PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Nosič na lyže

17. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Nejlepší dárek je takový, který obdarovaný může hned po Vánocích využít. V případě nosiče na lyže to platí dvojnásob, protože po novém roce začíná ta pravá sezóna zimních radovánek.

Nosič na lyže

Články na téma dárek pro muže do auta:

  1. Alkoholtester jako dárek
  2. Autokompresor jako dárek
  3. Nabíječka autobaterií
  4. Nosič na lyže - právě čtete
  5. Dárky pro muže do auta

Před nákupem je vhodné si ověřit, jestli skutečně člověk, kterému takový dárek chcete koupit, lyžuje. V opačném případě by mu byl k ničemu a jen se na něj prášilo ve sklepě, než by se někdo rozhodl ho poslat zase o dům dál. Pokud lyžuje celá rodina je to geniální, protože končí nebezpečné převážení lyží uvnitř prostoru auta.

Právě v něm totiž mohou být lyže nevhodně uchyceny spolu s ostatním zimním příslušenstvím a jestliže by se stala dopravní nehoda, mělo by to fatální následky. Navíc například v Rakousku je přesně dané, jak mají být lyže uchyceny a převáženy, takže by někoho možná mohla potkat i mastná pokuta. Naštěstí s novým nosičem lyží je po problému.

Jaké nosiče vybrat?

V zásadě máte na výběr ze dvou typů. Oba se připevňují vždy na střechu auta. Nicméně první typ - tedy hagusy se upevňují na tzv. podélníky, pokud je auto nemá, tak se uchytí pod lem střechy. Druhá možnost jsou magnetické střešní nosiče, které ale mají tu nevýhodu právě v uchycení, kdy po čase mohou poškodit lak.

Který z výše uvedených typů je lepší, je asi jasné na první pohled. Magnetická varianta se hodí spíše pro kratší cesty a menší množství párů lyží nebo snowboardů, za to hagusy, nebo také příčníky, jsou téměř nesmrtelné i na cestu do dalekého Jižního Tyrolska. Navíc umožňují převést více párů lyží..

Jaká je cena?

To záleží především na tom, pro jak kvalitní produkt se rozhodnete. Nicméně i tak se základní cena bude pohybovat kolem 1 000 korun, za lepší si připlatíte klidně o 2 000 víc a to jak v případě příčníků, tak i magnetických verzí. Výše ceny je ovlivněna nejen typem nosiče, ale především počtem páru lyží, které se budou převážet. Dále je nutné do ceny připočítat adaptéry a úchyty.

Mezi oblíbené firmy vyrábějící nosiče lyží patří například Menabo, HARK, Thule neco Compass.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články