PRÁCE 🧰

Tipy na dárky: Handsfree do auta

15. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Handsfree do auta může být velmi praktickým dárkem, pokud se bojíte o své blízké, kteří často telefonují za volantem. Ačkoli by telefon v ruce samozřejmě při řízení neměli vůbec držet. Vybírat lze z několika druhů takových zařízení.

Handsfree do auta

Články na téma tipy na dárek pro řidiče:

  1. 10 tipů na dárek pro motoristu
  2. Kamera do auta
  3. Handsfree do auta - právě čtete
  4. Nejlepší dárky do auta
  5. Vánoční dárky pro motorkáře

Pokud majitel disponuje autem, které má v sobě už zabudované handsfree, pak mu bude tento dárek k ničemu. Jenže ještě stále na silnicích potkáte automobily staršího data, které tuto vymoženost ve volitelné výbavě kdysi neměly. Dřív to totiž nebyla taková samozřejmost jako v současné době.

Navíc tímto dárkem vysíláte k obdarovanému signál, že vám záleží na jeho bezpečnosti. Věnování se telefonu za jízdy, může často totiž končit i nehodou, neboť motorista řízení nevěnuje 100% pozornost. Vhodné je tedy sáhnout po přístroji, který telekomunikaci výrazně usnadní.

Co zvolit?

Na trhu lze vybírat z různě drahých přístrojů a stejně tak i typů. Existují tedy zařízení buď do ucha, na stínítko nebo do rádia. Tím to ale nekončí, protože je nutné si rozmyslet, jakým způsobem se přístroj bude propojovat s telefonem. Jsou prakticky dvě možnosti, a to buď přes kabel - tedy jackem, nebo přes Bluetooth. Jako praktičtější se jeví právě bezdrátové připojení. Stačí totiž telefon s přístrojem jednou spárovat a jakmile uživatel usedne do auta, obě zařízení se okamžitě propojí.

Pak už záleží na uživateli. Ostatně je vhodné si také rozmyslet, jestli přijímané hovory nejsou příliš osobní nebo tajné a pracovní, protože v případě plnohodnotného handsfree třeba na stínítko, hovory uslyší v autě všichni, což se samozřejmě nestane v případě handsfree do ucha. Moderní přístroje mají poměrně široký dosah, a tak motorista nebude muset ani do handsfree bůhví jak křičet.

Před nákupem si také zjistěte, jak dlouho dokáže být přístroj v pohotovostním režimu, případně jak dlouhý hovor vydrží. Dále také může záležet na jednoduchosti ovládání, rozměrech a případně i hmotnosti. Estetická stránka by měla hrát až tu poslední roli.

Jaká je cena handsfree do auta?

Pořizovací cena bude různorodá. Pokud nevíte co vybrat, usnadní vám to dobře například různé recenze na internetu. Nicméně produkt za pár stovek asi nebude tak kvalitní, jak byste očekávali a zejména pak ten třeba z Aliexpresu. Pokud od přístroje očekáváte i něco víc, například redukci šumu v okolí nebo hlasové ovládání, trochu si připlatíte.

Obecně ale platí, že handsfree do ucha bývají o dost levnější a také je člověk může využít ve větším spektru, tedy ne pouze v autě, ale může si ho vzít i ven třeba na běhání a zvedat přes něj normálně telefony. Kdežto produkt, který se přichycuje za stínítko nebo přímo do rádia, nebude moci člověk nosit kamkoli. Záleží tak už jen na preferencí jednotlivce.

Zdroj info: Testado.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články