PRÁCE 🧰

Seznam tunelů v Rakousku

27. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Nejlepší cesty do zahraničí

Rakousko tradičně patří mezi nejoblíbenější letní i zimní destinace. Kromě zaplacení dálnic, je občas nutné zaplatit i za průjezd tunely.

Tunely v Rakousku

Jak zaplatit mýtné za průjezd tunelem jsme si už vysvětlili v našem jiném článku. Dnes se podíváme spíše na tunely, na které můžete v Rakousku narazit. Cena za průjezd se pohybuje od 7 do 13 euro a platí se za každý průjezd jednorázově, pokud chcete ušetřit, musíte si najít objízdnou trasu. Ačkoli pak je nutné počítat s větší časovou rezervou.

Placené tunely v Rakousku:

  • Tunel Arlberg
  • Tunel Bosruck
  • Tunel Brenner
  • Tunel Gleinalm
  • Tunel Karawanken
  • Tunel Tauren/Katschberg
Mohlo by se vám hodit: Vyrážíte letos autem do Rakouska na služební cestu, výlet nebo dovolenou? Nezapomeňte si pro vaše bezpečí sjednat cestovní pojištění. Abyste nemuseli sáhodlouze hledat nabídky, vše za vás porovná kalkulačka cestovního pojištění.

Z našich zkušeností bývá vyřízení mýtného celkem rychlé a zdržení je na cestě tedy minimální. Vhodné je si připravit buď přesnou hotovost a nebo platební kartu. Vhodné je si také najít vjezd přímo pro osobní automobil.

Většina výše zmíněných tunelů se nachází přímo v Rakousku. Pokud pojede do Itálie nebo třeba do Villachu, který se nachází na hranicích Itálie a Slovinska, pak určitě budete muset jet Katchbergským tunelem. Mýtné stojí 13 euro a nabízí úchvatná panorama. 

Kdo cestuje do Chorvatska, ten bude muset jet trasu směrem na Villach. To znamená, že po cestě potká Katschbergský tunel a tunel Karavanky. Oba jsou zpoplatněny. Dále takového cestovatele čeká průjezd Slovinskem, než se dostane do dovolenkového ráje.

Na co nezapomenout: Na cestu do zahraničí si přibalte i připojištění, které vás ochrání před nepříjemnými riziky, jež vás mohou překvapit (např. porucha, vandalismus, krádež apod.). Připojistit se můžete v rámci cestovka, případně se vyplatí sjednat krátkodobé havarijní pojištění.
Zdroj info: Tolls.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články