PRÁCE 🧰

Jaká zajímavá místa v Rakousku stojí za návštěvu

25. 5. 2022 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

Rakousko, to nejsou jen jezera, ke kterým se lidé jezdí koupat a v zimě hory, kam si lidé jezdí užít zimní radovánky. V zemi ledovcových jezer totiž naleznete mnohem více zajímavostí, stačí jen, chtít je najít.

Jaké zajímavosti v Rakousku neminout

Články na téma tipy pro cestování Rakouskem:

  1. Tipy na přesné počasí v Rakousku
  2. Kam se vydat do přírody v Rakousku
  3. Tipy na výlety v okolí Tröpolachu
  4. Jaké zajímavosti v Rakousku neminout - právě čtete

Výhodou je, že s Rakouskem sousedíme, a tak máme poměrně blízko k všelijakým přírodním radovánkám. Kdo má čas, může v zemi strávit klidně víkend. Což se hodí, můžete alespoň toho více navštívit. Pokud nějaký takový výlet plánujete, pak si určitě nezapomeňte rezervovat ubytování dostatečně dopředu a hlídat si například na Bookingu slevy. Jen pozor na to počasí – v horách bývá totiž dost nevyzpytatelné. Kam se tedy vydat do Rakouska za zajímavými místy?

Pevnost Hohenwerfen

Určitě když jste někdy jeli po dálnici kolem Salzburgu (asi 40 kilometrů od něj) a všimli jste si, že na kopci stojí pevnost, ke které ale není tak jednoduchá cesta. Jedná se o stavbu, která je stará 900 let a podle historických pramenů nebyla nikdy dobyta. Jenže není to ledajaká pevnost, neboť krom prohlídky samotné stavby vás čeká třeba i rytířský obchod, nebo pak každodenní ukázka dravců.

Dostat se nahoru lze dvěma způsoby – jeden z nich je tradičně delší a náročnější. Auto nechejte pod kopcem na parkovišti, který následně musíte celý vyšlápnout. Nutno počítat s převýšením. Druhá cesta je o něco pohodlnější a stačí k tomu využít lanovku (platí se za jízdenku, včetně vstupu na hrad – 16,50 euro; samostatná vstupenka je za 12,50 euro).

Lichtenštejnská soutěska

Jestli hledáte něco, co vás určitě chytne za srdce, jako milovníka přírody, pak je to právě tato ojedinělá podívaná. Soutěsku naleznete u obce St. Johann im Pongau. A jak by se soutěska dala definovat? Asi jako mechem pokrytá zem dotvářející mýtickou krajinu rokle, do které pronikají paprsky slunce skrze větve lesa až k vodní hladině. Odtud se odráží v pestré paletě barev doplňující mlhavý opar snášející nad ránem v té nejhlubší rokli v Alpách.

Náš tip: Vyrážíte letos autem do Rakouska? Pokud ano, nezapomeňte si s sebou sjednat cestovní pojištění, které vás na cestách ochrání před nečekanými událostmi. Pro ušetření nemalých financí můžete využít online kalkulačku cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Rakouska online

Celá trasa má 24 kilometrů a přispívá se vstupem za 10 euro na udržování krajiny. Skalní masivy nabízí podívanou v podobě vodopádů a od vody vymletých údolí. Po cestě naleznete vyhlídková místa a pro bezpečnost slouží dřevěné lávky, je ale nutné vzít na nohy vhodnou obuv. Jedno je jisté, jak jednou vejdete, ocitnete se v pohádkovém světě, ve kterém vám budou oči přecházet ze strany na stranu a vy nebudete chtít odejít. Odložte na chvíli telefon a vnímejte okolí především očima!

Stuinbenfall

Chcete vidět opravdu veliký vodopád? Pak se vydejte do Tyrolska. Když stojíte pod ním, vypadá, jako by byl nekonečný, přitom je to čtvrtý nejvyšší vodopád v Rakousku. Je rozdělen do dvou úrovni a k tomu, abyste se mohli podívat na podívanou úplně ze shora, je nutné zdolat kopec do první úrovně a následně vystoupat po zajištěné cestě, jejíž součástí je i ocelový most. Z něj mohou vzniknout také hezké fotografie vodopádu a okolí. Náročnost je pravda trochu vyšší, ale stojí to za to. Navíc v noci bývá ještě ke všemu místo hezky nasvícené. Parkoviště je placené a nachází v obci Ötzi-Dorf.

Vyhlídka Edelweissespitze

Kdo zná legendární vysokohorskou cestu Grossglockner Hochalpenstrasse, pak určitě zná i toto vyhlídkové místo. Vyhlídka se nachází ve výšce zhruba 2571 metrů nad mořem, což už je úctyhodná výška. A tak není divu, že pokud máte opravdu velké štěstí, tak za jasného dne, kdy je dobrá viditelnost, lze pozorovat na obzoru více jak 30 alpských třítisícovek. Člověku se až zastaví dech, jaká přírodní scenérie se mu dokáže otevřít téměř jako na dlani.

Abyste se sem mohli dostat, musíte mít jednak super auto, se kterým se na vysokohorskou cestu vydáte – ba ne, jde to s každým, ale když si v létě půjčíte třeba kabrio, bude zážitek o to lepší. Nezapomeňte, že vjezd na Grossglockner se platí, za den je to 38 euro pro osobní automobil a 28,50 euro pro elektromobil.

100% příprava na cestu: Jestliže se chystáte na cestu do zahraničí, mohou vás, tak jako všude jinde, potkat nepředvídatelné události, které mohou řidiče pořádně vykolejit.  Myslete dopředu a sjednejte si připojištění, jež vám případná rizika (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) bude pokrývat. Zmíněná rizika připojistíte buď v rámci cestovka, nebo si sjednejte alespoň krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články