PRÁCE 🧰

Tipy na přesné počasí v Rakousku

13. 5. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem po Rakousku

Výlet do Rakouska znamená velké dobrodružství a zábavu. Jenže kvůli horám je počasí poměrně proměnlivé. Vytipovat tak perfektní víkend může být poměrně složité. Naštěstí řešení existuje.

Tipy na přesné počasí v Rakousku

Články na téma tipy pro cestování Rakouskem:

  1. Tipy na přesné počasí v Rakousku - právě čtete
  2. Kam se vydat do přírody v Rakousku
  3. Tipy na výlety v okolí Tröpolachu
  4. Jaké zajímavosti v Rakousku neminout

Předpověď počasí v jarních měsících může občas dost zaskočit. V dubnu je to hodně proměnlivé, zatímco jeden den je 20 stupňů, tak ten další je zrána zima, po obědě svítí slunko a odpoledne je to na pláštěnku. V létě už takový problém není a je vhodné si přibalit i plavky, kdybyste se chtěli koupat v některém z mnoha jezer Rakouska.

Kde si ověřit počasí?

Na dlouhodobé předpovědi zapomeňte, neboť jak již bylo řečeno, v určitých oblastech Rakouska může být počasí dost rozdílné. To, co si zjistíte 14 dní předem, určitě nebude odpovídat tomu, co nastane. Spíše sledujte aktuální počasí na zahraniční meteorologické stanici, která dokáže celkem přesně predikovat počasí pár dní dopředu. Vyhněte se jednoduchým aplikacím a webům, které dokáží ukázat pouze obrázek počasí a možnou teplotu, takové totiž nebývají příliš přesné.

Vhodné je rovněž vyhledat si přímo místo, kam jedete a nikoli celý region. Pokud jsou v místě hory, je možné, že srážkové mraky se o ně zarazí a přesunou dál - to ale nemusí být tak pozitivní zpráva pro jedince v údolí z druhé strany. Mezi webové stránky, které používáme my, patří například Meteobox a Accuweather. Možností je použít například i aplikaci v mobilním telefonu. Ostatně do mobilu se dají také stáhnout vhodné meteorologické aplikace - například Meteoradar.

Každopádně si před cestou vždy zkontrolujte, jaké je aktuální počasí den předem, abyste si mohli případně přibalit deštník, ačkoli pokud vyrážíte autem, jistě se na něj místo v kufru najde. Oproti tomu pláštěnku ukryjete snadno i do batůžku. A pokud máte v plánu jet do Alp, pak se určitě nelekejte ranních mlh, které se během dopoledne vždy rozplynou buď do krásného nebo ošklivého dne.

Praktický tip závěrem: Chtěli byste letos vyrazit na dovolenou do Rakouska? Před cestou se vyplatí sjednat cestovní pojištění, které vás ochrání před nečekanými událostmi, které mohou nastat a zasáhnout do vašich financí. Pro výhodné uzavření využijte kalkulačku cestovního pojištění.

  Cestovní pojištění do Rakouska online

Zdroj info: Názory a zkušenosti autora.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články