PRÁCE 🧰

Pneuservis Prostějov - rádce výběru

11. 1. 2021 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Poptáváte přezutí pneu, potřebujete nahustit pneumatiky nebo chcete změřit a seřídit geometrii kol v Prostějově? Jaké jsou ceny jednotlivých služeb pneuservisů a čím se liší? V našem článku vám poradíme a ulehčíme výběr pneuservisu v Prostějově a jeho okolí.

Pneuservisy Prostějov

Pneuservisy v Olomouckém kraji:

  1. Pneuservis Šternberk
  2. Pneuservis Olomouc
  3. Pneuservis Prostějov - právě čtete
  4. Pneuservis Přerov

Kritéria výběru pneuservisu aneb Jak na to

Volba pneuservisu vám chtě nechtě může zabrat pár minut nebo také pár hodin. Investovaný čas do hledání se ale vyplatí. Rozmyslete si nejdříve jakou pneu službu pro váš automobil vlastně hledáte. Následně máte při výběru volnou ruku, filtrovat lze podle ceny a vybrat si malý lokální pneuservis. Pokud vám záleží na vysoké kvalitě, zvolte autorizovaný pneuservis. Na internetu je mnoho recenzí a uživatelských fór, které by vám volbu mohli také ulehčit. Zkusit se můžete zeptat také svého okolí. Ulehčený výběr máte pokud hledáte speciální pneuservisy pro dodávky nebo nákladní vozy.

Pneuservisy Prostějov - seznam firem

Nejžádanější pneu služba - přezutí pneumatik

Přezutí pneumatik je již zažitá činnost, díky které mají pneuservisy po celé České republice největší tržby v roce. Ono se není ani čemu divit, řidiči jsou zákonem povinni mezi 1. listopadem a 31. březnem přezout na zimní pneu, jestliže se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Víte, ale kdy přezout na letní pneumatiky a je to zákonem dané? Obutí vozu lze zvládnout také v domácích podmínkách, ušetříte tím finance, ale zabere vám to dost času. Pokud chcete ušetřit čas a starosti, tak vám v pneuservisu gumy přezují do 40 minut za cca 600 až 800 Kč.

Pneuservisy v Prostějově pro osobní vozy

Oprava defektu pláště - co funguje?

Velkou hrozbou řidičů je situace, kdy vás na silnici zradí pneumatika. Naštěstí existují spreje na opravu pneu, které vám pomůžou - ale pouze krátkodobě. Zalepíte jimi malé poškození, na větší se hodí spíše lepící sada pneumatik. Každý ji ale s sebou nevozí a její cena je 2 000 Kč. Navíc, pokud je poškození velké, oprava zabere hodně času, budete se s tím trápit a nebude to perfektní. V pneuservisu vaši gumu opraví za 150 - 500 Kč a budete mít jistotu, že bude pneu znova k použití.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rychlý a zručný personál. Zaměstnanci reprezentují daný pneuservis. Proto by jim nemělo dělat problém rozeznat příčinu problému, vyznat se technických záležitostí a perfektně ovládat veškeré nářadí a stroje. Důležitá je také rychlost, např. přezutí pneumatik by mělo být se vším všudy okolo 30-40 minut.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní profesionální stroje. Disponuje pneuservis moderním zázemím na úrovni? Pokud vidíte přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, sloupcové zvedáky nebo vyvažovačky a zouvačky, můžete si být jisti, že ano. Vybavení pneuservisu také svědčí o jeho ekonomické stabilitě a profesionalitě.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka doplňkových služeb. Pneuservisy, které se nechlubí pouze obyčejnou nabídkou, ale také návaznými službami pro motoristy, jsou o krok napřed. Každý řidič jednou za čas využije změření a seřízení geometrie kol, kontrolu tlaku v pneumatikách a další jiné služby nad rámec.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rovněž malé lokální pneuservisy dokáží předčit velké pneuservisy. Velké autorizované pneuservisy to mají na trhu o dost lehčí a nemusí své zákazníky tolik přesvědčovat. Malé firmy sázejí na nižší cenu, precizní práci, ochotu a vstřícnost.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu. Dlouholeté působení na trhu svědčí o dobře nastaveném fungování firmy. Pneuservisy, které mají tradici jsou kvalitní, spolehlivé a vyhlášené. Zákazníci se k nim rádi vracejí a jsou ochotni připlácet i za více služeb.

Pneuservisy v Prostějově a okolí

V Prostějově se nachází 47 pneuservisů, které nabízí odlišné služby:

Předepsaná minimální hloubka dezénu pneu

Každý řidič by měl jednou za čas zkontrolovat vzorek pneumatik. Zákonem udávaná hodnota je u letních pneumatik nejméně 1,6 mm a u zimních pneu minimálně 4 mm. Nejezděte tak na sjetých pneumatikách, riskujete tím nejen zbytečnou pokutu, ale také své zdraví. Neméně důležitou součástí kontroly plášťů je správné nahuštění. Podhuštěné pneumatiky jsou na vozovce velkým problémem.

Jak dopadly vaše oblíbené pneu v nezávislých testech? Co znamenají jednotlivá čísla na pneumatikách? Proč se nevyplatí dojíždění zimních pneu v létě? Odpovědi naleznete v tématických článcích, které jsou seřazené v rádci výběru pneu.

Uskladnění pneumatik má svá úskalí

Nevyužité pneumatiky většina řidičů odhodí do sklepa a garáže, tím ale starosti nekončí. Velmi důležité je správné uskladnění pneumatik - a na co byste měli dát pozor? Dbát byste měli na prostředí, ve kterých se pláště nachází, pozor dejte také na rovnání pneumatik - to platí hlavně, pokud skladujete pneu na discích. Důsledek špatného uskladnění pneumatik je v zhoršení vlastnostech plášťů a jejich nenávratném zkrácení životnosti. V pneuservisu se o vaše gumy postarají, tak aby byly na 100% připravené pro další sezónu. Cena uskladnění pneu je 400 Kč za sadu.

Pneuservisy pro dodávky v Prostějově

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Jeseníku - I přesto, že není v Jeseníku velký výběr pneuservisů, objednat se můžete na přezutí pneu, huštění a výměnu pneumatik. Více služeb zde.
  • Pneuservisy v Olomouci - Naopak v Olomouci je volba pneuservisu více než rozšířená - až 108 pneuservisů. Mezi oblíbené služby patří prodej, výměna a uskladnění pneumatik.
  • Pneuservisy v Přerově - Ve městě ležícím na řece Bečvě je velmi žádaná geometrie kol, protektorování pneu, huštění pneumatik a další ostatní pneu služby.
  • Pneuservisy v Šumperku - Jestliže pocházíte ze Šumperka vybírat můžete z vyvážení kol, uskladnění pneumatik nebo přezutí pneu. Podívejte se na kompletní seznam firem.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články