PRÁCE 🧰

Pneuservis Šternberk - rádce pro výběr

12. 8. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete opravit poškozenou pneumatiku, vyvážit kola nebo seřídit jejich geometrii ve Šternberku a okolí? Nevíte si rady s výběrem dobrého pneuservisu? Níže naleznete užitečné informace, kterými se můžete při rozhodování řídit.

Pneuservisy Šternberk

Pneuservisy v Olomouckém kraji:

  1. Pneuservis Šternberk - právě čtete
  2. Pneuservis Olomouc
  3. Pneuservis Prostějov
  4. Pneuservis Přerov

Jak vybrat nejlepší pneuservis pro vás?

Najít ideální pneuservis není tak těžké. Začněte určením služby nebo služeb, které požadujete. Pokud poptáváte nějakou specifičtější (například opravu ALU disků), bude rozhodování mnohem jednodušší, protože ji nabízí jen několik firem. Jestliže ale požadujete typickou službu (jako například přezutí nebo výměnu pneumatik), vybírejte podle kvality firmy.

Z jakého důvodu řidiči navštěvují pneuservisy nejčastěji? Kvůli přezutí pneumatik. Legislativa totiž striktně určuje pravidla v této oblasti. Ty zimní musíte mít obuty v období od 1. listopadu do 31. března, jestliže je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Za přezutí v pneuservisu zaplatíte 600 až 800 Kč.

Pneuservisy ve Šternberku a okolí

Dalším častým důvodem návštěvy pneuservisu pro řidiče je potřeba opravy nějakým způsobem poškozené nebo píchlé pneumatiky. Troufnete si na ni sami? Pokud ano, zkuste využít sprej na opravu pneumatik. V pneuservisu vás tato služba vyjde asi na 150 až 500 Kč podle rozsahu defektu.

Kvalita pneuservisu a její znaky

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Má pneuservis dlouholetou tradici a vybudovanou síť zákazníků, kteří se k němu rádi vrací? K jeho kvalitě to rozhodně velkou měrou přispívá.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Může se pneuservis pochlubit velkým počtem zvedáků, kvalitním ručním nářadím, automatickými vyvažovačkami i zouvačkami? Takové vybavení jistě ocení nejeden zákazník.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Obsluhuje vás ve vašem oblíbeném pneuservisu vždy šikovný pracovník? Pak firma určitě dbá na školení a vzdělávání svých zaměstnanců a svou kvalitu tím zvyšuje.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Nabízí pneuservis různé druhy služeb? Kromě běžné výměny nebo přezutí pneumatik i jejich huštění dusíkem nebo kontrolu geometrie kol? Takový přístup jistě ocení řada zákazníků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis předčí velké hráče na trhu. I tak tomu může někdy být. Protože chce uspět ve velké konkurenci, nabízí často lepší ceny, vyšší kvalitu služeb nebo práci mimo oficiální provozní dobu.

Pneuservisy ve Šterberku a okolí

Ve Šternberku a okolí najdete asi 110 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

  • 3 z nich nabízí kontrolu tlaku v pneumatikách
  • 3 opravu ALU disků
  • 3 protektorování pneu

Zákon a jeho požadavky na hloubku dezénu

Legislativa jasně stanovuje základní pravidla v této oblasti. Minimální hloubka dezénu letních pneumatik je 1,6 milimetru a zimních 4 milimetry. Jestliže se tím nebudete řídit, můžete dostat na místě pokutu až 2 000 Kč. Sjeté pláště pneumatik tedy raději nepodceňujte.

Už přemýšlíte o koupi nových pneumatik? Zajímavé informace o tomto tématu si můžete přečíst v rádci Portálu řidiče.

Dalším poměrně důležitým problémem, nad kterým řidiči přemýšlí, je uskladnění pneumatik. Pokud nevíte přesně, jak na něj, využijte raději služeb profesionálů v pneuservisech. Jinak vám hrozí omezení životnosti a bezpečnosti vašich pneumatik.

Autorizované pneuservisy ve Šternberku a okolí

Pneu služby v blízkých okresech

  • Pneuservisy Jeseník - V tomto okrese se nachází asi 10 pneuservisů, ve kterých vám prodají, nahustí, přezují, uskladní a vymění pneumatiky nebo seřídí geometrii kol.
  • Pneuservisy Přerov - V Přerově najdete kolem 50 pneuservisů nabízejících huštění, přezutí, prodej, protektorování, uskladnění a výměnu pneumatik nebo seřízení geometrie kol či jejich vyvážení.
  • Pneuservisy Prostějov - Ve zdejším okrese můžete navštívit jeden ze zhruba 50 pneuservisů se širokou nabídkou služeb.
  • Pneuservisy Šumperk - V Šumperku najdete asi 40 pneuservisů, které kromě běžně poptávaných služeb nabízí například i TPMS.

Pneuservisy Šternberk a okolí pro nákladní vozy

Další zajímavé články - Portál řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články