PRÁCE 🧰

Pneuservis Olomouc - rádce výběru

1. 12. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Plánujete navštívit pneuservis za účelem opravení kola, uskladnění pneumatik a nebo kvůli rutinní záležitosti kterou je přezutí a huštění pneu? Pak si přečtěte tento článek, který vám pomůže a poradí jak postupovat při výběru pneuservisu, jak poznat jeho kvalitu a pečlivost a kolik pneuservisů v Olomouci najdete.

Pneuservisy Olomouc

Pneuservisy v Olomouckém kraji:

  1. Pneuservis Šternberk
  2. Pneuservis Olomouc - právě čtete
  3. Pneuservis Prostějov
  4. Pneuservis Přerov

Jak a čím se řídit při výběru pneuservisu?

Výběr toho ideálního pneuservisu nemusí být zase tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Nejdříve bychom si měli určit, jakou službu nebo produkt hledáme. Podle toho si už dokážeme vybírat mezi různými firmami. Ať už se jedná o nejběžnější přezutí a huštění pneumatik, opravy kol a nebo například uskladnění pneu.

Standardního zákazníka bude nejvíce zajímat spolehlivost pneuservisu, rychlost, vzdálenost od vaší firmy nebo vašeho domu a v neposlední řadě také cena. V Olomouci najdete přes 250 pneuservisů a tudíž si určitě vybere každý z vás.

Ačkoliv portfolio služeb jednotlivých pneuservisů je opravdu široké, nejčastěji poptávaným úkonem právě v pneuservisech je přezutí letních nebo zimních pneumatik. Tomuto faktu napomáhá také to, že je zákonem stanovené období od 1. listopadu do 31. března, kdy musíte mít zimní pneumatiky a to v případě, že je na vozovce:

  • souvislá vrstva sněhu,
  • námraza,
  • led.

Cena přezutí pneumatik se liší dle pneuservisu. Běžně účtovanou částku je však něco mezi 600-800 Kč.

Pneuservisy Olomouc - katalog firem

Pokud jste píchli a nebo máte jinak poškozenou pneumatiku, ve většině případů využijete opět služeb pneuservisu. Ano, existuje i způsob, jak si nesjízdnou pneumatiku opravit doma, a to konkrétně za použití spreje na opravu pneumatik, ale pokud si chcete být stoprocentně jisti kvalitou, necháte to na pneuservisu. Za opravu jedné pneumatiky zaplatíte od 150 do 500 Kč. Za demontáž nebo montáž si pneuservisy účtují okolo 300 Kč.

Kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Počet let na trhu a tradice. Pneuservisy, které se na trhu drží již několik let jsou obvykle pro zákazníky důvěryhodnější než ty, které vznikly teprve nedávno a zákazníci je neznají. Může to být jeden z důvodů, proč se tam potom rádi vrací.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní zázemí a technické vybavení. O tom, jak pneuservis vypadá a jaké vybavení má určitě také přispívá k jeho kvalitě. Pokud má pneuservis dostatek zvedáků a kvalitní ruční nářadí, může tak působit profesionálněji oproti konkurenci.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Kvalitní a proškolení zaměstnanci. To většinou poznáte hned, co do pneuservisu přijedete. Pokud je pracovník šikovný a od zaměstnance dostatečně proškolený, vzbudí ve vás daleko větší důvěru než ten, kterému nářadí padá z ruky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Doplňkové služby aneb ke konkurenci není potřeba. Každý zákazník jistě ocení, že mimo standardní přezutí pneumatik si v pneuservisu může nechat udělat geometrii kol nebo například uskladnit pneumatiky na zimu či léto.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý pneuservis může v kvalitě předčit i velké hráče na trhu. Zajímá vás proč? Protože menší pneuservis věnuje klientům více času a více péče, zajímá se o jejich potřeby i mimo pracovní dobu a v neposlední řadě zaměstnává ochotný a proškolený personál.

Pneuservisy Olomouc a okolí

V okolí Olomouce můžete najít přes 100 pneuservisů.:

Hloubka dezénu aneb požadavky z hlediska zákona

V České republice je stanovena minimální hloubka dezénu letních pneumatik pro osobní automobily na 1,6 milimetrů. U zimních pneumatik je minimální hloubka dezénu 4 milimetry. K měření vám poslouží měrka o velikosti platební karty, kterou seženete dost často i na benzínce.

Plánujete si koupit/objednat nové pneu pro váš vůz? Potřebujete mít jasno v tom, jakou značku pneumatik vybrat a nebo kde si nechat přezout pneumatiky, pročtěte si naší sérii článků, kterou jsme pro vás připravili v rámci rádce Portálu řidiče.

Autorizované pneuservisy v Olomouci

Služby pneuservisů v okolních okresech Olomouce

Pneuservisy pro nákladní vozidla Olomouc

Další články, které by se mohly hodit

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články