PRÁCE 🧰

Jak vybrat auto na Gumbalkan

10. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Za chvíli nás čeká zimní edice „závodu“ Gumbalkan. Auto už sice máme, ale jak jsme ho vybírali? V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat to správné.

Jak vybrat auto na Gumbalkan

Ať už se chystáte na zimní nebo letní edici, výběr správného auta je klíčový pro zvládnutí této náročné, ale za to velmi dobrodružné cesty. V tomto článku vám poradíme, na co se při výběru zaměřit. V první řadě si vyberte auto, které vám přinese radost z jízdy a s nímž si užijete adrenalin na horských silnicích i pohodovou atmosféru. Nebojte se sáhnout po netradičních a originálních modelech.

Omezená cena může dělat problémy

Gumbalkan má pevně daný rozpočet pro auta, a to 25 000 korun. To značně omezuje výběr, ale zároveň otevírá dveře kreativním a nečekaným řešením. Nebojte se sáhnout po starších modelech, které si s trochou péče a lásky poradí s náročným terénem.

Spolehlivost auta je důležitá

Auto by mělo být v co nejlepším stavu, co se motoru týče. Musí být připravené zdolat tisíce kilometrů nejlépe bez poruch. Zkuste se zaměřit na modely s prověřenou spolehlivostí a odolností. Naštěstí, pokud se vám náhodou s autem něco stane, kolegové anebo místní vám rádi pomohou, nemusíte se bát, že byste zůstali trčet uprostřed lesa sami.

Off-road úpravy

Gumbalkan se většinou nejede jen po asfaltu. Čeká vás štěrk, prašné cesty a v zimě i sníh a led. Auto je důležité vybavit spodním krytem motoru. Dále je vhodné jej trochu zvednout a obout pneumatiky s vysokým profilem. A mít také náhradní pneumatiky do zásoby. Defekt je na cestě velmi běžným problémem, který se zde řeší.

Inspirujte se!

Hledáte inspiraci pro výběr auta na legendární "závod" Gumbalkan? Na internetu naleznete mnoho příběhů a reportáží z minulých ročníků, které vám pomohou s vaším rozhodováním. Gumbalkan je plný bizarních a zábavných aut, která dodávají tomuto "závodu" jeho jedinečnou atmosféru. Objevují se trabanty, limuzíny, sanitky, náklaďáky, staré americké koráby a mnoho dalších. Nebojte se popustit uzdu fantazii a vybrat si auto, které vám přinese radost a stane se hvězdou Gumbalkanu.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články