PRÁCE 🧰

Vybrali jsme auto na Gumbalkan

27. 11. 2023 2 min. čtení diskuze (2) Tipy a rady

Po dlouhém a pečlivém vybírání jsme konečně našli! Zajímá vás, jakým autem pojedeme příští rok na zimní Gumbalkan? Gumbalkan je poloorientační nezávodní offroadový roadtrip jižní Evropou s auty, jejichž pořizovací hodnota činí 25 000 korun.

Vybrali jsme auto na Gumbalkan

Adrenalin, neskutečné silnice a nezapomenutelné zážitky. To jsou slova, která vzbuzují vášeň u mnoha milovníků automobilů. Co byste řekli, kdybychom vám prozradili, že se na Gumbalkanu, akci, kde se jezdí autem s cenovkou do 25 tisíc, objeví jeden z mnoha vozů, který si svým vzhledem a výkonem rozhodně zaslouží pozornost. I když není řeč o supervozech značky Ferrari nebo Lamborghini, zrovna ten náš hrdina tohoto příběhu má v sobě cosi záhadného a neodolatelného. Jaké auto jsme nakonec vybrali na startovní čáru akce Gumbalkan?

Inzerát Imprezy

Náš výlet do neznáma: jaké auto jsme nakonec vybrali

Na začátku března nás čeká pětidenní cesta přes Slovensko, Maďarsko a především Rumunsko. Při projíždění tolika států je potřeba sehnat automobil, který bude spolehlivý. A přesně to jsme taky udělali! Pro svůj rozsáhlý výlet jsme vybrali vůz Subaru Impreza z roku 2002. Cítíte tu ironii? Naše skupina má velmi ráda výzvy, a proto jsme si pro tento výlet vybrali plochý motor, který se bije mezi sebou. 

Subaru Impreza z roku 2002 je druhou generací Imprezy, která byla v nabídce od roku 2000 do roku 2007. Tato generace byla dostupná jako čtyřdveřový sedan nebo pětidveřový hatchback a měla několik různých motorizačních a výbavových verzí. My máme jednu z těch spolehlivějších. Čtyřválcový dvoulitr o výkonu 92 kW zní na naše poměry na zasněžené rumunské cesty jako skvělá zábava. Impreza je obecně známá pro svůj pohon všech kol (AWD), což poskytuje vynikající trakci a stabilitu, proto je Subaru ideální volbou pro jízdu po různých typech povrchů, včetně horských silnic, offroadových cest nebo sněhu. Díky skvělému sportovnímu podvozku, Impreza v terénu vždy skvěle fungovala.

Stav, ve kterém se automobil přivezl

Optimismus je důležitý

Buďme však upřímní. Koupili jsme auto, které má za sebou už 21 let a během této doby bylo využíváno především pro zabavení mladých na poli nebo v lese. Kastle je značně obouchaná, několikrát lakovaná a shnilá na kost. Technickou má Réza naštěstí novou, z motorového hlediska je poměrně v dobrém stavu, což je alespoň o pár starostí méně. Abychom našemu Subaru vrátili jeho bývalou slávu, máme v plánu rozsáhlý facelift v podobě nového "profi" laku (čti barva ve spreji), zvýšení světlé výšky pro bezproblémovou jízdu v terénu a další úpravy pro zlepšení našeho pohodlí. Pokud vás zajímá, jak budou všechny tyto úpravy vypadat na našem voze, těšte se na další článek, který vyjde už zanedlouho.

Zdroj info: autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.

Fotogalerie (3 fotek)

Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

František Nekolný, 10. 2. 2024 18:27
Vybrat na Gumbalkan 4x4 to je jistá cesta k posměchu všech okolo. Ideální auto je Lancia, Alfa, cokoliv z Británie, Ruska.... Machři jezdí se zadokolkou, taková MX-5 co mělo ředitělství.... No ale vzhledem k limitu Mercedes Benz W202.
Nikola Vrabel, 13. 2. 2024 9:50
Dobrý den Františku, děkuji za reakci na článek. Výběr tohoto auta byl záměrný. Jelikož cenu této Imprezy výrazně převyšovaly problémy, které na ní při koupi byly. Vzali jsme to jako výzvu. Děkuji a přeji hezký den, NV.

Podobné články