PRÁCE 🧰

Gumbalkan 2024: Roadtrip plný emocí a nečekaných výzev

22. 3. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Zimní Gumbalkan je za námi. A vy se s námi můžete podívat na shrnutí a na to, kolik nás to vlastně všechno stálo.

Gumbalkan 2024: Roadtrip úspěšně zakončen

Rumunsko, země s divokou krásou, srdečnými lidmi a nečekanými výzvami. To je jen slabý odraz toho, co jsme zažili na našem roadtripu v rámci zimního Gumbalkanu 2024. Byla to cesta plná emocí, od euforie a nadšení až po frustraci a beznaděj. Ale i ty nejnáročnější chvíle se staly cennými lekcemi a posílily naše přátelství.

Zpočátku se zdálo, že nás štěstí provází. Nádherné scenérie Slovenska a Polska nám vyrazily dech a setkání s posádkami z jiných zemí, jako například z Maďarska, Finska či Slovinska, navodilo skvělou atmosféru. Jenže pak udeřila tvrdá realita. Problémy s přehříváním auta nás málem donutily se vzdát. Ale my se nevzdáváme. Improvizovali jsme a pokračovali v cestě. Rumunsko se před námi rozprostřelo v celé své kráse. Od majestátních hor a impozantních zámků až po malebné vesničky a drsnou realitu šotolinových cest.

Na kolik nás to všechno vyšlo?

Cesta snů se stala realitou! S naší posádkou (4 osoby) jsme za ten týden najeli přes 4 500 kilometrů a zažili dobrodružství, na které jen tak nezapomeneme. Čtyři a půl tisíce kilometrů je na auto s fouklým těsněním pod hlavou skutečný husarský kousek! Cesta stála za to, i když jsou peněženky o poznání lehčí.

Celkem jsme za tento výlet utratili asi 40 000 korun. Z toho 15 000 korun padlo na benzin a plyn. 22 000 korun jsme nechali za ubytování (každý den jiné, v průměru cca 900 za osobu) a zbytek za restaurace. Podtrženo sečteno, každý z nás si za týdenní pobyt odnesl účet na 10 000 korun.

Samozřejmě, že se dá Gumbalkan zajet i levněji. Nafťák na plyn, spaní pod širákem, vaření v ešusu a spoléhat se na vlastní kulinářské dovednosti – to by možná šlo. Ale my jsme si tentokrát dopřáli luxus v podobě hotelů a restaurací. Byla to pro nás investice, která se rozhodně vyplatila. Chtěli jsme si to užít naplno, bez starostí o vaření a hledání vhodného lesa ke spaní. A to se nám povedlo! Super parta, úžasná atmosféra a zážitky, na které nikdy nezapomeneme. A příště? Kdo ví! Možná zkusíme i tu spartánskou verzi.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články