PRÁCE 🧰

Díky srovnání povinného ručení získáte lepší cenu. Máme pro vás i další triky!

22. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení

Povinné ručení už několikátý měsíc po sobě zdražuje. Stále více řidičů tak hledá způsoby, jak na zákonné pojistce ušetřit. Máme pro vás několik rad a tipů na to, jak získat tu nejlepší nabídku i výhodnou cenu povinného ručení.

Jak díky srovnání povinného ručení získat výhodnější cenu?

Díky srovnání povinného ručení najdete nabídku, která vám sedne

Obíhat jednotlivé pojišťovny a zjišťovat jejich aktuální podmínky je v dnešní době nesmyslné. Tím spíš, když můžete využít nezávislou kalkulačku, která za vás najde a porovná dostupné pojistky online na základě vstupních parametrů. Tato kalkulačka pracuje i s neveřejnými nabídkami, na které byste sami dosáhli pouze stěží.

Výsledky srovnání cen povinného ručení vám umožní udělat si lepší představu o tom, jak vypadá aktuální pojistné pro váš vůz, a co jednotlivé pojišťovny v základních balíčcích nabízejí. Tyto balíčky si navíc můžete snadno rozšířit o řadu dalších připojištění, které zvyšují ochranu vozidla i jeho posádky.

Za online sjednání můžete získat slevu

Srovnání povinného ručení online je výhodné rovnou z několika důvodů. Nejen, že si uděláte přehled o aktuálních nabídkách a cenách pojistek, ale také můžete ušetřit na výsledném pojistném. Některé pojišťovny vám totiž za online sjednání povinného ručení nabídnou slevu ve výši 5 až 10 %. Ve finále tak ušetříte nejen drahocenný čas, ale také finanční prostředky.

Sjednejte si komplexní pojistku a zvolte ideální frekvenci placení

Pokud zvažujete kromě povinného ručení také havarijní pojištění, pátrejte po pojišťovně, která vám za komplexní pojistku nabídne slevu. Ta se nejčastěji pohybuje okolo 5 až 10 %. Ověřte také ideální frekvenci placení pojistného. Zatímco některé pojišťovny zvýhodňují jednorázovou platbu (roční), jinde můžete zvolit čtvrtletní nebo půlroční splatnost bez navýšení ceny pojistného.

Nezapomeňte na bonusy

Věděli jste, že nasbírané bonusy za předchozí bezeškodnou jízdu mohou zlevnit pojistku klidně i o 60 %? Jak je převést k jiné pojišťovně, jsme si řekli v jednom z předchozích článků. Obvykle stačí tuto informaci uvést už v prvním kroku kalkulačky, do které vepíšete délku předchozího pojištění a počet způsobených nehod. Pokud si těmito informacemi nejste jistí, není problém výši bonusu ověřit společně s pojišťovacím specialistou na základě vašeho rodného čísla.

Sjednejte si pojistku na řidiče z nerizikové skupiny

Pokud patříte mezi mladé řidiče, kteří začínají sbírat bonusy od nuly, bude potřeba počítat s vyšším pojistným. Stejný problém budou mít i řidiči nad 65 let, které pojišťovny řadí do rizikové skupiny. Pokud i přesto chcete na pojistce ušetřit, sjednejte si ji na sourozence, rodiče nebo třeba vnuka.

Měli byste vědět: To, že si sjednáte pojistku na řidiče z nerizikové skupiny, z dlouhodobého hlediska nic neřeší. Časem totiž stejně budete muset začít sbírat bonusy od nuly a vyšší pojistné vás nemine.

Pravidelně aktualizujte smlouvu

Před výročím vaší smlouvy si dejte tu práci a nabídku povinného ručení znovu porovnejte. Uděláte si tak přehled o cenách pojistného i aktuálních produktech pojišťoven. Pokud objevíte lepší nabídku, není problém stávající pojistku v zákonné lhůtě vypovědět a sjednat si takovou pojistku, která bude vyhovovat vašim požadavkům.

Praktický tip závěrem: Pokud jste povinné ručení uzavřeli, ale zanedlouho objevili výhodnější nabídku u konkurence, máte právo pojistku ukončit kdykoliv během následujících dvou měsíců. To samozřejmě opět bez sankcí.

  Srovnání povinného ručení online

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články