PRÁCE 🧰

Zvýšila vám pojišťovna pojistné? Využijte online srovnání povinného ručení a ušetřete

6. 1. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Srovnávače pojištění a financování Srovnání pojištění

Povinné ručení dál zdražuje a pojišťovny zhruba od poloviny minulého roku obesílají své klienty, aby je informovaly o vyšším pojistném. Co dělat, pokud s navýšením pojistného nesouhlasíte? Řešením je online srovnání povinného ručení a uzavření levnější pojistky.

Nesouhlasíte s vyšším pojistným? Vsaďte na online srovnání a ušetřete

Srovnání povinného ručení ušetří tisíce

Povinné ručení dnes nabízí prakticky všechny tuzemské pojišťovny. Zorientovat se ale v jednotlivých nabídkách je občas dosti složité. Naštěstí existují nejrůznější online srovnávače a nezávislé kalkulačky, které vám na základě vstupních údajů najdou veřejné (a často i neveřejné) nabídky.

Ty můžete v rámci srovnání povinného ručení seřadit dle ceny nebo jiných preferovaných parametrů. Výhodou takovéhoto srovnání je nejen rychlost, ale také přehlednost. U nabídek totiž zjistíte základní informace o pojistných limitech, ale i krytí a možnostech připojištění. Vybranou nabídku pak můžete snadno sjednat online během několika mála minut.

Náš tip: Řada pojišťoven nabízí za online srovnání zajímavou slevu!

Jak na srovnání cen povinného ručení v pěti krocích:

  1. Ve vybraném srovnávači zadejte SPZ vozidla, pro které chcete pojistku sjednat
  2. Vyplňte údaje o pojistníkovi (jméno, příjmení, věk a bydliště)
  3. Zadejte kontaktní údaje (telefon a e-mail)
  4. Nezapomeňte doplnit bonusy za bezeškodnou jízdu (vypočítávají se na základě délky předchozího pojištění a počtu způsobených nehod)
  5. Nechte si vyhledat aktuální nabídky

Přečtěte si také: Jak uzavřít povinné ručení levně? Poproste o pomoc zkušeného řidiče, srovnávejte a převeďte si bonusy

Nesouhlasíte s vyšším pojistným? Vsaďte na online srovnání a ušetřete

Srovnání povinného ručení bez registrace a vstupních údajů? Jde to!

Mnoho řidičů od srovnání povinného ručení odrazuje to, že do kalkulaček a srovnávačů musí zadat svoje osobní nebo kontaktní údaje, případně se na vybraném portálu registrovat. U naprosté většiny srovnávačů není registrace potřeba. Bez kontaktních a osobních údajů vás ale kalkulačky ke srovnání většinou „nepustí“.

Naštěstí existují výjimky a kalkulačky, které provedou srovnání povinného ručení bez osobních údajů. V tomto případě je ale potřeba počítat s tím, že cena povinného ručení bude poměrně nepřesná a dopočítá se až na základě dalších informací o pojistníkovi nebo jeho vozidle. Pokud si ale potřebujete udělat jen předběžný odhad, je srovnání povinného ručení bez registrace a osobních údajů jednou z alternativ.

Nesouhlasíte s vyšším pojistným? Vsaďte na online srovnání a ušetřete

Srovnání cen povinného ručení je vodítkem při výběru

Závěrem je potřeba doplnit, že cena by měla být jedním, nikoliv jediným parametrem, na základě kterého byste měli povinné ručení na auto vybírat. Ta nejlevnější pojistka totiž nabízí zpravidla jen velmi nízké pojistné limity, minimální, či dokonce žádné asistenční služby a v případě nehody se může ukázat jako nedostatečná. Proto je dobré vybírat takový produkt, který nabízí alespoň 100 milionů korun na škodu na životě a zdraví na každého zraněného nebo usmrceného a 100 milionů korun na škodu na majetku pro všechny poškozené.

  Nejlepší povinné ručení online

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články