PRÁCE 🧰

Srovnání cen povinného ručení

4. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Srovnávače pojištění a financování Srovnání pojištění

Povinné ručení je zákonným pojištěním vozu v České republice. Každý se tak snaží, aby splátky příliš nezatěžovaly měsíční rozpočet. Jak toho ale dosáhnout?

Srovnání povinného ručení

Srovnání povinného ručení

Najít nejlepší povinné ručení nemusí být zrovna jednoduchou záležitostí. Výši splátky totiž ovlivňuje několik parametrů, mezi které patří například věk, město bydliště, technická data o automobilu a další. Všeobecně nejvíce bude platit mladý člověk, žijící v hlavním městě a ještě s hodně výkonným autem. Lépe na tom bude někdo z menšího města na Moravě s několika lety bez nehod a ještě s průměrně výkonným autem.

Jak můžete chápat z výše napsaného, tak každý rok, ve kterém řidič nezpůsobí dopravní nehodu nebo jinou událost, se mu přičítá k dobru. Díky těmto bonusům si pak může výrazně snížit platbu povinného ručení.

Rovněž každá pojišťovna to má jinak a nabízí jinak výhodné nabídky. Někteří kladou důraz na technické údaje o voze, jiní to nepovažují za tak důležité a spíše je zajímá samotná rizikovost řidiče. Je tedy možné provést srovnání povinného ručení bez registrace nebo bez zadávání osobních údajů. Abyste ale zjistili, které pojištění je pro vás nejlepší, je vhodné využít nějaký srovnávač, anebo také tzv. kalkulačku povinného ručení.

Daný srovnávač naleznete snadno v internetovém vyhledávači, stačí do vyhledavače zadat ono slovní spojení a pak kliknout na jednu z nabízených stránek. Princip srovnávače je takový, že do kolonek zadáte všechny potřebné informace jako:

  • údaje o vozidle (někde stačí jen zadat SPZ a vše potřebné se dohledá samo ) - tovární značka, model, objem, výkon, rok výroby, celková hmotnost, palivo, přibližný roční nájezd
  • údaje o vás - pohlaví, město, provozovatel vozidla,...

Následně se vám otevře nové okno, kde budou zobrazeny všechny vhodné nabídky povinného ručení pro vás. Samozřejmě je nutné si vybírat i z možností, které nabízejí další připojištění jako je to třeba čelního skla nebo srážky se zvířetem a další. V tomhle ohledu to je hodně individuální.

Navíc sjednáte-li povinné ručení online, můžete získat nějakou slevu na celkové částce. Každopádně se při rozmýšlení neřiďte pouze cenou, protože ta nutně neznamená to nejlepší. Dívejte se po limitech krytí plnění, možných připojištění a také se hodí možnost bezplatné asistenční služby.

  Online kalkulačka povinného ručení

Zdroj info: Srovnejto, Názory autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články