PRÁCE 🧰

Pět důvodů, proč nechat opravu auta na smluvním servisu pojišťovny

25. 9. 2023 2 min. čtení diskuze (1) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Základní info k povinnému ručení Jak vybrat havarijní pojištění Základní info k havarijnímu pojištění

Bourali jste nebo někdo naopak naboural vás? Pokud si platíte kromě povinného ručení i havarijní pojištění, budete v obou případech řešit, jestli pro opravu auta po nehodě zvolit oblíbený autoservis anebo ten, který vám doporučí pojišťovna. Tady je pět dost dobrých důvodů, proč byste měli dát přednost smluvnímu servisu pojišťovny.

Dobré důvody, proč nechat auto opravit ve smluvním servisu pojišťovny

Důvod č. 1: Přednostní vyřízení

U smluvního servisu vaší pojišťovny nebo pojišťovny viníka je velkou předností skutečnost, že vás tady vezmou přednostně, auto kompletně nafotí a samotné vyřizování proběhne mnohem rychleji. Autorizovaný servis vám následně auto předá bez zbytečného zdržování na základě výplatního dopisu od pojišťovny, což ve finále znamená, že jej budete mít dřív než peníze na účtu v situaci, kdy byste zvolili opravu auta po vlastí ose (tzv. pojistné plnění formou rozpočtu).

Důvod č. 2: Žádné zbytečné papírování a byrokracie

Oprava auta z povinného ručení nebo havarijního pojištění u „vlastního“ nikoliv mluvního servisu je většinou spojena s řadou papírování a nekonečné byrokracie. Pokud s ní nechcete ztrácet čas a necháváte auto opravit u smluvního servisu pojišťovny, můžete jí udělit plnou moc a o nic dalšího se nestarat. Všechno papírování si bude autoservis řešit po vlastní ose s pojišťovnou.

  Srovnat nabídky povinného ručení online

Důvod č. 3: Nebudete nic doplácet

Pokud se rozhodnete pro pojistné plnění formou rozpočtu (likvidátor pojišťovny určí škodu, pojišťovna vám vyplatí peníze), může se stát, že částka, kterou od pojišťovny obdržíte, nebude při opravě auta v oblíbeném autoservisu dostatečná a vy budete muset rozdíl uhradit z vlastní kapsy. To u smluvních servisů nehrozí. Vše, co souvisí s dopravní nehodou, pojišťovna zaplatí.

Důvod č. 4: Máte téměř 100% jistotu, že opravu nezfušují

Řidiči, kteří vyřizují opravu auta „po vlastní ose“, často řeší nekvalitně odvedenou práci a nejrůznější reklamace, které je mohou dovést až před soud. Protože pojišťovny pečlivě vybírají to, s jakým autoservisem budou spolupracovat, máte téměř stoprocentní jistotu, že podobné komplikace řešit nebudete.

Důvod č. 5: Můžete získat náhradní vůz

Tady samozřejmě záleží na tom, jaké služby pojišťovna svým klientům nabízí a co mají ujednáno ve smlouvě. Spousta pojišťoven, u nichž si platíte povinné ručení nebo havarijní pojištění má ale pro tyto případy připravená náhradní vozidla, která vám na nezbytně nutnou dobu zapůjčí.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Pojistné podmínky pojišťoven.
Zdroj médií: Depositphotos.
Ondra, 2. 10. 2023 11:02
Dneska bez smluvního pojištění snad ani kilometr vpřed. Stalo se mi, že mi při koupi nového auta a jeho odvozu domů nějaký blbec naťukl při vyjíždění z parkoviště.. ještě že jsem měl sjednané havarijko.

Podobné články