PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Škoda Kodiaq se vám vyplatí?

12. 1. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Škoda

Sportovně užitkový vůz Škoda Kodiaq je oblíbeným vozidlem řady Čechů. Není se co divit, poradí si totiž jak s městským, tak i o něco složitějším terénem bez ztráty kytičky. Chtěli byste se v něm taky vozit? Poradíme vám, jak na jeho financování.

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Kodiaq

Jaké SUV Škoda Kodiaq zvolit

Škoda Kodiaq se vyrábí jak v benzínové, tak i v naftové verzi. My se pro představu podíváme na základní benzínovou verzi s parametry 1,5, TSI 110 kW. Tento model můžete mít ve výbavovách stupních Ambition, Style a Sportline.

Cena jednotlivých variant se liší. Za nejnižší variantu Ambition dáte 863 900 Kč. Vyšší řada Style vás vyjde na 933 900 Kč. A za vůz z kategorie Sportline zaplatíte 983 900 Kč.

Možnosti financování Škoda Kodiaq

Tyto částky nejsou zrovna malé, ale ani v případě, že tolik peněz nemáte aktuálně na účtu nemusíte si zoufat. Škoda Kodiaq může být vaše díky šikovně zvolené možnosti financování.

Vybírat si můžete z financování pomocí:

  1. Spotřebitelského úvěru
  2. Finančního leasingu
  3. Operativního leasingu

Na všechny tři možnosti se podíváme podrobněji.

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Kodiaq

Koupě vozu Škoda Kodiaq z vlastních zdrojů

Nejjednodušší možností, jak si pořídit auto Škoda Kodiaq, je zaplacení z vlastních zdrojů. To má ale jeden háček, musíte mít danou částku k dispozici. A k ní nejlépe i jistou rezervu, která vám pomůže pokrýt provozní náklady, mezi které se řadí například povinné ručení, další pojištění nebo servisní prohlídky.

Pokud jste si jistí, že vás nákup nezatíží víc, než je to vhodné, můžete směle do toho. Díky tomu se vůz ihned stane vaším majetkem a na jeho pořízení nedáte ani o korunu navíc.

Výhody:

  • Jste majitelem vozu
  • Nikomu nic nedlužíte
  • Nepřeplácíte cenu vozu

Nevýhody:

  • Měli byste mít k dispozici i finanční rezervu
  • Všechny další náklady hradíte sami
  • Musíte shromáždit celou kupní cenu vozu

Spotřebitelský úvěr pro nákup Škoda Kodiaq

V dnešní době existuje řada institucí, které vám mohou poskytnout půjčku na pořízení vozu. Mohou, ale nemusí. To záleží hlavně na vaší finanční situaci a schopnosti splácet. Před poskytnutím úvěru si vás banka nebo jiná společnost pořádně proklepne. Pokud vás uzná za důvěryhodné klienty, úvěr vám dá. Jestliže spadnete do kategorie těch rizikových, půjčku nedostanete.

Podíváme se teď na tu optimističtější variantu. V případě, že vám banka úvěr poskytne, můžete si automobil Škoda Kodiaq pořídit. To znamená, že se stanete jeho majitelem. Bance budete platit pravidelné měsíční splátky v dané výši až do té doby než vůz plně splatíte.

Samozřejmě musíte počítat i s úroky, o které se výsledná částka, kterou vyplatíte zvýší. U tohoto vozu to budou v závislosti na výši úroku pravděpodobně vyšší desetitisíce.

Výhody:

  • Nemusíte nashromáždit plnou částku pro pořízení vozu
  • Jste majitelem vozu
  • Můžete vůz využívat podle vlastního uvážení

Nevýhody:

  • Platíte všechny poplatky spojené s provozem auta
  • Přeplatíte kupní cenu vozu
  • Je třeba, aby vás banka schválila

Finanční leasing na Škoda Kodiaq

K pořízení vozu Škoda Kodiaq můžete využít také klasický leasing. Díky tomu stačí, když budete mít v době pořízení vozu poměrnou část z jeho ceny. Tu dáte leasingové společnosti jako akontaci a můžete začít auto využívat. Následně platíte pravidelné měsíční splátky.

Majitelem vozu nicméně zůstává po celou dobu leasingu leasingová společnost. Ta se stará o povinná pojištění vozu. Musíte si ale dávat pozor na to, abyste byli schopni pravidelně platit splátky. Pokud byste se z nějakého důvodu dostali do platební neschopnosti, přišli byste nejen o auto, ale také o peníze, které jste leasingové společnosti do této doby zaplatili.

Nikdo neví, co se může stát a do jaké situace se dostane, proto při uzavírání smlouvy o leasingu doporučujeme si zařídit také pojištění schopnosti splácet. To vám v případě neočekávaných komplikací bude krýt záda.

Výhody:

  • Po uhrazení leasingu bude auto vaše
  • Pojištění vozu za vás řeší leasingová společnost
  • Nemusíte mít k dispozici celou částku pro pořízení auta

Nevýhody:

  • Kupní cenu vozu přeplatíte
  • Po dobu splácení nebudete majitelem vozu
  • Můžete přijít o vůz i zaplacené peníze

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq na operativní leasing

Operativní leasing je další z možností, jak využívat vůz Škoda Kodiaq. Tento druh leasingu se nicméně liší tím, že si auto od leasingové společnosti pouze pronajímáte.  A to na určitou dobu a za daných podmínek. Mezi ně patří například výše splátky, která se odvíjí od maximálního ročního nájezdu.

Jak již bylo řečeno, auto si pouze půjčujete od leasingové společnosti. Ta je tedy po celou dobu majitelem a jí také auto po skončení leasingu vracíte. I když to na první pohled vypadá jako nevýhoda, může to s sebou nést i plusy. Po skončení jednoho operativního leasingu můžete uzavřít další a získáte tak do užívání zcela nový vůz Škoda Kodiaq.

V době, kdy auto využíváte, byste si ale měli dát pozor na to, abyste nenajeli vyšší než smluvený počet kilometrů. Pak by vám hrozila pokuta. Dodatečný poplatek byste také museli zaplatit, kdybyste vůz vrátili v horším stavu. Proto je dobré se o auto na operativní leasing starat jako o vlastní. Nebude vás pak stát ani korunu navíc oproti ceně, kterou dojednáte ve smlouvě.

Výhody:

  • Neplatíte akontaci
  • Leasingová společnost hradí veškerá pojištění
  • Po skončení leasingu můžete uzavřít další na zbrusu nový vůz

Nevýhody:

  • Auto není vaším majetkem
  • Musíte dbát na jeho stav
  • Máte omezený nájezd kilometrů

Financování Škoda Kodiaq

Vůz Škoda Kodiaq si můžete pořídit z vlastních prostředků, jestliže disponujete dostatečným objemem. Pokud to není váš případ, je zde několik dalších možností financování. Vybrat si můžete mezi účelovou půjčkou na auto, finančním leasingem a operativním leasingem. Všechny dané možnosti mají svá specifika a proto se hodí pro využití v různých životních situacích.

Zdroj info: škoda, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články