PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Škoda Rapid se vám vyplatí?

29. 12. 2022 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Škoda

Škoda Rapid je vozem, který v rámci značky nepatří k těm dražším, přesto ale nemusí být dosažitelný pro každého. Pokud byste si ho rádi pořídili, ale chybí vám do kupní ceny nějaký obnos peněz, nemusíte se vzdávat. Se správně zvoleným financováním, může být Rapid váš.

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Rapid

Po které variantě Škoda Rapid sáhnout

Škoda Rapid je vyráběn v několika různých motorizacích a výbavových stupních. Abychom však tento článek nezahltili čísly, pojďme si cenou relaci, ve které se pohybujeme ukázat na základním dieselovém modelu 1,4 TDI 66 kW.

Uvedený model můžete získat ve třech výbavových stupních. Základním modelem je Active, který může být váš za 378 900 Kč. Případně můžete sáhnout po variantě Ambition, která stojí 398 900 Kč. Nejvyšší verzí je pak Style, kterou pořídíte za 433 900 Kč.

Možnosti financování Škoda Rapid

Cestu, po které se vydáte si musíte zvolit sami podle vašich preferencí a možností. My vám všechny způsoby financování představíme. Patří mezi ně:

  1. Koupě za hotové
  2. Spotřebitelský úvěr
  3. Finanční nebo operativní leasing

Pořízení Škoda Rapid za vlastní

Škoda Rapid patří k modelům, které určitá část lidí jistě zvládne pořídit za vlastní úspory. Než však sáhnete do rozpočtu, měli byste si spočítat, zda ho nezatížíte příliš. Kromě pořizovací ceny byste měli počítat i s rezervou na další poplatky. Mezi ně patří například povinné ručení, havarijní pojištění nebo servisní prohlídky.

Pokud si ale spočítáte, že tyto náklady hravě zvládnete, můžete auto pořídit. Odpadne vám tak hromada papírování, splácení splátek a nebudete muset ani platit úroky.

Výhody:

  • Jste majitelem vozu
  • Nepřeplácíte cenu vozu
  • Nejste dlužníkem

Nevýhody:

  • Všechny následné poplatky hradíte sami
  • Musíte mít připravenou celou kupní cenu
  • Měli byste mít jistou rezervu

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Rapid

Spotřebitelský úvěr na pořízení Škoda Rapid

Vůz Škoda Rapid můžete financovat prostřednictvím půjčky na auto. Tento úvěr vám poskytne řada finančních institucí. Předtím si vás ale pořádně proklepnou.

Pokud chcete o půjčku zažádat, měli byste si nejdřív sami spočítat, jestli váš rozpočet nadměrně nezatíží. Pokud se rozhodnete do toho jít, je třeba zažádat o úvěr u banky. Ta si vás pak pečlivě prověří a ověří vaši schopnost splácet. Pokud vás vyhodnotí kladně, úvěr vám poskytne. Pokud pro ni budete příliš rizikovým klientem, vaši žádost zamítne.

V případě kladného vyřízení si můžete auto pořídit. V tomto případě se stáváte majitelem vozu a bance splácíte splátky. Cena, kterou v tomto případě ve výsledku zaplatíte, bude vyšší než pořizovací cena vozidla a to o předem domluvený úrok.

Kvůli tomu, že jste majitelem vozidla, se pak také staráte o placení povinného ručení, havarijního pojištění a případně i servisních kontrol.

Výhody:

  • Jste majitelem vozu
  • Nemusíte mít nastřádanou celou částku
  • Vůz můžete využívat

Nevýhody:

  • Přeplatíte cenu vozidla
  • Zavazujete se ke splácení půjčky
  • Platíte i pojištění vozu a další servisní poplatky

Leasing na Škoda Rapid

K pořízení vozu Škoda Rapid můžete využít také finančního nebo operativního leasingu. Obě možnosti se od sebe liší, proto si je představíme jednotlivě.

Finanční leasing na Škoda Rapid

Finanční leasing je způsob, který vám umožní si pořídit vůz Škoda Rapid. Tento druh leasingu předpokládá, že se po jeho splacení stanete majitelem vozu.

V první řadě je třeba o leasing zažádat, následně budete muset uhradit akontaci, která se pohybuje v desítkách procent ceny vozu. Následně si s leasingovou společností domluvíte podmínky, včetně například výše splátek. Splátky, které dojednáte je potřeba pravidelně hradit. V případě, že byste toho nebyli schopni, mohli byste přijít jak o vůz, tak i o peníze, které jste už zaplatili. 

Pro větší klid doporučujeme si společně s finančním leasingem uzavřít také pojištění schopnosti splácet, které vám bude krýt záda. 

Po úspěšném splacení leasingu se pak Škoda Rapid stane vaším majetkem.

Výhody:

  • Nemusíte mít připravenou celou částku
  • Leasingová společnost se stará o pojištění
  • Stanete se majiteli vozu

Nevýhody:

  • Po dobu splácení je majitelem leasingová společnost
  • Cenu vozu přeplatíte
  • Můžete o vůz v případě nesplácení přijít

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Rapid

Škoda Rapid na operativní leasing

Automobil Škoda Rapid si můžete pořídit také na operativní leasing. Ten se od předchozích druhů financování liší tím, že si vůz od leasingové společnosti pouze pronajímáte a po ukončení leasingu se nestanete jeho majitelem.

Operativní leasing se uzavírá na určitý počet let, po které vás opravňuje k užívání daného vozu za určitých podmínek. Mezi ně patří například maximální nájezd kilometrů. Pokud byste ho překročili, museli byste platit dojednaný poplatek.

Po skončení leasingu je také kontrolován stav vozu. Pokud by neodpovídal obvyklému opotřebení, museli byste zaplatit další pokutu za poškození vozu. Je dobré si proto obě věci hlídat.

Díky operativnímu leasingu si ale budete moct užívat jízdu ve Škoda Rapid i bez toho, abyste měli připravenou celou částku pro jeho pořízení. A po skončení leasingu můžete plynule navázat na zbrusu nový voz.

Výhody:

  • O pojištění vozu a servisní prohlídky se stará leasingovka
  • Můžete využívat vůz
  • Nemusíte mít našetřenou celou čásku

Nevýhody:

  • Nebudete majitelem vozu ani po splacení leasingu
  • Musíte si hlídat nájezd kilometrů
  • Můžete být pokutování za nadměrné opotřebení vozu

Financování Škoda Rapid

Jak jsme si už řekli, pokud nemáte potřebnou částku na pořízení vozu Škoda Rapid, můžete využít některý ze způsobů financování. Volit můžete mezi spotřebitelským úvěrem, finančním leasingem nebo operativním leasingem. Záleží hlavně na vás, který z produktů vám bude vyhovovat nejvíce.

Zdroj info: škoda, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články