PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Škoda Superb se vám vyplatí?

13. 12. 2022 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Škoda

Superb patří mezi vlajkové lodě automobilky Škoda. Tento elegantní výkonný vůz je skvělou variantou jak pro manažery, tak i rodiny s dětmi. Pokud i vy po Superbu pokukujete, pojďte se nejdřív podívat na možnosti financování.

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Superb

Na kolik vás vyjde Škoda Superb

Pojďme se podívat na základní benzínovou motorizaci Škody Superb a to 1,5 TSI 110 kW DSG. Tu můžete mít, stejně jako ostatní varianty ve verzích Ambition, Style, L&K a Sportline.

Pokud byste měli zájem o základní verzi Ambition, bude vás stát 850 900 Kč. Vyšší verze s označením Style má cenovku 897 900 Kč a za variantu L&K zaplatíte 1 052 900 Kč. Ve verzi Sportline by vás pak tento Superb stál 952 900 Kč.

Jedná se o částky, které většina lidí pod polštářem nenajde, proto je často třeba zvolit nějaký způsob financování. Na výběr máte z následujících možností:

  1. Spotřebitelský úvěr
  2. Finanční leasing
  3. Operativní leasing

Varianta 1 - koupě Škoda Superb za hotové

Pokud máte dostatečný obnos na pořízení vozu Škoda Superb z vlastních zdrojů, jistě je to možnost, která vás láká. Jak by ne. Ihned se stanete majitelem vozu, nebudete si muset dělat hlavu se splátkami a kupní cenu nepřeplatíte.

Na druhou stranu byste ale měli také myslet na to, že všechny provozní náklady půjdou za vámi. A to jak pojištění a servisní prohlídky, tak i klasické provozní náklady. Proto byste měli mít po ruce i rezervu, která vám tyto náklady pomůže pokrýt.

Výhody:

  • Jste ihned majitelem vozu
  • Auto nepřeplatíte ani o korunu
  • Můžete vůz využívat podle svého uvážení

Nevýhody:

  • Musíte mít nashromážděnou celou částku
  • Je třeba mít rezervu na provoz
  • Všechny další náklady hradíte sami

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Superb

Varianta 2 - pořízení Škoda Superb na spotřebitelský úvěr

Tato možnost financování vozu Škoda Superb patří mezi oblíbené. Na pořízení auta si vezmete půjčku u některé z finančních institucí. Samozřejmě je třeba, abyste si nejdříve spočítali, jestli se vám to vyplatí a jestli pravidelné splátky moc neovlivní váš rozpočet. Pokud vám všechno vyjde dobře, můžete vyrazit do banky a podat žádost.

Na základě toho si vás banka nebo nebankovní instituce pořádně proklepne a posoudí vaši schopnost splácet. Pokud projedete, úvěr dostanete a můžete vůz pořídit. Už od začátku budete jeho majitelem.

S tím se kromě toho pozitivního pojí i negativa. Všechny poplatky spojené s provozem vozu budete muset hradit vy. A to jak pojištění, tak i servisní prohlídky a další. Také musíte počítat s tím, že díky úrokům přeplatíte pořizovací cenu vozu.

Výhody:

  • Nemusíte ihned zaplatit celou částku
  • Jste majitelem vozu
  • Zbudou vám prostředky na provozní náklady

Nevýhody:

  • Kupní cenu vozu přeplatíte
  • Hradíte další poplatky spojené s provozem
  • Musíte projít schvalovacím procesem pro poskytnutí půjčky

Varianta 3 - finanční leasing na pořízení Škoda Superb

Další možností, jak financovat pořízení Škoda Superb, je finanční leasing. Pokud se pro něj rozhodnete, připravte se na to, že budete muset na začátku uhradit akontaci, která se pohybuje v desítkách procent z ceny vozu. Pak vás čekají pravidelné měsíční splátky. Ty je potřeba bez výjimky hradit, protože jinak můžete o vůz přijít. A nejen o něj, i o již zaplacené peníze. Pokud chcete mít jistotu, tak je lepší si spolu s leasingem pořídit také pojištění schopnosti splácet.

Po celu dobu leasingu, je majitelem vozu leasingová společnost. Z toho vyplývají i jistá pozitiva. Leasingovka se stará o povinné ručení a havarijní pojištění. A pokud si dojednáte dobré podmínky, může vám hradit i servisní prohlídky.

Výhody:

  • Nemusíte disponovat plnou kupní cenou
  • Pojištění vozu řeší leasingová společnost
  • Po uhrazení leasingu je auto vaše

Nevýhody:

  • V průběhu leasingu nejste majitelem vozu
  • Musíte uhradit akontaci
  • Kupní cenu vozu přeplatíte

Nejlepší způsoby financování vozu Škoda Superb

Varianta 4 - Škoda Superb na operativní leasing

Operativní leasing můžete využít i pro pořízení vozu Škoda Superb. Než se pro něj rozhodnete, měli byste se s ním blíž seznámit. Operativní leasing má totiž svá specifika. Díky němu si auto od leasingové společnosti pouze pronajímáte. A to na určitý počet let a za předem daných podmínek. Mezi ně patří například maximální nájezd kilometrů.

Po skončení leasingu se automobil vrací majiteli. To pro vás může být dobrá i špatná zpráva. Pokud jste fanouškem moderní techniky a rádi se vozíte v nejnovějších modelech, může být pro vás operativní leasing nástrojem, jak toho dosáhnout. Po skončení jednoho si můžete pořídit další vůz, opět na pár let na operák.

U operativního leasingu musíte ale počítat s jistými omezeními. Mezi ně patří například již zmiňovaný maximální nájezd kilometrů. Pokud byste ho překročili, čeká vás pokuta. S tou musíte počítat také v případě, že byste vrátili vůz ve špatném stavu. Podle míry poškození nebo opotřebení by se pak odvíjela výše poplatku.

Výhody:

  • Není třeba vysoké investice
  • Pojištění vozu a servisní prohlídky platí leasingová společnost
  • Můžete využívat zcela nový vůz

Nevýhody:

  • Nejste majitelem vozu
  • Máte limitovaný nájezd kilometrů
  • Auto si pouze půjčujete

Jak nejlépe financovat pořízení vozu Škoda Superb

Pokud máte dostatečnou hotovost, je pro vás pořízení z vlastních zdrojů asi nejsnazší možností. Měli byste ale počítat i s rezervou na další provozní náklady. Pokud takovou sumu nevlastníte, budete muset volit mezi jinými způsoby financování.

Mezi ty patří například spotřebitelský úvěr, finanční leasing nebo také operativní leasing. Všechny tři možnosti mají svoje specifika a hodí se pro jiné účely. Proto byste před zvolením jedné varianty měli pečlivě zvážit všechna pro a proti.

Zdroj info: Škoda, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články