PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Dacia Dokker se vám vyplatí?

19. 12. 2022 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Dacia

Vozy značky Dacia patří dlouhodobě k nejlevnějším ve své kategorii. Nejinak je tomu i u vozu Dacia Dokker. Ačkoliv je jeho cena lidová, může jeho pořízení zasáhnout váš rozpočet. Proto je dobré si pečlivě promyslet možnosti financování.

Nejlepší způsoby financování vozu Dacia Dokker

Dacia Dokker na cesty i do práce

Dacia patří na českých silnicích k oblíbeným značkám aut. Jedním z faktorů, které hrají svou roli, je i poměrně nízká pořizovací cena. S tou můžete počítat i u modelu Dacia Dokker.

Základní verzi vozu Dacia Dokker s označením Access pořídíte již za 199 900 Kč. Pokud hledáte více komfortu můžete sáhnout po modelu Ambiance, za který zaplatíte o 20 000 Kč víc, může být váš za 219 900 Kč. Nejvyšší řada tohoto vozu nese označení Arctica a její pořizovací cena je 244 900 Kč.

Automobil Dacia Dokker si můžete pořídit i jako pracanta. V dodávkové úpravě ho najdete pod jménem Dacia Dokker Van. Tento model se vyrábí ve verzi Access, ze kterou dáte 159 900 Kč, nebo ve variantě Ambiance, která vyjde na 184 900 Kč.

V porovnání s dalšími novými vozy ve srovnatelných kategoriích jsou ceny Dacia Dokker nižší. To vám usnadní koupit nového vozu za hotové. Pokud ale nedisponujete takovou finanční rezervou, můžete si zařídit spotřební úvěr nebo leasing. Automobil Dacia Dokker můžete pořídit jak na klasický, tak i operativní leasing.

Varianta 1 - pořízení Dacia Dokker za hotové

Jak už jsme zmiňovali, Dacia Dokker patří k vozům, které vám rozpočet zatíží nejméně. Pokud patříte do skupiny lidí, kteří mají dostatečnou finanční rezervu, může být vůz váš bez zbytečného papírování nebo přeplácení.

Pokud ale uvažujete o pořízení Dacia Dokker z vlastních finančních prostředků, měli byste brát v potaz i následné náklady na provoz vozu. Mezi ty patří například povinné pojištění, servisní prohlídky a další. Při koupi byste proto měli počítat s určitou rezervou, abyste pak mohli auto bez omezení využívat.

Výhody:

  • Ihned se stáváte vlastníkem auta
  • Nepřeplácíte kupní cenu
  • Nemusíte řešit splátky

Nevýhody:

  • Velký zásah do vašeho rozpočtu
  • Následné provozní náklady
  • Nutnost uhradit ihned plnou částku

Nejlepší způsoby financování vozu Dacia Dokker

Varianta 2 - Spotřebitelský úvěr na Dacia Dokker

Pokud nemáte pohromadě dostatek finančních prostředků, Dacia Dokker může být vaše díky spotřebitelskému úvěru. Ten si můžete zařídit u řady bankovních i nebankovních institucí. Můžete vybrat ten produkt, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Před sjednáním spotřebitelského úvěru byste si ale měli všechno pořádně spočítat, abyste byli schopni zvládnout jeho podmínky. Myslete také na to, že počítat a prověřovat bude i daná společnost. Před uzavřením smlouvy projdete tzv. scoringem. Tím si společnost ověří, že budete schopni dostát svým závazkům. V případě, že tímto procesem projdete, můžete dojednat konkrétní podmínky. Pokud byste ale kritériím nevyhovovali, můžete se se spotřebitelským úvěrem rozloučit.

Pokud pořídíte vůz Dacia Dokker pomocí spotřebitelského úvěru, stáváte se ihned jeho majitelem. To znamená, že veškeré další náklady na pojištění a provoz jdou za vámi. Počítat musíte také s tím, že pořizovací cenu přeplatíte. O kolik záleží na výši úrokové sazby, kterou dostanete.

Výhody:

  • Při koupi auta nemusíte disponovat celou částkou
  • Auto je ihned vaše
  • Nezatížíte okamžitě svůj rozpočet

Nevýhody:

  • Kupní cenu vozu ve výsledku přeplatíte
  • Je třeba projít schvalovacím procesem
  • Všechny dodatečné náklady hradíte sami

Varianta 3 - Dacia Dokker na leasing

K pořízení vozu Dacia Dokker můžete využít i leasing. Ať už se rozhodnete pro finanční nebo operativní. Každý z nich má ale svoje specifika, výhody a nevýhody. Pojďme se na oba podívat podrobněji.

Finanční leasing Dacia Dokker

Díky finančnímu leasingu si můžete pořídit jak Dacia Dokker, tak i Dacia Dokker Van. Leasing vám umožní využívat auto, na které nemáte nastřádané všechny finance. Po zaplacení vstupní akontace a sjednání podmínek využívání a splácení, vám bude předán vůz k užívání. Leasingová společnost pak zajistí povinná pojištění vozu.

Na vás bude pravidelné placení splátek a plnění podmínek leasingu. Obě podmínky je třeba dodržovat. Pokud byste nezvládli platit splátky, nejen že přijdete o vůz, ale i peníze, které už jste leasingové společnosti zaplatili.

V případě, že bez zaváhání splatíte domluvenou částku, auto bude vaše. Po splacení dojde k přepsání vozu na vás a můžete ho dál používat podle svých představ.

Výhody:

  • Po splacení leasingu bude auto vaše
  • Pojištění vozu zajišťuje leasingová společnost
  • Nemusíte mít našetřenou celou částku

Nevýhody:

  • Po celou dobu splácení je majitelem leasingová společnost
  • Můžete přijít o vůz i investici, pokud nebudete schopni splácet
  • Auto výrazně přeplatíte

Nejlepší způsoby financování vozu Dacia Dokker

Operativní leasing Dacia Dokker

Operativní leasing se od finančního liší tím, že si auto od leasingové společnosti pouze pronajímáte. Na začátku si domluvíte podmínky, které vám umožní Dacia Dokker využívat. V těch bude zajisté obsažen maximální možný nájezd, měsíční splátka, doba pronájmu a další podrobnosti.

Všechny dojednané podmínky je třeba dodržovat. Pokud byste najeli více kilometrů než je daná hranice, museli byste zaplatit poplatek. Další poplatek byste museli uhradit v případě, že byste auto odevzdali v horším než obvyklém stavu.

Nicméně vám ale odpadnou starosti se zajišťováním pojištění a servisních kontrol. To vše za vás bude řešit leasingová společnost.

Výhody:

  • Nepotřebujete vysokou vstupní investici
  • Nemusíte se starat o pojištění vozu
  • Leasingová společnost vám zajišťuje servisní prohlídky

Nevýhody:

  • Máte limitovaný roční nájezd kilometrů
  • Musíte se o vůz pečlivě starat, abyste ho mohli vrátit bez poplatku
  • Nejste majitelem vozu

Financování Dacia Dokker

Způsob financování vozu Dacia Dokker záleží hlavně na vás a vašich možnostech. Pokud disponujete potřebnou částku (s rezervou navíc), není nic snazšího než nákup nového auta za hotové. Díky tomu nebudete přeplácet kupní cenu.

V případě, že nemáte pohromadě celou částku, musíte si vybrat z dalších možností financování. Podle vašich individuálních potřeb pak můžete volit mezi spotřebitelským úvěrem, finančním leasingem nebo operativním leasingem. Každý z nich se hodí pro jiný účel a dává vám jiné možnosti.

Zdroj info: dacie, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články