PRÁCE 🧰

Jaké financování vozu Hyundai i30 se vám vyplatí?

14. 1. 2023 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak na nákup vozu Základní info k financování nákupu vozu Hyundai

Korejský vůz Hyundai i30 patří k nejoblíbenějším na českých silnicích. Pokud se po něm poohlížíte i vy, ale nejste si jistí, že ho zvládnete zafinancovat, máme pro vás přehledně zpracované možnosti, které vám pomohou na něj dosáhnout.

Nejlepší způsoby financování vozu Hyundai i30

Sníte o tom, že se budete projíždět v Hyundai i30?

Hyundai i30 je jedním z vozů, které jsou na českých silnicích často k vidění. Pokud i vy zvažujete jeho pořízení, máte několik možností, jak ho financovat. Společně se na všechny z nich podíváme.

Vozy Hyundai i30 můžete mít hned v několika variantách. V nabídce jsou verze Hatchback, Fastback a Kombi. Zároveň můžete volit mezi řadou Family Comfort a Family Smart. Jednotlivé vozy je pak možné pořídit i jako hybrid.

Již základní řada Family Comfort disponuje LED světly, parkovací kamerou, tempomatem a dalšími moderními technologiemi. V této verzi můžete koupit Hyundai i30 Hatchback od 474 990 Kč, Fastback od 489 990 Kč a Kombi od 504 990 Kč.

Ve vyšší řadě Family Smart si užijete ještě například integrovanou navigaci nebo bezdrátové nabíjení. Pořizovací cena vyšší řady ve verzi Hatchback startuje na 524 990 Kč, Fastback bude váš od 544 990 Kč a Kombi od 554 990 Kč.

Pořizovací cenu vozu, ale nemusíte zaplatit najednou. Pokud nemáte tolik peněz pohromadě, můžete využít některou z možností financování:

  1. Spotřebitelský úvěr
  2. Finanční leasing
  3. Operativní leasing

1. možnost - koupě vozu Hyundai i30 za hotové

Tato varianta je pro koupi vozu Hyundai i30 nejjednodušší a ve výsledku i nejlevnější. Má to ale jeden háček. Pro pořízení vozu musíte mít na účtu celou kupní cenu a nejlépe i nějakou rezervu pro další výdaje. Ty totiž budete muset od prvního okamžiku hradit sami. Ať už se jedná o povinné ručení, havarijní pojištění, servisní prohlídky nebo klasický provoz.

Pokud ale finance na pořízení Hyundai i30 máte, vůz jednoduše koupíte přímo od dealera a nebudete se muset zatěžovat se splátkami. Díky tomu také zaplatíte pouze kupní cenu bez úroků, které bude nutné hradit při jiném způsobu financování.

Výhody:

  • Kupní cenu nepřeplácíte
  • Neuvazujete se ke splácení půjčky
  • Jste ihned majitelem vozu

Nevýhody:

  • Musíte nastřádat všechny potřebné finance
  • Měli byste disponovat finanční rezervou
  • Všechny poplatky za auto platíte sami

Nejlepší způsoby financování vozu Hyundai i30

2. možnost - úvěr na vůz Hyundai i30

Pokud nemáte dostatečnou částku pro pořízení vozu Hyundai i30, můžete jeho pořízení financovat prostřednictvím spotřebitelského úvěru. Ten v současné době nabízí řada institucí. Pokud se pro tuto možnost rozhodnete, je lepší uvažovat o speciálním produktu určenému přímo pro koupi automobilu. Získání bezúčelné půjčky může být náročnější.

Předtím než o úvěr zažádáte u banky, byste měli propočítat, jestli budete mít finance na splácení půjčky a nezatížíte tak nadměrně svůj rozpočet. Pak už se můžete vydat do vybrané finanční instituce a podat žádost. Musíte počítat s tím, že si vás společnost také pořádně proklepne. V případě, že uspějete a budete shledán jako důvěryhodný klient, můžete se těšit na poskytnutí úvěru a svůj nový vůz Hyundai i30.

Vůz bude od první chvíle vaším majetkem, ale je třeba počítat s několika lety splácení. A také tím, že pořizovací cenu vozu kvůli úrokům přeplatíte klidně i o desítky tisíc korun.

Výhody:

  • Nemusíte mít našetřenou plnou cenu vozu
  • Nevydáte při pořízení nového auta všechny své finance
  • Jste ihned majitelem vozu

Nevýhody:

  • Přeplatíte kupní cenu vozu
  • Musíte projít schválením banky
  • Všechny další náklady na provoz jdou za vámi

3. možnost - Hyundai i30 na leasing

Na pořízení automobilu Hyundai i30 můžete využít jak finanční, tak i operativní leasing. Obě možnosti mají svá specifika a proto se hodí pro různé účely. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Finanční leasing Hyundai i30

Klasický leasing vám pomůže k získání vozu, na který v současné době nemáte finance. V případě, že se pro tuto možnost rozhodnete, stane se po zaplacení splátek Hyundai i30 vaším majetkem.

Po podepsání smlouvy o leasingu se majitelem vozu stane leasingová společnost, které vy uhradíte počáteční akontaci a začnete auto splácet. Po dobu splácení se společnost stará o povinná pojištění vozu a po domluvě i o pravidelné servisní prohlídky.

Ve chvíli, kdy zaplatíte poslední splátku se majitelem stáváte vy. Je třeba si ale dát pozor na pravidelné a včasné placení splátek. Pokud byste nebyli schopni platit, auto i veškeré finance, které jste do té chvíle uhradili, by propadly leasingové společnosti. Proto je dobré si zároveň s leasingem pořídit také pojištění schopnosti splácet, které vám v případě neočekávaných komplikací může krýt záda.

Výhody:

  • Vůz se po zaplacení leasingu stane vaším majetkem
  • Pojištění vozu po dobu leasingu hradí společnost
  • Nemusíte mít pohromadě celou částku pro pořízení vozidla

Nevýhody:

  • Majitelem vozu je po dobu splácení leasingová společnost
  • Pokud nebudete pravidelně splácet, můžete o vůz přijít
  • Přeplatíte kupní cenu vozidla

Nejlepší způsoby financování vozu Hyundai i30

Operativní leasing Hyundai i30

Hyundai i30 si můžete pořídit i na operativní leasing. Ten má ale svá specifika. Stejně jako u finančního leasingu, je i zde po celou dobu splácení majitelem vozu leasingová společnost. Rozdíl je ale v tom, že v tomto případě si auto pouze pronajímáte, bez vyhlídky na to, že byste se jednou stali jeho majitelem.

Operativní leasing se uzavírá na předem daný počet let, po který smíte auto využívat. Zároveň je stanoven maximální počet kilometrů, které smíte ročně najet. Čím větší nájezd, tím se připravte na vyšší splátku. Pokud byste nájezd kilometrů přesáhli, je třeba počítat i s dodatečnou pokutou. Následný poplatek budete hradit také v případě, že auto nebude při vrácení v dobrém nebo odpovídajícím stavu.

O co se ale nemusíte starat jsou pojištění vozu a servisní prohlídky. Ty za vás hradí leasingová společnost, která vzhledem k velikosti flotily často dosáhne na lepší podmínky. Pokud vás tedy láká každou chvíli řídit nejnovější model Hyundai i30, je pro vás operativní leasing ideálním řešením. Po skončení jednoho si můžete ihned pronajmou další model.

Výhody:

  • Nezatížíte jednorázově svůj rozpočet
  • Řídíte vždy ten nejnovější model
  • Nemusíte se starat o pojištění a servis

Nevýhody:

  • Auto si pouze pronajímáte
  • Máte daný maximální nájezd kilometrů
  • Splácíte vůz, který nebude vaším majetkem

Jak financovat Hyundai i30

Nelze jednoduše říct, který způsob je pro vás pro pořízení Hyundai i30 nejlepší. Záleží hlavně na vašich potřebách a možnostech. Pokud máte potřebnou potřebnou čásku na účtu, není nic jednoduššího než si vůz pořídit z vlastních zdrojů. Je třeba ale počítat s určitou rezervou, protože všechny následné náklady půjdou za vámi jako majitelem vozu.

Pokud toto není váš případ, můžete vůz Hyundai pořídit na leasing nebo využít spotřebitelského úvěru. V obou případech vás pak čekají pravidelné měsíční splátky, ale vůz budete moci od první chvíle využívat. Samozřejmě pokud na začátku projedete schválením u banky, leasingové společnosti nebo jiné finanční instituce.

Zdroj info: hyundai, internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články