PRÁCE 🧰

Jak zjistit hodnotu auta

23. 11. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Plánujete poslat svoje auto do světa, ale nevíte, kolik si za něj můžete říct? Pak máte několik možností, jak zjistit jeho hodnotu. Kromě tradičních způsobů k tomu můžete využít i moderní technologie.

Jak zjistit hodnotu auta

Články na téma cena auta při prodeji:

  1. Jak zjistit hodnotu auta - právě čtete
  2. Jak odhadnout cenu auta
  3. Cena vozu podle VIN

Jak zjistit hodnotu auta pomocí moderních technologií

Chcete-li jít s dobou, můžete k zjištění hodnoty auta využít moderní technologie. V tom případě máte dvě možnosti. Buď si do svého chytrého telefonu stáhněte aplikaci Carolina. Ta vám, kromě zjištění zůstatkové hodnoty auta, pomůže evidovat náklady na provoz, přehledně uložit důležité dokumenty k vozu nebo zjistit informace o historii vašeho auta. Nainstalovat si ji můžete na telefony se systémem Android i iOS.

Nabídka ojetých vozů od soukromých inzerentů

Dalším online pomocníkem při zjišťování tržní hodnoty vozidla je web AUTOTRACER, na kterém zjistíte i řadu dalších informací. Stačí zadat VIN kód vozu. Kromě ceny, kterou si můžete za svoje auto říct, vám prozradí i vývoj najetých kilometrů, případné havárie a servisní opravy.

Tradiční způsoby, jak zjistit hodnotu vozu

Kdybyste nechtěli k zjišťování aktuální ceny auta používat moderní technologie, můžete sáhnout po staré dobré klasice. Nejjednodušším způsobem, hlavně v případě, že chcete vůz co nejdříve prodat, je využití služeb autobazaru nebo autorizovaného prodejce. Tam vám auto prohlédnou, zkontrolují jeho stav a určí hodnotu. Berou v potaz i snížení tržní hodnoty a ztrátu hodnoty vozidla. Zároveň zajistí i jeho nabídnutí potenciálním kupcům. Samozřejmě musíte počítat s tím, že cena, kterou vám bazar zaplatí, bude nižší než ta, kterou byste získali při osobním prodeji. Na druhou stranu vám ale odpadne řada starostí a papírování.

Pokud byste chtěli odhadnout cenu vozu sami, můžete se porozhlédnout po stávajících inzerátech, najít v nich vozy, které jsou svými parametry nejvíce podobné tomu vašemu a na základě toho cenu odhadnout. Pak už si můžete vytvořit svůj vlastní inzerát a hledat vhodného kupce.

Zdroj médií: freepik.

Podobné články