PRÁCE 🧰

Jak odhadnout tržní cenu auta

27. 3. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Základem úspěšného prodeje auta je správné určení ceny. A nejde jen o to, aby se našel zájemce, který auto za stanovenou cenu koupí. I vy jako prodejce byste měli mít pocit, že částka, kterou jste za váš vůz obdrželi je odpovídající.

Jak odhadnout tržní cenu auta

Články na téma cena auta při prodeji:

  1. Jak zjistit hodnotu auta
  2. Jak odhadnout cenu auta - právě čtete
  3. Cena vozu podle VIN

Odhad ceny auta

Existuje několik způsobů, jak odhadnou cenu auta. Jednou z možností je samozřejmě střelba od boku. Na základě vlastního pocitu a zhodnocení cenu jednoduše určíte. Pak budete doufat, že se najde někdo, kdo ji akceptuje. Lepší je ale využít trošku kvalifikovanější odhad.

Pokud hledáte přehlednou tabulku s cenami ojetých aut, můžete zkusit zabrousit na stránky online autobazarů. Tam si pak najdete vozy, které svými parametry nejvíce odpovídají tomu vašemu, a podíváte se, za jaké ceny je majitelé prodávají. Na základě zjištěných informací potom můžete hodnotu svého auta odhadnout lépe.

Nabídka ojetých vozů od soukromých inzerentů

Pokud upřednostňujete osobní kontakt, můžete se svým vozem dojet přímo do autobazaru. Tam vám prodejci sdělí cenu, za kterou budou ochotni váš vůz prodat. Musíte ale počítat s tím, že cifra, kterou vám řeknou, bude o něco nižší, než je skutečná hodnota automobilu. Tu bude tvořit částka, již vám zaplatí a jejich provize.

Odhad ceny auta online

Pokud chcete co nejpřesněji odhadnout cenu svého vozu, můžete využít jeden z nástrojů pro odhad ceny auta online. V základě můžete vybírat z nástroje AUTOTRACER a aplikace Carolina.

Po zadání VIN čísla vozu do stánek AUTOTRACER se zdarma dozvíte, jestli je ocenění právě pro váš model k dispozici. Pokud ano, můžete získat spolehlivé informace o opravdové hodnotě vašeho vozu. Aplikace Carolina vám kromě odhadu ceny vozidla pomůže také s uložením důležitých dokumentů a evidencí nákladů.

Zdroj médií: freepik.

Podobné články