PRÁCE 🧰

Velký přehled cen elektromobilů na českém trhu

13. 2. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o elektromobilech Výběr elektrického auta Koupě elektroauta podle ceny

Přemýšlíte o koupi nového auta a tentokrát by to měl být elektromobil? Pokud zatím v nabídkách jednotlivých automobilek tápete, možná vám k rozhodnutí pomůže cena, za kterou se tyto vozy prodávají.

Přehled cen elektromobilů v ČR

Články na téma koupě elektromobilu dle ceny:

  1. Cena elektromobilů - za kolik se dají sehnat? - právě čtete
  2. Za kolik lze koupit ojeté elektroauto
  3. Nejlevnější elektromobily na českém trhu
  4. Elektroauta, která jsou cenově dostupná
  5. Elektroauto z bazaru: Víte, na co si dát pozor?

Každý elektromobil má svou cenu, která samozřejmě odpovídá výbavě, ale i kapacitě baterie a také výkonu auta. Některá auta nabídnou velký dojezd, ale oproti tomu nic moc výbavu a vzhled. Další to mají přesně naopak. Jiná jdou svou vlastní cestou a vždy si své zájemce najedou, i kdyby přišli hned zítra třeba s vesmírnou raketou.

Samozřejmě při výběru elektromobilu je nutné se zaměřit i na detaily. Například, jak daleko budete chtít jezdit, kde budete nabíjet, můžete nabíjet i doma? A má to být velké auto pro rodinu, nebo jen pro sebe na dojíždění do práce za minimální náklady? Vyplatí se ještě počkat, a nebo má člověk sáhnout po finanční rezervě a auto koupit hned? A co vlastně od vlastnictví takového auta čekáte? Spousta otázek, na které byste měli ještě před koupí umět odpovědět.

Jestliže nemáte svou primární automobilovou značku, od které jste už někdy auto měli, pak doporučujeme si udělat seznam pro a proti u každého kandidáta a následně navštívit vybrané autosalony, ve kterých se vaše možná budoucí auto skrývá. Určitě se s ním projeďte pří testovací jízdě, ať zjistíte i sebemenší detaily, které by později nešly vyřešit - například, že se vám v autě blbě sedí.

Online inzeráty elektroaut a hybridních vozů

Bohužel zatím je vlastnictví elektrických aut spíše výsadou některých lidí a automobilových nadšenců. Ceny jsou vysoké a provoz automobilu se lidem spíše nevyplatí, lépe řečeno zas tolik neušetří vůči ceně, kterou musí za auto v současné době zaplatit. To si průměrná česká rodina nemůže dovolit, kor v dnešní korona době a finanční krizi napříč domácnostmi. 

Aktuální ceny elektromobilů v Česku

Pro srovnání jsme vybrali některé elektromobily, které se prakticky ve všem liší, jedno mají ale společné, a to základní výbavu. A tak jestliže je některé auto dražší než ostatní, nerozhoduje o tom jen výbava. Při výběru nového elektroauta se tedy nerozhodujte jen podle ceny.

U každého auta v tabulce je uvedena vždy aktuální cena základního modelu k roku 2021.

Přehled cen elektromobilů
Model automobiluZákladní cena vozu bez příplatků
Peugeot e-2008900 000 korun
Fiat 500e950 000 korun
Jaguar I-Pace2 113 628 korun
Peugeot e-208870 000 korun
Kia Soul1 099 000 korun
ŠKODA Enyaq iV1 059 000 korun
Hyundai Kona Electric409 990 korun
Audi e-tron1 884 000 korun
Hyundai Ioniq919 000 korun
Nissan Leaf937 000 korun
Renault Zoe835 000 korun
Opel e-Corsa759 900 korun
VW e-Golf882 900 korun
BMW i31 049 000 korun
Tesla Model S (Long Range)2 400 000 korun

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články