PRÁCE 🧰

Cena vozu podle VIN kódu

30. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Pokud plánujete poslat svůj vůz do světa nebo naopak koupit ojeté auto, měli byste mít přehled o hodnotě, kterou konkrétní vůz má, abyste nenaletěli. Pokud znáte unikátní číslo vozidla, můžete  zjistit cenu vozu podle VIN za pár minut.

Jak lze snadno určit cenu vozu podle VIN čísla

Články na téma cena auta při prodeji:

  1. Jak zjistit hodnotu auta
  2. Jak odhadnout cenu auta
  3. Cena vozu podle VIN - právě čtete

Cena vozu dle nabídky bazarů

Ke zjištění ceny vozidla může vést několik cest. Buď můžete kontaktovat vybraný autoservis a nechat zjištění ceny na místních technicích, kteří mají zkušenosti i nástroje ke zjištění ceny vozu. Pokud byste ale chtěli vůz přes autobazar prodávat, musíte počítat s tím, že částka, kterou vám autobazar dá, bude nižší než skutečná hodnota. To je z toho důvodu, že bazar si k této částce přidá svou vlastní marži a musí být zároveň schopný vůz za celkovou cenu prodat.

Pokud vám stačí zjištění přibližné hodnoty vozu, můžete pouze rozhlédnout po online nabídkách autobazarů. Tam vyhledáte vozy, které jsou svými parametry a stavem nejblíže tomu vašemu a podíváte se na to, za kolik se prodávají. V podobné hladině se bude pohybovat i cena vašeho vozu.

Pro přesné informace byste naopak měli využít služeb specializovaných firem. Tam vám určí přesnou hodnotu vašeho vozu. Musíte ale počítat s tím, že za tento úkon budete muset zaplatit.

Určení ceny vozu podle VIN čísla

K určení hodnoty vašeho vozu můžete využít i jedinečné číslo VIN. Budete k tomu potřebovat pouze chytrý telefon nebo počítač. Jednou z možností je stáhnout si do telefonu mobilní aplikaci Carolina. Do té pak stačí VIN kód zadat a hodnota vozu se vám zobrazí. To ale není všechno, co tento nástroj umí. Umožní vám také zjistit historii vozu nebo uschovávat dokumenty související s vaším autem.

Druhou možností je využití webu Autotracer. Ten vám po zadání VIN čísla také dokáže určit cenu vozu. Kromě toho vám prozradí i další informace týkající se vozu. V základní verzi jsou oba zmíněné nástroje zdarma.

Zdroj médií: everypixel.

Podobné články