PRÁCE 🧰

Ubytování v Krakově za hubičku? Vydejte se do Kaziměře

23. 1. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety Krakov

Vánoční výlet do Krakova byl plný dobrodružství a objevování krás a kouzel tohoto historického města. Při naší nedávné cestě jsme se rozhodli zůstat v čtyřhvězdičkovém hotelu Golden Tulip Krakow Kazimierz.

Pokoj hotelu - ložnice

Okolí hotelu

Golden Tulip Krakow Kazimierz se vyznačuje nejen svou výjimečnou polohou (doslova pár desítek minut od centra města), ale i moderním a pohodlným ubytováním. Hotel se nachází jen pár kroků od náměstí Wolnica, Historický a živý charakter Kazimierze dodal našemu pobytu autentičnost a šarm.

Vynikající poloha hotelu byla klíčovým prvkem našeho rozhodnutí zůstat právě zde. Kazimierz je jednou z nejživějších částí Krakova, plná historie, kultury a úžasné atmosféry. Výhodou byla také blízkost židovské čtvrti Kazimierz a královského hradu Wawel, což umožnilo snadný přístup k těmto významným pamětihodnostem.

Při příjezdu do hotelu mě příjemně překvapila elegantní a moderní atmosféra. Čtyřhvězdičkový status byl znát na každém kroku, a to i ve výběru služeb. Personál byl profesionální, vstřícný a vždy připravený pomoci.

Pokoj hotelu - koupelna

Příjezd a ubytování

Do Krakova jsme přiletěli v pátek dopoledne. Z Ostravy nám cesta trvala asi hodinu a 45 minut. Při příjezdu jsme byli ubytováni do pokoje na 2. patře. Velmi zajímavým zážitkem byly podzemní garáže, do kterých se dalo dostat pouze pomocí výtahu – výtahu pro celé osobní automobily! Podzemní garáže byly poměrně úzké, ale zaparkovat zde nebyl problém.

Pokoje

Samotné ubytování v Golden Tulip Krakow Kazimierz překonalo mé očekávání. Moderní klimatizované pokoje byly vkusně zařízené a nabízely veškeré pohodlí. Mají vlastní koupelnu s toaletními potřebami a fénem, televizní obrazovku (na které ale české stanice nehledejte, pouze polské, slovenské a rakouské), minibar a příslušenství pro přípravu čaje a kávy. My jsme měli pokoj s výhledem do vnitrobloku, který nebyl až tak krásný jako ten do centra města.

Pokoj hotelu - výhled do vnitrobloku

Strava v hotelu

Jednou z výhod tohoto hotelu byla jeho vlastní restaurace, kde jsme si mohli vychutnat skvělá jídla. Každé ráno jsme zde začínali lahodnou snídaní, abychom nabrali energii na celodenní výlet. Snídaně byly ve formě švédských stolů a mohl si zde vybrat opravdu každý. Kromě čtyř druhů pečiva byly k dispozici také například ovocné koktejly, tradiční klobásy, nebo například také různé druhy mléka (od sójového, přes bezlaktózové až po kokosové). Jídlo bylo velmi chutné a personál byl velmi vstřícný. Jídlo personál pečlivě doplňoval. Dle hodnotících návštěvníků jsou snídaně v hotelu Golden Tulip jednou z nejlepších, které kde měli.

Snídaně v Hotelu Golden Tulip

Cena za ubytování

Cena ubytování v hotelu Golden Tulip Krakow Kazimierz závisí na několika faktorech, jako je typ pokoje, sezóna a doba rezervace. V základním pokoji pro dvě osoby s jednou postelí zaplatíte v průměru 1 300 korun za noc. Pokud si vyberete pokoj s manželskou postelí nebo pokoj s výhledem na město, cena bude o něco vyšší, kolem 1 400-1 600 korun za noc. V letní sezóně (červen-srpen) jsou ceny vyšší, než v zimně (listopad-březen). Ubytování je možné si můžete rezervovat s předstihem, abyste získali výhodnější cenu. Pokud chcete ušetřit na ubytování, můžete využít možnosti rezervace s předstihem. Čím dříve si ubytování zarezervujete, tím pravděpodobněji získáte výhodnější cenu.

Výtah do podzemních garáží

Jednoduchý výpočet ubytování

Předpokládejme, že cestujete v páru a chcete si rezervovat dvoulůžkový pokoj s výhledem na město v letní sezóně (avšak objednáváte například v lednu). V tomto případě zaplatíte za jednu noc cca 1300 korun. Pokud si rezervujete ubytování na víkend (pátek-neděle), zaplatíte celkem 3 600 korun. Pokud však pojedete v zimní sezóně (v období vánočních trhů v Krakově) zaplatíte skoro o tisíc korun méně. Naopak pokud si chcete v Kaziměři užít silvestrovský víkend, nachystejte si až 5 500 korun.

Hotel Golden Tulip Krakow Kazimierz představuje ideální ubytování pro ty, kteří chtějí zažít kouzlo Krakova a zároveň si užít pohodlí a luxus čtyřhvězdičkového hotelu. Vřele doporučujeme každému, kdo plánuje víkendový pobyt v Krakově, aby si zarezervoval pobyt právě zde a prožil nezapomenutelné chvíle v jednom z nejkrásnějších polských měst.

Zdroj info: Autorský text, Golden Tulip Krakow Kazimierz.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.

Fotogalerie (11 fotek)

Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články