PRÁCE 🧰

Polanica-Zdrój a Lądek-Zdrój: Kolik stojí ubytování v polských lázeňských městech?

23. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Cesta do Polska Tipy na výlety Kladsko a lázně –⁠ Dolnoslezské vojvodství

O lázeňských městech se často říká, že ubytování v tamních hotelích stojí jmění. Jak ale vypadá situace v polských lázeňských městech? Je to opravdu tak drahé? Ubytovali jsme se rovnou ve dva hotelech v Dolnoslezském vojvodství a zde je náš verdikt.

Polanica-Zdrój a Lądek-Zdrój: Kolik stojí ubytování v polských lázeňských městech?

Polská lázeňská města Polanica-Zdrój a Lądek-Zdrój

Při našem pobytu v dolnoslezské oblasti jsme navštívili dvě lázeňská města – Polanica-Zdrój a Lądek-Zdrój. V obou městech jsme strávili noc v místních ubytovacích zařízeních, o kterých vám v krátkosti poreferujeme a prozradíme vám, jaké jsou zde ceny ubytování. Jako modelový příklad si vybereme noc z 25. na 26. listopadu.

Polanica-Zdrój – Villa Polanica

Villa Polanica je čtyřhvězdičkový hotel, nebo spíše penzion, který se nachází přímo u populárního Šachového parku. Jak už sám název napovídá, jedná se o vilu s historickým vzhledem, nečekejte žádný obrovský hotelový komplex. Hotel kromě 32 pokojů nabízí taky různé druhy masáží nebo relaxaci v podobě finské sauny. Součástí hotelu je i restaurace, kde můžete ochutnat polskou tradiční kuchyni i globální gastronomické trendy. Parkování je tu trošku složitější. Na ulici před hotelem stát nemůžete a soukromá parkovací místa se nacházejí až kousek od hotelu v postranní ulici, navíc přístupná až po odemčení. Proto je potřeba nejprve dojít na recepci, kde vám dají klíček.

Nejlevnější pokoj

Nejekonomičtější variantou ubytování pro dva je ve Villa Polanica tzv. "double room" s televizí a ledničkou. Vybrat si zde můžete ze tří možností, z nichž ta nejlevnější zahrnuje snídani a neposkytuje možnost změny nebo zrušení rezervace. Za jednu noc v tomto pokoji dáte 380 zlotých, tedy 2106 Kč, což není na čtyřhvězdičkové zařízení vůbec špatné.

Nejlevnější pokoj pro čtyři 

Pokud pojedete do Polanica–Zdrój s rodinou, nezbyde vám než využít „Four-person room“, což je jediný typ pokoje, který disponuje 4 lůžky. Cena zde začíná na 665 zlotých, což je v přepočtu velmi přívětivých 3687 Kč. I zde je snídaně v ceně, ale v případě zrušení se vrácení peněz nedočkáte. Vzhledem k omezené kapacitě hotelu a atraktivní lokalitě doporučujeme pokoje rezervovat v dostatečném předstihu.

Lądek-Zdrój – Hotel Trojan

Hotel Trojan je dvouhvězdičkový hotel, nacházející se na úpatí hory Trojak, na okraji malebného a zároveň nejstaršího lázeňského města v Polsku, Lądek-Zdrój. Oproti Villa Polanica je tento hotel o poznání větší, ale na druhou stranu není tak moderně zařízen.

Hotelovým hostům je zde k dispozici bazén, vířivka a fitness sál. Využít mohou i SPA a wellness služby ve formě různých masáží. Součástí hotelu je dokonce i solná jeskyně! Pejsky nemusíte nechávat doma, počítejte ale s tím, že je za ně potřeba uhradit poplatek. Parkování je zde zdarma, je ale potřeba vynaložit trochu řidičského umu, jelikož cesta vedoucí k hotelu se aktuálně nachází ve stádiu rozsáhlých oprav.

Nejlevnější pokoj pro dva

Pro dva se jako nejlevnější možnost nabízí pokoj „Standart bez balkonu“, za který na jednu noc dáte velmi sympatických 250 PLN, v přepočtu 1387 Kč. V ceně je zahrnuta snídaně formou bohatých švédských stolů, přístup do bazénu, vířivky a fitness sálu. Výhodná nabídka, co říkáte?

Nejlevnější pokoj pro čtyři

V tomto případě je pro vás nejlepší variantou pokoj bez balkonu, která vás vyjde na 600 zlotých za noc, tedy 3327 Kč. I zde je v ceně snídaně a přístup do zmíněných prostor. Musíme ale upozornit na to, že v námi stanoveném datu již byly pokoje vyprodané. Pokud se sem tedy rozhodnete zajet na víkend, je třeba zarezervovat si pokoj s velkým předstihem.

Tak co myslíte? Přesvědčili jsme vás o tom, že lázeňská města nemusí vždy znamenat přemrštěné ceny ubytování? Dejte nám vědět do komentářů!

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Polska

Zdroj info: Villa Polanica, Hotel Trojan.
Zdroj médií: Villa Polanica, Hotel Trojan, Kateřina Tonarová.

Fotogalerie (8 fotek)

Podobné články