PRÁCE 🧰

Test sněhových řetězů do 2 000 Kč

25. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Zimní sezóna Sněhové řetězy

Jak jsou na tom s kvalitou levné sněhové řetězy? Má smysl do nich investovat, nebo je lepší sáhnout do vyšší kategorie? Podívejte se na naši recenzi cenové nabídky v ceně do dvou tisíc.

Test levných sněhových řetězů

Pewag Brenta 9

S cenovkou 1 999 korun se jedná o nejdražší, ale zároveň i nejlepší sněhové řetězy tohoto srovnání. Pewag má v oboru dlouholeté zkušenosti, což je poznat třeba už jen na samotném balení, které obsahuje návod natištěný na igelitu. Je možné ho využít jako podložku, abyste si neušpinili kalhoty při nasazování řetězů.

Systém nasazení je klasický a jelikož využívá i jednoduchou ráčnu, respektive kladku, je aplikace řetězů poměrně triviální. Dotažení se provádí ručně, což je v této kategorii standard. Vyzdvihnout musíme i fakt, že Pewag si skutečně pohrál s vývojem a myslí i na takové detaily jako je optimalizovaný profil článků Brenta 9 pro lepší záběr na ledu.

InterPack KNS 95 9mm

Zde jsme příliš spokojeni nebyli, neboť řetězy se sice daly na kolo nasadit, ale byly vyloženě malé. Už při napínání nám bylo divné, že gumová část nedosáhne tam, kam by asi dosáhnout měla, vrcholem byla kontrola před rozjezdem.

Test levných sněhových řetězů

Zjistili jsme totiž, že kovová část řetězů, přes kterou se otáčí řetízek s napínacím háčkem, je v podstatě v kontaktu s diskem kola. Něco takového samozřejmě může vyústit jen v jediné – poškrábání drahého disku. I proto jsme test řetězů v tomto bodě přerušili a nepouštěli se ani do nějakých jízdních měření. Je to škoda, protože ač se jedná o řetězy naprosto obyčejné, mohl to být jeden z favoritů celého testu.

Compass X100

U nás velmi populární zástupce levných sněhových řetězů, objevující se ve více variacích a druzích balení, někdy i pod nejrůznějším značkami. Nasazení probíhá poměrně jednoduše, je to ten nejklasičtější systém s ručním dopínáním.

Test levných sněhových řetězů

Řetězy jsou funkční, plní přesně to, co bychom od nich očekávali. Jediným negativem jsou horší zkušenosti některých uživatelů, kterým tento produkt čínského inženýrství moc dlouho nevydržel. I ze svého okolí vím o jednom případu, kdy řetěz za jízdy prasknul, takže bylo nutné ho pomocí náhradních přiložených oček opravit. Což je něco, co úplně nepotěší.

Prémiové řetězy přímo od výrobce nyní se slevou 25 % s kódem PORTAL25

Zdroj info: autorský text.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články