🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 € 🇦🇹 Diesel 1,62 € Natural 95 1,62 € 🇨🇿 Diesel 36,62 Kč Natural 95 39,16 Kč 🇩🇪 Diesel 1,60 € Natural 95 1,78 € 🇫🇷 Diesel 1,69 € Natural 95 1,82 € 🇭🇷 Diesel 1,41 € Natural 95 1,53 € 🇭🇺 Diesel 603,10 HUF Natural 95 608,00 HUF 🇮🇹 Diesel 1,70 € Natural 95 1,82 € 🇵🇱 Diesel 6,44 PLN Natural 95 6,45 PLN 🇸🇮 Diesel 1,53 € Natural 95 1,51 € 🇸🇰 Diesel 1,52 € Natural 95 1,62 €
PRÁCE 🧰
Zimní pneu 🛞

Poradíme, jaké jídlo si vzít s sebou na dlouhou cestu

26. 6. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování

Dlouhé cesty autem se nemusí rovnat nekonečnému chroupání chipsů a pití limonády z benzínové pumpy. S trochou plánování si můžete cestu zpestřit lahodnými a zdravými dobrotami, které vám dodají energii a dobrou náladu.

Jaké jídlo na cestách

Ať už dáváte přednost piknikům v přírodě, svačinkám v autě nebo zastávkám v bistrech, v tomto článku najdete inspiraci pro perfektní cestovní menu. Poradíme vám, jak si připravit zdravé a chutné svačiny, které vydrží i delší cestu, jaké potraviny se hodí do chladničky v autě a jak si zpestřit zastávky na cestě.

Lehká a jednoduchá jídla

Zapomeňte na nudné bagety a chipsy! Nabízíme vám inspiraci pro zdravé, chutné a originální svačiny, které zasytí celou posádku a dodají vám energii na zdolání i těch nejdelších tras.

Chcete mít náklady na cestu do Chorvatska pod kontrolou? Využijte naši online kalkulačku

Ovoce a zelenina

Na cesty si s sebou můžete vzít mnoho pochoutek, ale mezi ty, které vám dodají nejvíc energie patří rozhodně ovoce a zelenina. Ovoce a zelenina jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro udržení energie během cesty. Můžete si vzít s sebou nakrájená jablka, hrušky, banány, jahody, maliny, mrkev, okurky, rajčata, hrozny a další. Využít můžete také nadcházející letní sezóny a posbírat čerstvé suroviny na zahrádce.

Oříšky a semínka

Další výživnou jednoduchou surovinou na cesty mohou být ořechy a semínka. Ořechy a semínka jsou zdravou a sytou svačinou, která vám dodá energii a zasytí vás na delší dobu. Můžete si vzít s sebou mandle, vlašské ořechy, slunečnicová semínka, dýňová semínka a také mnoho dalších. Mnoho supermarketů prodává také mix ořechů v sáčku.

Chystáte se do Itálie na dovolenou? Nechte si kalkulačkou spočítat náklady na cestu

Proteinové tyčinky

Pokud už vyžadujete něco trochu komplexnějšího, můžete si s sebou přibalit také proteinové tyčinky. Proteinové tyčinky jsou rychlou a snadnou svačinou, která vám pomůže udržet si svalovou hmotu a zasytí vás na delší dobu. Při výběru proteinových tyčinek si zkontrolujte složení a vyberte si ty, které obsahují co nejméně cukru a umělých přísad.

Sendviče a tousty

Zapomenout byste neměli ani na klasické sendviče/tousty. Klasika, která nikdy nezklame. Sendviče si můžete připravit den předem a zabalit je do alobalu nebo krabičky. Můžete si vybrat různé druhy chleba, náplní a zeleniny, takže se vám během cesty neomrzí.

Nechcete ztrácet čas výpočtem nákladů na cestu do Polska? Použijte naši kalkulačku

Co uvařit?

Plánujete delší cestu autem a nechcete se spoléhat na zastávky v restauracích a fast foodech? Bude lepší si něco připravit dopředu. Mnoho jídel se dá uvařit den předem a ohřát na cestě. Skvělou volbou jsou například Chili con carne s kukuřicí a chilli papričkami, boloňské lasagne s bešamelovou omáčkou, zapečené brambory s brokolicí a sýrem, těstoviny s pestem a rajčaty. Připravit můžete také zeleninové tortilly, kuskus s grilovanou zeleninou a feta sýrem, quinoa salát s cizrnou a rajčaty nebo zeleninové curry s rýží.

Do jídla nepřidávejte syrové maso, vejce ani mléčné výrobky, které by se mohly zkazit. Nezapomeňte si s sebou vzít dostatek pitné vody, vlhčených ubrousků a sáčků na vyhazování odpadu.

Náš tip: Pakliže vyrážíte letos autem na dovolenou, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění s dostatečnými limity. Na cestách vám bude krýt záda a můžete se na něj plně spolehnout.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zdroj info: Carwow.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články