PRÁCE 🧰

Poradíme, jak vybrat chladničku do auta a kdy stačí termotaška nebo termobox na jídlo

18. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Ať už jedete na cesty na pár dní nebo na několik týdnů, možnost uschovat rychle se kazící potraviny v chladu nebo mít v cíli po ruce vychlazené pivo, je k nezaplacení. Díky autochladničce to nemusí být jen sen, ale realita.

Jak vybrat autochladničku

Články na téma příslušenství pro karavany a obytné vozy:

  1. Jak vybrat autochladničku a kdy postačí termobox nebo termotaška na jídlo - právě čtete
  2. Vybavení karavanů nebo obytných vozů
  3. Předstan ke karavanu: Druhy a využití
  4. Markýza na karavan: Druhy a kdy se vám bude hodit
  5. Jak vybrat měnič napětí do auta
  6. Jak funguje chemické WC

Autochladničky vám nabízejí možnost udržet i na cestách potraviny v teplotě, která jim vyhovuje. Nemusíte se tak bát, že by se vám zásoby jídla rychle zkazily. Podle míry chlazení, kterou budete pro své účely potřebovat, můžete vybírat z několika různých druhů.

Termotašky termoboxy na jídlo

Termotašky pouze izolují obsah a udržují jeho teplotu. Nebo alespoň zpomalují její změnu. Pokud například potřebujete převést potraviny z bodu A do bodu B, bude vám tato varianta dostačovat. Výhodou termotašek na jídlo je skladnost a nízká pořizovací cena. Můžete je vozit neustále v autě a využívat v případě potřeby. Ať už to bude cesta z nákupu nebo na výlet.

Termoelektrické autochladničky

Termoelektrické autochladničky už pro svůj správný chod potřebují napájení elektrickým proudem. Za to vám ale nabídnou mnohem lepší výkon. Po celou dobu, co jsou připojené do sítě, aktivně chladí a to až na teplotu o 30 °C nižší než je okolní. Některé modely umí navíc obsah i zahřívat.

Tento typ využijete při delších cestách a v případě potřeby intenzivnějšího chlazení. Musíte ale počítat s tím, že tyto chladničky do auta zaberou více místa a navíc spotřebovávají energii.

Kompresorové chladničky do auta

Kompresorové autochladničky představují nejvýkonnější typ přenosných ledniček. V některých případech dokáží plně nahradit domácí lednici i mrazák. Umí chladit až do -20 °C a to bez ohledu na okolní teplotu. Navíc chladí i v případě, že nejsou připojené do elektrické sítě.

Na druhou stranu ale musíte počítat s tím, že prvotní investice bude vyšší než v předchozích dvou případech. Tyto chladničky jsou do auta také mnohem objemnější a těžší. Převoz a manipulace je tak složitější.

Ve výsledku záleží jen na vás a vašich potřebách, který typ a model vyberete.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články