PRÁCE 🧰

Jak na vybavení karavanu nebo obytného vozu

21. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Aby se vám s karavanem nebo obytňákem pohodlně cestovalo, je třeba si ho vybavit přesně podle svých představ. Některé věci vám pobyt v domku na kolečkách opravdu zpříjemní a zjednoduší.

Vybavení karavanů nebo obytných vozů

Vybavení karavanů nebo obytných vozů - na co nezapomenout

Jsou věci, které při cestování obytným vozem nebo karavanem, oceníte. Většina karavanů a obytňáků má již základní výbavu. Mezi ni patří například kuchyňka, skříňky nebo topení. Některé obytné vozy a karavany mají navíc i zabudovanou toaletu a sprchu. To oceníte hlavně v případě kempování na divoko.

Podle vlastní potřeby pak můžete vybavení karavanu nebo obytňáku rozšiřovat. Při dlouhodobějším kempování oceníte markýzu nebo předstan, díky které si budete moct užívat posezení na čerstvém vzduchu. K tomu se vám budou hodit také kempingové židličky a stůl. Při pohybu do a z karavanu vám cestu usnadní schůdky. Ty ocení nejen děti, ale i dospělí.

Veškerá výbava karavanu nebo obytného vozu by měla být co nejlehčí. Zároveň je také třeba, aby byla odolná.

Kromě toho byste měli myslet i na interiér karavanu. Hodit se vám bude také kuchyňská výbava. Abyste si mohli bez starostí uvařit čaj nebo jednodušší jídlo, měli byste do karavanu nebo obytňáku pořídit sadu hrnců. K tomu se vám budou hodit i talíře, příbory a hrnečky.

Myslet byste měli i na to, abyste měli v čem odvézt sportovní vybavení. Ať už to bude držák na kola nebo box na lyže.

Co si připravit na cestu karavanem nebo obytným vozem

Před cestou byste pak měli zabalit všechno, co budete potřebovat. Ale na lehko. Prostor v karavanu je omezený, tak je třeba myslet nejen na to, aby se vám všechno vešlo do úložných prostor nejen při uložení, ale aby se vám také vše dobře hledalo. Všechno, co s sebou povezete, by mělo mít svůj účel.

Zabalit byste si měli také volnočasové a sportovní náčiní. Hry vám ukrátí čas, když bude zrovna pršet nebo když se vám zrovna nebude chtít vyrazit na výlet.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články