PRÁCE 🧰

Kde tankovat při cestě do Itálie (2022)

21. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cesta do Itálie Informace na cestu do Itálie

Itálie je jednou z nejoblíbenějších cestovních destinací turistů. Do Itálie se dá dostat za pár hodin autem. Na cestě ušetříte, pokud zvolíte správné tankování.

Ceny pohonných hmot se za poslední dobu zvýšily v celé Evropě. Pokud máte cestu do Itálie, bylo by vhodné si říct, kde natankovat. Nejvíce ušetříte pokud natankujete na poslední čerpací stanici ONO v České republice, kde se pohybuje cena benzínu kolem 38,90 korun za litr a cena nafty 40,90 korun za litr. Plná nádrž s průměrnou spotřebou 8l/100km by měla stačit na přejetí celého Rakouska.

Kde tankovat v Rakousku při cestě do Itálie

Pokud se rozhodnete cestou autem do Itálie natankovat v Rakousku, doporučujeme se vyhnout hlavním tahům a dálnicím. Cena paliv na rakouských dálnicích se pohybuje vysoko. Za litr benzínu zde utratíte 51,50 Kč a za litr nafty kolem 51,10 Kč. Jestli máte čas, tak se vyplatí sjet z hlavních tahů a natankovat u místních čerpacích stanic. Zde se pohybuje cena za litr nafty kolem 46,10 Kč a za litr benzínu zaplatíte 46,50 Kč.

Pokud zvládnete přejet Rakousko bez natankování, tak v Itálii ušetříte kolem 2,- Kč na litr u všech paliv.

Cena paliv k datu 10.08.2022
ZeměNaftaBenzín
Česko - hranice40,90 Kč38,90 Kč
Rakousko - Hlavní tahy51,10 Kč51,50 Kč
Itálie - Hlavní tahy49,10 Kč49,50 Kč
Doporučení Portálu řidiče: Při cestě autem do Itálie nezapomeňte na cestovní pojištění. Ochrání vás na cestách a nepřekvapí vás tak žádná nečekaná událost. Veškeré nabídky pojišťoven za vás porovná online kalkulačka cestovního pojištění.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění do Itálie

Zdroj info: MBenzín, Kurzy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články