PRÁCE 🧰

Poradíme, kde zaparkovat v Benátkách

31. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cesta do Itálie Informace na cestu do Itálie

Pokud jste na dovolené v Itálii a chystáte se autem na výlet do Benátek, poradíme vám, kde zaparkovat.

Parkování v Benátkách

Parkování v Benátkách

Centrum Benátek je město na vodě. Tvoří je úzké uličky, mosty pro pěší a hlavní dopravní prostředek jsou zde lodě, vodní MHD a gondoly. Máte na výběr ze tří možností parkování v Benátkách.

Předměstí Mestre

Pokud chcete co nejvíce ušetřit na parkování, zvolte možnost části Benátek na pevnině. Předměstí Mestre je hustě obydlené a bez problému se dostanete pomocí MHD na historický ostrov. Pomocí vlaku či autobusu se dostanete přes most Ponte de la Libertà za 10 minut do centra na nádraží Piazzale Roma. Cesta MHD vyjde od 1.30 eur do 1.50 eur. Na předměstí Mestre máte na výběr ze dvou variant parkování:

  1. Parcheggio Terminal Service - 6 eur na 24 hodin
  2. Venice City Park - 5.50 eur na 24 hodin

Ostrov Tronchetto

Ostrov Tronchetto je uměle vytvořený ostrov ihned za mostem Ponte de la Libertà. Tvoří ho více než 4 000 parkovacích míst. Místa jsou krytá a parkovat zde můžete i s většími vozy (autobusy, obytné vozy). Doporučují vám zde nechat klíče na palubovce, ale já si je raději vzal s sebou. Ostrov se nachází 10 minut vodním MHD k autobusové zastávce Piazzale Roma, které vás ale také proveze po celých Benátkách.

  • 1 hodina: 3 eur
  • 3 hodiny: 8 eur
  • 24 hodin: 22 eur
Tip na cestu: Nezapomeňte se před cestou do Itálie dostatečně pojistit a sjednat si tak cestovní pojištění online. Vyznat se v jednotlivých nabídkách pojišťoven může být ale mnohdy dost složité a zdlouhavé. Naštěstí je tu pro vás kalkulačka cestovního pojištění, která vám ušetří čas i peníze.

  Cestovní pojištění do Itálie online

Parkovací domy u Piazzale Roma

Nejbližší, ale nejdražší možnost jsou parkovací domy 30 minut pěšky od náměstí San Marco. Pokud chcete mít jisté místo v těchto parkovacích domech, doporučujeme předem rezervovat. Kolem 10. hodiny dopoledne zde místo neseženete. Parkování není nic pro větší vozy (obytné mají zakázáno), jelikož domy mají velice úzké prostory a nízké stropy. Na výběr je ze tří možností:

Garáže San Marco:

  • Cena za 24 hodin pro auta: 45 eur
  • Cena za 24 hodin pro motocykly: 15 eur
  • Cena pro noční parkování v čase 17:00-5:00: 18 eur

Garáže S. Andrea:

  • Sazba je zde 7 EUR na každé 2 hodiny. Nedoporučujeme na delší stání.

Garáže Autorimessa Comunale:

Největší garáže u Piazzale Roma s rozsahem více než 2 000 míst.

  • Cena za 24 hodin: 35 eur
  • Cena přes noc v čase 17:00-5:00: 15 eur
Portál řidiče radí: Ať už jedete kamkoliv, nezapomeňte si před cestou sjednat připojištění, které vás spolehlivě ochrání před riziky, jež se s cestou mohou pojit (porucha, vandalismus, krádež apod.) Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Venice-guide, vlastní.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články