PRÁCE 🧰

Jak zajet nové auto - doporučený postup pro zajetí nového auta

31. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V dnešní době se čím dál častěji objevuje názor, že zajíždění nového auta už je přežitek. Pravdou je, že motory se vyrábí stále přesněji a z mnohem lepších materiálů než dříve. Nicméně stále existují jemné nuance, které díky správnému zajetí budou hrát ve váš prospěch.

Jak zajet nové auto - doporučený postup pro zajetí nového auta

Jak zajet nové auto

Ptáte se, jak správně zajet nové auto, aby vám sloužilo co nejspolehlivěji a zároveň úsporně? Máme pro vás pár tipů, kterými svému novému vozítku uděláte radost.

První věcí, kterou byste měli po nákupu auta udělat, a jistě vám ji potvrdí všichni výrobci automobilů, je pročtení manuálu k vozu. Tam najdete tipy přesně na míru pro vašeho plechového mazlíka.

Vybíráte nové auto? Prohlédněte si naši nabídku

Jak jezdit

Když nasednete do auta a nastartujete ho, nenechávejte studený motor běžet na volnoběh. Uděláte lépe, když ho zahřejete klidnou jízdou. Ani zahřátý motor byste ale neměli vytáčet. První tisíc kilometrů je dobré nepřekračovat 2/3 doporučených otáček. Stejný pozor si dávejte na podtáčení motoru! Toto pravidlo platí nejen při zajíždění nového auta, ale vykřičník platí i u dobře zajetého auta.

Máte rádi, když můžete na silnici jet svým tempem a nic vás z něj nevytrhuje? Chcete-li dobře zajet auto, odložte na chvilku tuto svoji libůstku stranou. Vašemu novému automobilu prospějete střídáním rychlostí, aby se všechny součástky mohly zaběhnout při různých rychlostech.

Na co ještě si dát pozor

Při zajetí nového auta byste rozhodně neměli zapomenout na termín první výměny oleje a olejového filtru. Tato chvíle přijde přibližně po první tisícovce najetých kilometrů.

Pokud máte auto s turbem, dávejte si pozor ještě na jednu věc. Až budete dojíždět do cíle své cesty, zvolněte, aby se turbo stihlo vychladit předtím, než vypnete motor. V případě, že se vám to nepodaří, nechte motor běžet ještě chvilku po zastavení.

Zdroj médií: Škoda.

Podobné články