PRÁCE 🧰

Jak se dostat do vybitého auta, které se nechce odemknout

5. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Může se to stát. Přijdete k autu, které nereaguje na pokyn otevření z dálkového ovládání. U těch, kterým stačí přiblížit se s klíčem, najednou tato technologie nefunguje a vůz zůstává tak trochu děsivě mrtvý.

Jak odemknout vybité auto

Pokud se ani na několikátý pokus nic nemění, zkuste odemknout kufr. Nic? Tak zamknout a zkusit znovu odemknout. Pořád nic? Zkuste druhý ovladač. Jestli ani to nepomohlo, bude asi z nějakého důvodu vybitá baterie. Ale vybitá tak, že už nemá ani sílu pustit nikoho do vozu.

Manuál doma je výhra

V tuhle chvíli máte navrch, pokud máte manuál od vozu doma a ne v kastlíku uvnitř auta. V tom případě totiž můžete velice snadno najít způsob, jak se do vozu dostat, v manuálu bývá totiž popsaný. I klíček (ovladač), který ani jako klíček nevypadá, mívá v sobě většinou skutečný klíč k odemknutí zámku ve dveřích (je-li tam zámek). Prozkoumejte ovladač, s trochou snahy naleznete krytku nebo pojistku, kterou se dostanete ke klíči. Ten pak do zámku zasunete a otevřete si vůz manuálně.

Neviditelný zámek

Jestli jste našli, ale nemáte nic, do čeho by to pasovalo, zkuste se pozorně podívat v okolí kliky řidiče. Někde by tam mělo být místečko, které uvolní krytku zámku, tak, jak to má třeba trojková Octavia. Dobrou radou v tomto případě je, abyste nezapomněli krytku zase sebrat, než budete řešit další postup. Každopádně by vaše vstupenka dovnitř vozu měla být někde v prostoru kliky dveří řidiče.

Jestli se ani to nepodaří, tak se mrkněte na víko kufru, jestli náhodou není zámek tam. Je-li, máte vyhráno. V opačném případě se spolehněte na Google/Seznam vyhledávač a hledejte. Stoprocentně nejste první, kdo tento zapeklitý problém řeší.

Zdroj médií: Pxhere.

Podobné články