PRÁCE 🧰

Tankování paliv – kde je nejlepší cena?

7. 3. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Spořiví řidiči ocení aplikaci do telefonu, která jim řekne, kde je nejlevnější palivo. Naštěstí je takových programů hned několik, stačí si vybrat. Ne všechny však umí perfektně to, co slibují.

Ceny paliv – nejlepší aplikace pro tankování

Pumpdroid a iPumpuj

Aplikace s odlišnými názvy, ale od stejných vývojářů. Liší se akorát operačním systémem, pro který jsou určené. Pupmdroid je pro Android a iPumpuj pro iOS. Rozhraní appky je přehledné a jednoduché, nicméně ceny nejsou vždy aktuální, tedy minimálně ve verzi pro jablečné telefony (předpokládáme ale, že verze pro Android bude mít data ze stejné databáze). Někde jsou staré třeba jenom pár hodin, ale na spoustě čerpacích stanic jsou cenovky ještě z loňského roku, tedy klidně i přes půl roku staré. Za nás tedy tyto dvě aplikace doporučit nemůžeme.

Pumpdroid a iPumpuj

Mapy.cz

Aktuálně asi nejlepší aplikace pro ceny paliv. Boduje velmi schopnou navigací, která má aktuální dopravní data, ale stejně tak umí i najít nejlevnější palivo. Stačí zadat do vyhledávání třeba „nejlevnejsi nafta praha“, případně „nejlevnejsi benzin brno“ a appka přehledně seřadí čerpací stanice podle cen a dozvíte se i vzdálenost, která vás od levného paliva dělí. Mapy.cz jsou jak pro Android, tak i pro iOS.

Mapy.cz

Google Maps

I softwarový gigant má samozřejmě své řešení pro ceny paliv. A podobně jako v předchozím případě je základem navigační aplikace pro Android a iOS. Co si budeme povídat, Google disponuje asi nejlepšími daty o dopravě a pro cestování je to asi jednička. Údaje o cenách paliv jsou zdánlivě skryta, jenže po zadání „nejlevnější benzín Jihlava“ se ukáže, že Google Maps toto bez obav zvládají.

Google Maps

Waze

„Komunitní“ navigační aplikace rovněž disponuje aktuálními cenami paliv. Skvěle je vyhledá v okolí a zobrazí ceny. Jenže když jsem chtěl najít nejlevnější palivo v nějaké vzdálenější destinaci, už to tak růžové nebylo. Waze to sice umí, ale nezobrazí to už tak hezky přehledně, člověk si musí jednotlivé čerpací stanice rozkliknout, aby se dozvěděl cenu. Na druhou stranu to appka vyvažuje velmi dobrou navigací, o které spousta řidičů tvrdí, že je lepší než ta od Googlu.

Waze

Co palivo bez biosložky?

Spoustě řidičů nejde jenom o cenu, někteří chtějí tankovat i benzín nebo naftu bez biosložky. Zde je nejlepší možností využití sítě čerpacích stanic EuroOil. Ten totiž prodává stoprocentní bionaftu i bioethanol E85, takže může mít v nabídce i naftu bez biosložky. Jestli tomu tak opravdu je, zjistíte v aplikaci EuroOil, kde je možné se podívat na parametry posledního závozu. Pakliže je obsah biosložky 0 %, jedná se o čistou naftu.

EuroOil

Zdroj info: waze, google, mapy.cz, pumpdroid, ipumpuj, eurooil.
Zdroj médií: Depositphotos, waze, google, mapy.cz, pumpdroid, ipumpuj, eurooil.

Podobné články