PRÁCE 🧰

Řetězy Pewag – Spolehlivost a jistota na silnicích v zimě

3. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Zimní sezóna Sněhové řetězy

Řetězy Pewag představují špičku v oboru. Jedná se o jedny z nejlepších sněhových řetězů, které můžete na auto pořídit, a to z více důvodů.

Řetězy Pewag – Spolehlivost a jistota na silnicích v zimě

Vlastní vývoj i výroba

Spousta věhlasných i méně známých značek auto-moto produktů přesouvá zejména výrobu na východ. Pewag však zůstává na evropské půdě jak vývojem, tak produkcí, přičemž jeden z nich se nachází i v České republice, konkrétně ve Vamberku. Jedině tak je možné perfektně kontrolovat kvalitu vstupních surovin i finálního výrobku. Což, pokud chcete být špičkou v oboru, je nezbytnost.

Výrobou řetězů jako takových se firma zabývá už přes 500 let, první sněhové řetězy prodala v roce 1912. Pewag má samozřejmě řadu patentů, mezi ty pro uživatele nejdůležitější patří třeba profil záběrových článků, který vylepšuje trakci. Navíc jsou pewagácké řetězy stavěné tak, aby nikdy nebyl žádný ze segmentů v ose s kolem, což by zhoršovalo záběr. Vždy je řetěz na kole tak, že je stopa šikmá

Pewag sněhové řetězy

Řetězy pro potřeby běžných motoristů jsou jenom jedním z mnoha směrů, kterými se firma Pewag vydala. Vše se však nějak kolem řetězů točí, ať už se nasazují na kola aut, kamionů, traktorů nebo těžké techniky pohybující se po vysoce abrazivních površích. Dále se zabývají i řetězy technickými, dopravníkovými nebo břemenovými. Zkrátka řetězy mají v Pewagu zmáknuté.

Prémiové řetězy přímo od výrobce nyní se slevou 25 % s kódem PORTAL25

Pewag řetězy na auta

V zimě dost zásadní položka výbavy vozidla, pakliže se chystáte třeba na hory. Pewag umí nabídnout řetězy opravdu na jakékoliv auto, ať už potřebujete maximální záběrové schopnosti nebo vám jde o co nejjednodušší nasazování. Pro moderní vozy s minimem místa v podbězích má Pewag model Servostar, pro v současné době trendy SUV se v nabídce najde řetězů taktéž hned několik, stejně jako třeba pro dodávky nebo autobusy. Podle určení je pak možné si vybírat i z modelů, které se velmi snadno nasazují – například Pewag Servomatik.

Řetězy na auto Pewag a trvanlivost

Jak už jsme naznačili v úvodu, není cílem firmy, abyste se co dva roky vraceli pro řetězy nové. Naopak si zakládají na tom, že jejich výrobky mají extrémní trvanlivost a odolnost, což dokazuje i fakt, že v nabídce jsou i náhradní díly, pomocí kterých lze třeba přetržené řetězové oko nahradit. U velmi namáhaných řetězů dělá firma opatření, která snižují opotřebení – například navařením segmentu, který zlepší záběr a zvětší celkovou tloušťku článku v tom nejnamáhavějším místě.

Při výrobě se každý jednotlivý kus řetězu testuje na pevnost v tahu. Vždy se vezme 11 článků v řadě a vyzkouší se, jestli při napnutí předepsanou silou nějaký z nich nepovolí. Všechny řetězy výrobce jsou testovány podle rakouské normy, takže musejí mimochodem vydržet i 120kilometrovou jízdu po suchém asfaltu. A ještě jedna zajímavost na konec! Pakliže si koupíte originální sněhové řetězy s logem Škoda, Volkswagen, Volvo nebo Porsche, bude to opět Pewag.

Prémiové řetězy s automatickým napínáním a slevou 25 % s kódem PORTAL25

Zdroj info: Pewag.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články