PRÁCE 🧰

Pneuservis Trutnov - rádce výběru

1. 3. 2021 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte kvalitní pneuservis v Třebíči a okolí? Potřebujete přezout své auto, opravit píchlé kolo nebo opravit alu disky? Nakolik vás jednotlivé služby v Trutnově vyjdou? V našem článku naleznete užitečné informace, které vám zmíněné tázky odpoví a pomohou vám tak s výběrem toho správného pneuservisu v Trutnově a okolí.

Pneuservisy Trutnov

Pneuservisy v Královéhradeckém kraji:

  1. Pneuservis Jičín
  2. Pneuservis Náchod
  3. Pneuservis Hradec Králové
  4. Pneuservis Jaroměř
  5. Pneuservis Trutnov - právě čtete

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Výběr ideálního pneuservisu je vždy obtížný a existuje mnoho kritérií podle kterých zvolit ten správný. Základním krokem by mělo být určení, jakou službu hledáte a vyžadujete. Jednotlivé pneuservisy totiž nabízí různorodé činnosti - od přezutí pneu až po huštění pneumatik či jejich samotné uskladnění.

Nejčastěji hledaná a poptávaná služba je přezutí pneumatik. Víte, kdy je čas přezout na letní nebo zimní pneumatiky? Zákonem stanové období je pouze od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Troufnout si na to můžete doma, potrvá vám to ale pravděpodobně déle než v ověřeném pneuservisu. Ceny přezutí pneumatik jsou velmi odlišné, většinou za tuhle službu ale zaplatíte 600-800 Kč.

Pneuservisy Trutnov - katalog firem

Velkým postrachem řidičů bývají propícnuté nebo jinak poškozené pneumatiky. Existuje možnost, jak poškozené pneu opravit například spreje na opravu pneumatiky, ty vám však nemusí zaručit 100% a tím pádem je lepší využít služeb pneuservisu. Oprava jedné píchlé pneu vás vyjde podle rozsahu poškození od 150 do 500 Kč. Demontáž/montáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo 300 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Pneuservisy v Trutnově a okolí

V Trutnově a okolí se nachází 50 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

Zákonné požadavky na hloubku dezénu

Pozor si také dejte, jestli již nepotřebujete nové pneumatiky, minimální hloubka dezénu pro letní pneumatiky je 1,6 mm a pro zimní pneu 4 mm. Není tak radno podceňovat téměř nebo kompletně sjeté pláště pneumatik. Nakoupit pneu můžete online podle specifického rozměru nebo zajít do pneuservisu a nechat si poradit od odborníků.

Přemýšlíte o výběru pneu pro vaše auto? Máte již v plánu koupi nových letních nebo zimních pneumatik? Podívejte se na série článků o pneumatikách, které jsme přehledně seřadili v rádci Portálu řidiče.

Poslední věcí (ale neméně důležitou), nad kterou byste měli rozmýšlet je uskladnění pneumatik. V úvahu připadá uskladnění pneumatik doma, dejte ale pozor, že při špatném uskladnění se může životnost a bezpečnost pneumatik nenávratně vytrácet. Cena uskladnění pneumatik je v pneuservisech v průměru 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Trutnově

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Hradec Králové - Nejzastoupenějšími pneu službami ve městě jsou huštění pneumatik, přezutí pneu a výměna pneumatik. Kompletní seznam pneuservisů v Hradci Králové naleznete zde.
  • Pneuservisy Jičín - Ve městě Jičín lze poptávat pneu služby jakožto přezutí pneu, prodej pneu nebo geometrie kol. Pomůžeme vám nalézt kvalitní pneuservis v Jičíně.
  • Pneuservisy Náchod - Náchod vám může nabídnout různé pneuservisy, které nabízí opravu, výměnu nebo uskladnění pneumatik. Vybírejte z katalogu pneuservisů v Náchodě.
  • Pneuservisy Rychnov nad Kněžnou - Rychnov nad Kněžnou vám nabídne různorodé pneu služby - geometrie kol, přezutí pneu, vyvážení kol a mnoho dalšího.

Pneuservisy Trutnov pro nákladní vozidla

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články