PRÁCE 🧰

Pneuservis Hradec Králové - rádce výběru

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte pro vás ten správný pneuservis v Hradci Králové a okolí? Potřebujete si nechat přezout, vyvážit, vyměnit a nebo uskladnit pneumatiky či opravit kolo? V tomto článku najdete informace, které vám pomůžou s výběrem pneuservisu v Hradci Králové.

Pneuservisy Hradec Králové

Pneuservisy v Královéhradeckém kraji:

  1. Pneuservis Jičín
  2. Pneuservis Náchod
  3. Pneuservis Hradec Králové - právě čtete
  4. Pneuservis Jaroměř
  5. Pneuservis Trutnov

Jaký zvolit postup při výběru pneuservisu?

Výběr toho správného pneuservisu přesně pro vás nemusí být tak složité, jak se na první pohled může zdát. Pokud si umíte říct, jaký produkt nebo službu hledáte, výběr pneuservisu půjde víceméně jednoduše. Potom pro vás bude rozhodující vzdálenost autoservisu od vašeho domu a dále také cena.

Jednoznačně tou nejčastěji poptávanou službou v pneuservisech je přezutí letních nebo zimních pneumatik. Napomáhá tomu také fakt, že je zákonem stanovené období od 1. listopadu do 31. března, kdy byste měli mít zimní pneu pokud je na vozovce námraza, led a nebo viditelná vrstva sněhu. Pokud přezutí necháte na pneuservisu, vyjde vás to na částku od 600 do 800 Kč.

Pneuservisy Hradec Králové - katalog firem

Druhou nejvíce poptávanou činností (úkonem) je oprava propíchnuté nebo jinak poškozené pneumatiky. Je možné, že si na opravu troufnete sami doma za použití spreje na opravu pneu. Pokud si ale tolik nevěříte a chcete mít 100% jistotu o kvalitě opravy, obrátíte se na autorizovaný pneuservis. Za opravu jedné pneumatiky si pneuservisy standardně účtují něco mezi 150-500 korunami.

Kvalita pneuservisu

Jak poznat kvalitní pneuservis

Stálost a počet let na trhu. Pokud má pneuservis dostatek zkušeností a poskytuje své služby několik desítek let, zákazníci se do něj nejspíš rádi vrací. Má tedy dobrou pověst a stálost na trhu. Je vyhlášený, kvalitní a nabízí profesionální přístup pro své zákazníky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Technické zázemí na úrovni. Co také jednoznačně přispěje ke kvalitě pneuservisu, je moderní technické vybavení. Ať už se jedná např. o zouvačky a vyvažovačky a nebo dostatečný počet zvedáků.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolená obsluha pneuservisu. Zručnost pracovníků v servisu je možné poznat „na první dobrou“. Padá jim nářadí z ruky a nebo jsou šikovní? Odborně vyškolení pracovníci přispívají ke kvalitě pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široké portfolio doplňkových služeb. Dáte nám za pravdu v tvrzení, že si každý řidič vybere takový pneuservis, u kterého to nekončí přezutím pneumatik, ale např. také geometrií kol, uskladnění pneumatik na další sezónu atd.? Za nás určitě ano.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Není radno podceňovat malé pneuservisy. Velké firmy mají sice tradici, stálost na trhu a většinou dobře vypracovanou pověst. Oproti nim ale malé pneuservisy mohou nabídnout vstřícnější a osobitější přístup ke klientům a nebo třeba také práci i mimo otevírací dobu servisu.

Pneuservisy v Hradci Králové a blízkém okolí

V blízkém okolí Hradce Králové najdete zhruba 98 pneuservisů, které nabízí různé služby:

Co říká zákon na minimální hloubku dezénu

Pravidelná kontrola hloubky dezénu u pneumatik by vás neměla být cizí. Proč? Zákonem je stanovené období od 1. listopadu do 31. března pro použití výhradně zimních pneumatik v případě, že je na vozovce sníh, led a nebo námraza. Zákony v České republice stanovují minimální hloubku dezénu u letních pneumatik na 1,6 mm a u zimních pneumatik - konkrétně min. 4 milimetry.

Ty nejdůležitější informace o pneumatikách - informace o značkách, zákonné náležitosti, typy pneumatik a nebo také např. péče o pneu jsme pro vás seřadili přehledně v rámci rádce Portálu řidiče.

Přemýšlíte nad tím, kde uskladnit pneu do další sezóny? Napadla vás varianta s uskladněním pneumatik doma? Dejte si pozor, při nesprávném uskladnění může dojít k nenávratné ztrátě životnosti a bezpečnosti pneumatik. Raději se tedy obraťte na pneuservis. Za tuto službu zaplatíte v průměru 400 korun.

Služby pneuservisů v okolních okresech

  • Pneuservisy Hradec Králové - V tomto okresním městě naleznete necelou stovku pneuservisů, které nabízí služby od přezutí pneu až po opravu ALU disků a TPMS.
  • Pneuservisy Jičín - Ve velmi často navštěvovaném turistickém městě - Jičíně - funguje 48 pneuservisů. Ty pro vás zajistí např. výměnu a přezutí pneu, huštění a nebo také prodej nových pneumatik.
  • Pneuservisy Náchod - V pohraničním městě s Polskem najdete pneuservisy, které zajišťují přezutí a výměnu pneumatik, huštění pneu a nebo také např. protektorování pneumatik. Kompletní seznam pneuservisů najdete zde.
  • Pneuservisy Rychnov nad Kněžnou - Okres a stejnojmenné město ležící na řece Kněžně nabízí přes 30 pneuservisů, které zajišťují od základních úkonů - výměnu a přezutí pneu, přes huštění pneumatik až po ty neméně obvyklé - geometrie a vyvážení kol.
  • Pneuservisy Trutnov - Okres Trutnov a jeho blízké okolí se prezentuje širokou nabídkou pneuservisů. Výměna a přezutí pneumatik, huštění a uskladnění pneu a nebo také opravy ALU disků zde servisy nabízejí naprosto běžně. Celý seznam pneuservisů v Trutnově.

Autorizované pneuservisy v Hradci Králové

Další zajímavé články

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články