PRÁCE 🧰

Pneuservis Jičín – rádce výběru

7. 9. 2020 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Máte píchlou pneumatiku a potřebujete vyhledat nejbližší pneuservis v Jičíně a jeho blízkém okolí? Hledáte pneuservis, ve kterém vám zajistí uskladnění pneumatik, výměnu a nebo přezutí pneu? Nejste si jisti cenou nabízených služeb? V tomto článku jsme pro vás připravili veškeré informace, které budete potřebovat při výběru pneuservisu v Jičíně a okolí.

Pneuservisy Jičín

Pneuservisy v Královéhradeckém kraji:

  1. Pneuservis Jičín - právě čtete
  2. Pneuservis Náchod
  3. Pneuservis Hradec Králové
  4. Pneuservis Jaroměř
  5. Pneuservis Trutnov

Jak vyhledat ideální pneuservis?

Nejprve byste si měli určit, jaké služby po pneuservisu vlastně budete požadovat. Ne každý pneuservis se totiž specializuje na všechny služby. Ano, základní úkony jako přezutí a výměnu pneumatik nabízí většina pneuservisů, ale takové protektorování pneu už může být oříšek. Rozhodující pro vás může být také cena a nebo vzdálenost od vašeho bydliště a nebo firmy.

To, co každý zákazník po pneuservisu alespoň jednou požadoval, je přezutí pneumatik. Víte, kdy byste měli mít zimní pneu? Zákonem je dané, že od 1. listopadu do 31. března v případě, je-li na silnici vrstva sněhu, námraza a nebo led. V pneuservisu za přezutí pneu zaplatíte obvykle okolo 600 až 800 Kč. Pokud jste zruční a máte po ruce hever, možná zvládnete přezutí pneu i sami.

Pneuservisy Jičín - katalog firem

Propíchnuté či jinak poškozené pneumatiky jsou poměrně častým problémem řidičů. Chcete-li si být jisti kvalitou opravy, využijete služeb pneuservisů. Ten si za opravu jedné propíchnuté pneu účtuje 150 až 500 korun. Pokud si na to troufnete, můžete zkusit opravit pneu pomocí sprejů tomu určených.

Čím se vyznačují kvalitní pneuservisy

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Dalším ze znaků kvality pneuservisu je šířka nabídky jeho služeb. Každý zákazník jistě ocení, když si kromě výměny pneumatik může v pneuservisu také nechat seřídit geometrii kol nebo opravit ALU disky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Vzdělanost a vyškolenost personálu sice na první pohled nepoznáte, ale jeho šikovnost ano. Každý se raději vrátí do pneuservisu se šikovnými pracovníky, kterým jde práce od ruky.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Investice do moderního technického vybavení značí kromě profesionality a kvality nabízených služeb také ekonomickou stabilitu podniku. Proto je jedním ze znaků vysoké kvality pneuservisu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý lokální pneuservis může mít vyšší hodnotu než velký. Často totiž nabízí plnění požadavků zákazníků i mimo provozní dobu nebo je vstřícnější ke svým zákazníkům.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Vyhlášené pneuservisy s dlouholetou tradicí na trhu vzbuzují u zákazníků větší důvěru než ty založené teprve nedávno. Kromě toho mají už vybudovanou pověst a klienti tak vědí, co od nich očekávat.

Pneuservisy Jičín a jeho blízké okolí

V okrese Jičín a okolí najdete asi 48 pneuservisů:

Hloubka dezénu a zákonné požadavky na pneumatiky

Pneumatiky jsou většinou sjízdné 6 let - samozřejmě v závislosti na počtu kilometrů, kolik ročně najezdíte. Po šesti letech se dá říct, že máte sjeté pneumatiky a je potřeba objednat si na internetu nové a nebo si zajet do pneuservisu a nechat si odborně poradit s výběrem. Co se týče minimální hloubky dezénu tak platí, že u letních pneumatik je to 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm.

Prohlédněte si celou sérii článků o pneumatikách, kterou jsme pro vás seskupili do rádce Portálu řidiče.

Uskladnění pneumatik je další častou poptávanou službou u pneuservisů a její cena se pohybuje kolem 400 Kč, ale záleží na konkrétním pneuservisu. Můžete vyzkoušet také uskladnění pneu doma, dejte si však pozor na možné chyby, které mohou vaše pneumatiky stát ztrátu životnosti a tudíž i bezpečnosti.

Autorizované pneuservisy v Jičíně a jeho okolí

Služby pneuservisů v okolních okresech

  • Pneuservisy Hradec Králové - V tomto okresním i krajském městě a jeho blízkém okolí se nachází necelých 100 pneuservisů, ve kterých si můžete nechat přezout, nahustit pneumatiky nebo využít dalších služeb.
  • Pneuservisy Náchod - V okrese Náchod, který sousedí s Polskem, funguje okolo 56 pneuservisů, ve kterých vám zajistí přezutí, nahuštění pneumatik a další.
  • Pneuservisy Rychnov nad Kněžnou - 33 pneuservisů v okrese a stejnojmenném městě ležícím na řece Kněžně disponuje širokou nabídkou služeb, jako např. výměna a přezutí pneu, huštění pneumatik a další.
  • Pneuservisy Trutnov - V okrese Trutnov najdete rovných 50 pneuservisů, které pro vás poskytují rozličné služby.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Jičíně a okolí

Mohlo by vás také zajímat (z Portálu řidiče)

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články