PRÁCE 🧰

Pneuservis Náchod - rádce výběru

28. 11. 2020 6 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Nevíte si rady s výběrem vhodného pneuservisu v Náchodě a okolí? Potřebujete koupit, přezout nebo nahustit pneu? Hledáte pneuservis poskytující vyvážení nebo geometrii kol? Nebo vás čistě jen zajímá porovnání služeb a cen pneuservisů v Náchodě a okolí? Podívejte se na náš článek níže a budete mít jasno.

Pneuservisy Náchod

Pneuservisy v Královéhradeckém kraji:

  1. Pneuservis Jičín
  2. Pneuservis Náchod - právě čtete
  3. Pneuservis Hradec Králové
  4. Pneuservis Jaroměř
  5. Pneuservis Trutnov

Podstatné věci při výběru nejlepšího pneuserevisu

Při výběru vhodného pneuservisu bychom se měli zaměřit na několik zásadních věcí, které nám vytřídí pneuservisy a zúží nám náš výběr. Nejpodstatnější věcí, která nám nejvíce ovlivní výběr je rozhodnutí, kterou službu zrovna hledám a jaké mám nároky. Nabízené služby v pneuservisech jsou dosti odlišné a ne všude vám třeba poskytnou naplnění pneu dusíkem nebo opravu ALU disků. Jakmile se rozhodnete kterou službu chcete, potom dále vybírejte podle lokace, cen nebo ohlasů ostatních zákazníků. V našem katalogu firem na který se můžete dostat níže si jednoduše zakliknete ve filtru jakou službu hledáte a pak je výběr už snadný. 

Pneuservisy Náchod a okolí

Rušné období v pneuservisech aneb přezouvání pneumatik

Mezi nejvíce nabízenou službu v pneuservisech patří bezpochyby přezutí pneumatik a není se čemu divit. Většina řidičů mění pneumatiky dvakrát do roka a to vždy před zimní nebo letní sezónou. Nejvíce plno mají pneuservisy před začátkem listopadu, protože právě v období od 1. listopadu až do 31. března platí zákonná povinnost zimních pneumatik v případě viditelné vrstvy ledu, sněhu nebo námrazy na silnici. Jak jsme zmínili, přezutí je běžná věc a nabízí to nejvíce pneuservisů, proto při výběru většinou chybu neuděláte. Kromě svého auta a případně pneumatik budete s sebou potřebovat něco okolo 600 - 800 Kč, což je průměrná účtovaná cena. O tom, zdali to jde zvládnout i doma jsme psali zde.

Píchli jste pneumatiku?

Píchnutí pneumatiky dokáže pořádně zkazit den a víme to moc dobře i my. Ale pro uklidnění nejste určitě první ani poslední, protože píchlá nebo jinak poškozená pneumatika patří mezi další velmi časté problémy, které profíci v pneuservisech musí řešit. Pokud je poškození menší, mnohdy si poradíte sami se sadou na opravu a nebo sprejem, což můžete vozit v autě místo náhradní pneumatiky. Většinou ale při větším poškození návštěvu pneuservisu uskutečnit musíte. Ceníky oprav se pohybují v rozmezí od 150 až do 600 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Mnoholetá zkušenost na trhu. Pneuservisy, které jsou již několik let funkční a jsou místně vyhlášené a mají plnou klientelu spokojených zákazníků, kteří se rádi vrací, tak jsou opravdu kvalitní. Určitě zde pouze nevyhodíte svoje peníze ale dostanou se vám kvalitní služby.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malé pneuservisy v konkurenci velkých firem. Menší pneuservisy musí vynikat pro udržení se v náročném trhu. Jejich práce je precizní a za nižší cenu. Zákazník je pro ně na prvním místě a často pracují i přes oficiální otevírací dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozmanitá nabídka služeb. Rozmanitost a počet nabízených služeb je dobré kritérium, podle kterého se řídit. Pokud pneuservis poskytuje geometrii kol, opravy ALU disků nebo huštění pneu dusíkem nebo uskladnění pneumatik, tak to podtrhuje jeho kvalitu a takové služby vám nejen přijdou vhod, ale ušetří i váš čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. V kvalitním pneuservisu by měli pracovat zkušení a zruční pracovníci, kterým nepadají věci od ruky a např. mají čisto na place. Celkový dojem při sledování jejich práce vám napoví, jakým způsobem bude o vaše auto pečováno.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní vybavení a dobré zázemí. V ekonomicky stabilních a profesionálních pneuservisech by neměly chybět automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní nářadí, mnoha zvedáků a pracovní místa. To vše napovídá o tom, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně.

Pneuservisy v Náchodě a blízkém okolí

V Náchodě lze navštívit až 56 pneuservisů, kde:

Máte dostatečné hluboký vzorek?

Hloubku dezénu byste měli pravidelně kontrolovat a o tom jak správně jsme již psali zde. Sjeté pneumatiky ohrožují nejen vás, ale i ostatní v silničním provozu, protože sjetost pneumatik výrazně snižuje jejich jízdní vlastnosti. Jak hluboký dezén má být je stanoveno zákonem - minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm a u zimních je limit minimální hloubky dezénu 4 mm. Po jaké době používání pneumatik přibližně nastane čas na výměnu a jak takovou dobu prodloužit se můžete dočíst v našem článku. Někdy vás koupě pneumatik stejně čeká a můžete to provést online podle rozměrů a nebo můžete zajít do pneuservisu, kde vám s výběrem poradí odborníci.

Pokud budete kupovat pneumatiky a chcete se dozvědět mnohem více informaci o tom, jaké vybrat nebo kde pneumatiky a jak pořídit, určitě neváhejte si přečíst mnoho rad a tipů v našem rádci Portálu řidiče. Naleznete zde i další informace ohledně všeho, co se pneumatik týká.

Taky se můžete dostat do situace, kdy bude potřeba vyřešit, kde pneumatiky uskladnit. Pokud máte doma místo a dodržíte pár zásad pro správné skladování, potom to je určitě přijatelná možnost. Druhá možnost je si nechat pneumatiky uskladnit v pneuservisu, kde za uskladnění budou chtít přibližně 400 Kč za jednu sezónu. 

Uskladnění pneumatik v Náchodě a okolí

Pneu služby v okolních okresech

Autorizované pneuservisy Náchodě a okolí

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: redakce.

Podobné články