PRÁCE 🧰

Pneuservis Jihlava - rádce výběru

20. 1. 2021 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Poohlížíte se po pneuservisu v Jihlavě a okolí, kde vám zajistí přezutí a vyvážení pneumatik, opravu kol a nebo uskladnění pneu? Zajímá vás, kolik jednotlivé úkoly a služby v Jihlavě stojí? V níže uvedeném článku jsme pro vás připravili odpovědi na tyto i další otázky. Tím vám pomůžeme s výběrem pneuservisu v Jihlavě a okolí.

Pneuservisy Jihlava

Pneuservisy v kraji Vysočina:

  1. Pneuservis Havlíčkův Brod
  2. Pneuservis Jihlava - právě čtete
  3. Pneuservis Třebíč
  4. Pneuservis Žďár nad Sázavou

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Základní otázkou je, jaký produkt nebo službu (úkon) po pneuservisu požadujete. Existují i další kritéria podle kterých si je můžete vybírat, ale toto je zřejmě to nejzákladnější. Pneuservisy totiž nabízí od základních činností jako např. přezutí a vyvážení pneu přes geometrii kol až po uskladnění pneumatik na zimu nebo léto.

Zákonem je dané, že od 1. listopadu do 31. března byste měli mít zimní pneumatiky v případě, že je na silnici námraza, led a nebo souvislá vrstva sněhu. A proč to zmiňujeme? Protože přezutí letních pneumatik a nebo zimních pneu je nejčastěji poptávaná služba pneuservisů v České republice. Jste-li alespoň trochu manuálně zruční a máte čas, můžete si na to troufnout sami doma. Cena za přezutí pneumatik v pneuservisu je různá, běžně si ale servisy účtují mezi 600-800 Kč.

Pneuservisy Jihlava - katalog firem

Píchli jste během vaší cesty pneumatiku a nebo máte jinak poškozené pneu? To vám nejspíš zkazilo náladu, ale nezoufejte. Na trhu existuje hned několik typů sprejů na opravu pneu. Pokud chcete mít stoprocentní jistotu o kvalitě opravy, zřejmě se obrátíte na autorizovaný pneuservis. Montáž nebo demontáž čtyř pneumatik se pohybuje okolo tří set korun. Oprava jedné píchlé pneu stojí něco mezi 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení. Plně automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitní ruční nářadí, dostatečný počet zvedáků a pracovních míst značí, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu vážně. Moderní stroje svědčí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis může svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Aby živnostník uspěl na náročném trhu s pneu službami, musí se prosadit vyšší kvalitou a lepšími cenami. Dává si víc záležet na odvedené práci, je vstřícnější ke svým klientům, pracuje i přes oficiální provozní dobu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Proškolený a šikovný personál. Na první pohled nejspíš nepoznáte, jak často se pracovníci pneuservisu vzdělávají. Ale pozorováním jejich úkonů si dokážete všimnout, jak zruční pracovníci jsou. Jestli jim nástroje a disky s pneu padají od ruky, jestli mají čisto na place apod. To vše svědčí o kvalitě služeb. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká nabídka doplňkových služeb. Když už vážíte cestu se svým vozidlem do pneuservisu, nejspíš rádi využijete i další návazné služby. Kontrola geometrie, hustění pneu dusíkem, nebo uskladnění pneu do další sezóny značí, že to pneuservis se svými činnostmi myslí vážně. Vám tyto další služby ve výsledku ušetří starosti a čas. 

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Pokud pneuservis nabízí své služby desítky let, je nejspíš vyhlášený, kvalitní a zákazníci se k němu rádi sami vrací. 

Pneuservisy v Jihlavě a okolí

V Jihlavě a okolí se nachází zhruba 40 pneuservisů, které nabízí rozličné služby:

Požadavky na hloubku dezénu ze zákona

Pozornost byste měli také věnovat hloubce dezénu u vašich pneumatik, jedná se totiž o zákonnou náležitost a za nedodržení minimální hloubky dezénu můžete dostat pokutu až do výše 2 000 Kč. Znáte správnou hodnotu minimální hloubky dezénu u letních pneumatik a nebo naopak u zimních pneumatik? U letních je to 1,6 mm a u zimních 4 milimetry.

Nákup nových pneumatik vás nemine? Ať už budete pneu objednávat online přes internet a nebo zajedete do vybraného pneuservisu, rozhodně se podívejte na sérii článků o pneumatikách, kterou od nás máte seřazenou v rádci Portálu řidiče.

Poslední, avšak neméně důležitou věcí, nad kterou stojí za to popřemýšlet je uskladnění vašich pneumatik na zimu nebo léto. Pokud vás napadlo uskladnit si pneu doma, mějte na vědomí, že při chybném uskladnění se může bezpečnost a životnost pneumatik nenávratně snižovat. Pokud si necháte uskladnit pneu v servisu, bude vás to stát v průměru 400 korun.

Pneuservisy pro nákladní vozidla Jihlava

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Havlíčkův Brod - V tomto okresním městě naleznete hned 4 desítky pneuservisů. Nejrozsáhlejšími pneu službami jsou přezutí a výměna pneumatik, huštění pneu dusíkem, prodej nových pneu a nebo také geometrie kol.
  • Pneuservisy Jihlava - V krajském městě kraje Vysočina lze poptávat tyto pneu služby: výměna pneu, přezutí a huštění pneumatik, prodej nových pneu a nebo také např. opravy ALU disků. Pomůžeme vám nalézt kvalitní pneuservis v Jihlavě.
  • Pneuservisy Pelhřimov - V katalogu pneuservisů v Pelhřimově můžete najít necelých 30 pneuservisů, které nabízejí od výměny a přezutí pneumatik u vašeho vozu přes opravy pneu až po geometrii kol a nebo uskladnění pneumatik na zimu nebo léto.
  • Pneuservisy Třebíč - Druhé největší město v kraji Vysočina disponuje nabídkou 66 pneuservisů. Přezutí pneu, huštění pneumatik dusíkem, výměna pneu a nebo prodej nových pneumatik pro váš vůz.
  • Pneuservisy Žďár nad Sázavou - Město s centrem na řece Sázavě se pyšní mnoha pneuservisy, které nabízejí přezutí a huštění pneumatik, výměna a prodej nových pneu a v neposlední řadě také geometrii kol. Podívejte se na kompletní nabídku služeb.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články