PRÁCE 🧰

Pneuservis Havlíčkův Brod - rádce výběru

29. 10. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete se objednat do pneuservisu před nadcházející sezónu? Čím se liší pneuservisy v Havlíčkově Brodě? Jaké jsou ceny pneu služeb? Na otázky odpovíme a poradíme vám, jak vybrat pneuservis v Havlbrodě.

Pneuservisy Havlíčkův Brod

Pneuservisy v kraji Vysočina:

  1. Pneuservis Havlíčkův Brod - právě čtete
  2. Pneuservis Jihlava
  3. Pneuservis Třebíč
  4. Pneuservis Žďár nad Sázavou

Vybíráme kvalitní a spolehlivý pneuservis

První krok, který byste měli udělat, při výběru pneuservisu, je určení konkrétní pneu služby, kterou potřebujete. Tím si alespoň částečně vyfiltrujete nabídku firem. Pneuservisy řídí živnostníci, malé firmy či nadnárodní sítě věhlasných značek. Vybírat tak můžete z autorizovaných pneuservisů nebo malých lokálních podniků. Zkuste se rovněž poptat svého okolí (rodiny, přátel, kolegů,...), podívat se na recenze ostatních zákazníků a porovnat si 2-3 ceníky, abyste měli přehled o cenách.

Pneuservisy Havlíčkův Brod - seznam firem

Kolik stojí přezutí pneu a kdy obout vůz?

Malé i velké pneuservisy mají vždy před létem nebo zimou největší tržby z přezutí pneumatik. Není se čemu divit, protože jsou řidiči povinni využívat zimní pneu v období od 1. listopadu do 31. března, pokud je na vozovce viditelný sníh, led nebo námraza. Pro obutí letních pneumatik platí také nepsaná pravidla. Celý proces lze zvládnout svépomocí z domu, zabere vám to ale hodně starostí a času. Pokud se vám do toho nechce nebo nejste natolik šikovní, můžete se obrátit na odborníky v pneuservisu. Ti pro vás automobil přezují za 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Havlíčkově Brodě

Poškození pláště aneb Jak být připraven

Každý se občas v životě potýká s nepříjemnými a stresujícími situacemi, jednou z nich je defekt pneumatiky. Na auto-moto trhu příslušenství lze objednat sadu na opravu pneu, pomůže vám ale pouze s menšími trhlinami. Cena této sady se pohybuje okolo 2 000 Kč, nejedná se tedy zrovna o levnou záležitost. Při větším poškození vám nezbyde jiná možnost, než píchlou pneumatiku vyměnit. V pneuservisu je podle rozsahu poškození oprava jednoho pláště od 150 do 500 Kč.

Podle čeho se pozná kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní profesionální stroje. Pneuservis, který investuje do svého zázemí je vždy o krok napřed oproti svým konkurentům. Dobrou vizitkou jsou přípravky na montáž a demontáž čidel pneumatik, vyvažovačky a zouvačky pneumatik.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Tradice a počet let na trhu. Jestli působí pneuservis na stejné adrese již několik let, bude se jednat o spolehlivou a vyhlášenou firmu. Fungování pneuservisu je systematické a efektivní. Zákazníci tak vědí co očekávat a rádi si i připlatí navíc.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Neberte moc v potaz vzdělanost personálu, stejně ji pravděpodobně nepoznáte. Více se zaměřte na to, jak to zaměstnancům jde od ruky, jak moc zruční jsou a jak dané problematice rozumí.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb navíc. Návazné služby vám ušetří starosti a čas. Každý motorista jednou za čas využije opravu ALU disků, uskladnění pneumatik nebo vyvážení kol. Pokud na takový podnik narazíte, máte jistotu, že se nespálíte.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dejte šanci také malému lokálnímu pneuservisu. Samozřejmě, že jsou velkou jistotou stále autorizované pneuservisy. Nemusíte se ale bát ani těch menších, naopak se vám odvděčí nižší cenou, větší ochotou a vstřícností.

Pneuservisy v Havlíčkově Brodě a okolí

V Havlbrodě nalezneme celkem 60 pneuservisů, které nabízí rozdílné služby:

Jaký je vzorek zimních a letních pneu

Pokud patříte do skupiny řidičů, kteří dojíždí zimní pneumatiky v létě, tak se dopouštíte velkého nešvaru a riskujete tím i své zdraví. Minimální hloubka dezénu je pro letní pneumatiky 1,6 mm a pro zimní pneu alespoň 4 mm. Dávejte tak pozor, aby nebyly gumy příliš sjeté. Příliš sjeté pneumatiky mají delší brzdnou dráhu, což může lehce zapříčinit dopravní nehodu. Nemluvě o tom, že se nízkou hloubkou dezénu zvyšuje šance aquaplaningu na mokré vozovce nebo smyku vozidla na ledě.

Zajímají vás užitečné informace o pneumatikách? Chcete se dozvědět, jak dopadly nezávislé testy pneu? Jakou značku pneumatik vybrat? Na témata pneumatik jsme sepsali tématické články, které naleznete na jednom místě v rádci Portálu řidiče.

Skladování pneumatik - časté chyby

Uskladnění pneumatik není obtížná záležitost, i přes to se motoristi dopouštějí hrubých chyb, které můžou znamenat snížení životnosti a vlastností pneumatik. Při správném skladování pneumatik si pohlídejte, aby bylo prostředí chladné, suché a byla v něm tma. Nedílnou součástí celého procesu je také rovnání plášťů - pneumatiky s disky byste měli rovnat na ležato jednu na druhou a pneumatiky bez disků na stojato vedle sebe. V pneuservisu se vám o vše postarají za 400 Kč / období.

Pneuservisy pro dodávky v Havlíčkově Brodě

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Jihlavě - V historicky moravském městě lze poptávat výměnu, huštění nebo přezutí pneumatik. Více služeb naleznete zde.
  • Pneuservisy v Pelhřimově - Městečko v západní části kraje Vysočina nabízí geometrii kol, prodej pneu nebo uskladnění pneumatik. Objednat můžete ale také jiné pneu služby.
  • Pneuservisy v Třebíči - Řidiči můžou v Třebíči vybírat 66 spolehlivých pneuservisů. V nabídce služeb je nahuštění pneu, vyvážení kol nebo TPMS.
  • Pneuservisy v Žďáru nad Sázavou - Pro více než 20 tisíc obyvatel je k dispozici přezutí pneu, plnění pneu dusíkem, výměna pneumatik a mnoho dalších služeb.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články