PRÁCE 🧰

Pneuservis Chrudim - rádce výběru

1. 7. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Hledáte v Chrudimi a okolí kde přezout, nahustit nebo uskladnit pneumatiky? Jaké jsou ceny služeb pneuservisů a čím se liší? Vyplatí se autorizované pneuservisy nebo spíše menší lokální? Vypsaly jsme užitečné tipy a rady, jak vybrat správný pneuservis na Chrudimsku.

Pneuservisy Chrudim

Pneuservisy v Pardubickém kraji:

  1. Pneuservis Hrušová u Vysokého Mýta
  2. Pneuservis Chrudim - právě čtete
  3. Pneuservis Litomyšl
  4. Pneuservis Pardubice

Postup výběru kvalitního pneuservisu

Volba pneuservisu vám může zabrat pouze pár minut, ale také pár hodin. Důležité je vědět, kde začít a jak správně filtrovat obsáhlou nabídku. Nejdříve si rozmyslete, kterou pneu službu potřebujete. Poté je již na vašich preferencích, jestli zvolíte spíše levnější lokální pneuservis nebo dražší autorizovaný pneuservis. Vždy se podívejte na hodnocení ostatních zákazníků, porovnejte si 2-3 ceníky pneuservisů, abyste nenaletěli na přemrštěné ceny a popřípadě se zeptejte na zkušenosti vašeho okolí. Některé pneuservisy mají rovněž nonstop otevírací dobu, což se vám může hodit.

Pneuservisy Chrudim - seznam firem

Kdy přezout auto a kolik to bude stát?

Přezutí pneumatik čeká každého řidiče vždy dvakrát do roka. Výjimku tvoří motoristi, co využívají celoroční pneumatiky. Povinni jste dle zákona svůj vůz obout mezi 1. listopadem a 31. březnem, pokud se nachází na silnici viditelný sníh, led nebo námraza. Pro přezutí letních pneumatik platí nepsané pravidlo v podobě ustálené venkovní teploty. Jestliže chcete ušetřit námahu a nevěříte si na přezutí svépomocí, můžete využít služeb pneuservisů. Cena je za tuto službu cca 600 - 800 Kč.

Autorizované pneuservisy v Chrudimi

Jak se vypořádat s opravou poškozeného pláště

I přesto, že si to nikdo nepřejeme, tak to může potkat každého z nás - defekt pneumatiky. Na silnici může být sklo, hřebíky nebo klidně šrouby a neštěstí je na světě. Zakoupit si můžete na menší poškození spreje na opravu pneu, které nejsou závratně drahé, fungují ale pouze krátkodobě. Pokud je plášť poškozený hodně a nechcete se do opravy pouštět, kontaktujte pneuservis. Cena za opravu pneu se pohybuje okolo 150 až 500 Kč.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Když pneuservis funguje řadu let na stejném místě, značí to o tom, že má správné zvyky a vysoko nastavené standardy. Řidiči se do takového podniku rádi opětovně vrací a připlácí i za více služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technika a zázemí. Součástí výbavy pneuservisu, který drží krok s dobou, by měly být profesionální stroje - sloupcové zvedáky, zařízení na měření geometrie kol, zouvačky a vyvažovačky. Takové firmy svou činnost myslí seriózně.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Profesionalita a rychlost zaměstnanců. Nedávejte ihned na první dojem, zrovna vzdělání personálu se odhaduje stěží. Při prohlídce se ale dívejte, jak jim to jde s nářadím, jestli všemu rozumí a kolik času jim dané úkoly zabírají.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Rozsáhlá nabídka služeb navíc. Když už přijedete a objednáte se do pneuservisu, rádi byste možná využily doplňkové služby. Každý motorista jednou za čas potřebuje změřit a seřídit geometrii kol nebo vyvážit kola.

Jak poznat kvalitní pneuservis

I malý lokální pneuservis dokáže svou kvalitou a cenou předčit velké hráče na trhu. Menší pneuservisy sází na nižší cenu oproti větším. Výběrem malého pneuservisu se vám dostane precizně odvedené práce, vstřícnějšímu zacházení a větší ochotě.

Pneuservisy v Chrudimi a okolí

V Chrudimi se nachází 63 pneuservisů, které nabízí rozdílné služby:

Proč je důležitá minimální hloubka dezénu

Vzorek pneumatiky se časem opotřebuje a tak je důležité pláště průběžně kontrolovat. Hloubka dezénu je u letních pneumatik nejméně 1,6 mm a u zimních pneu 4 mm. Pokud jsou pneumatiky sjeté, ihned je vyměňte za nové. Nezahrávejte si s tím, že to ještě postačí, v prvotní řadě riskujete své vlastní zdraví. Přilnavost k vozovce je horší, což znamená jediné - brzdná dráha se prodlužuje a to může způsobit velké problémy. Nemluvě o vyšší pravděpodobnosti smyku nebo aquaplaningu.

Co znamenají čísla na pneumatikách? Jaká značka pneumatik je nejlepší? Vyplatí se koupě levných pneu? Odpovědi na otázky a mnohem více ohledně pneumatik naleznete v tématických článcích, které jsme seskupily do rádce Portálu řidiče.

Na co si dát pozor při skladování pneumatik

Mnoho řidičů se dopouští při uskladnění pneumatik zbytečných chyb, kterým je ale možné lehce předejít. Prostředí pro správné skladování pneumatik by mělo být vždy suché, chladné a nemělo by do něj pronikat žádné světlo. Druhým přešlapem, kterého se motoristi dopouštějí, je nesprávné rovnání pneumatik. Pozor dejte hlavně, pokud skladujete pneu na discích. Zmíněné chyby vedou k úbytku vlastností pláště a zkrácením životnosti. Cena této služby v pneuservisu je 400 Kč.

Pneuservisy pro dodávky v Chrudimi

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy v Pardubicích - Ve městě spojeném s vyhlášeným perníkem a slavným dostihem je nejrozšířenější přezutí, huštění a výměna pneumatik. Všechny pneu služby naleznete zde.
  • Pneuservisy ve Svitavách - Řidiči pocházející ze Svitav můžou vybírat z téměř 50 kvalitních pneuservisů, které pro ně zajistí prodej pneu, geometrii kol nebo uskladnění pneumatik.
  • Pneuservisy v Ústí nad Orlicí - V pátém největším městě Pardubického kraje je v nabídce huštění pneumatik, vyvážení kol, protektorování pneu a mnoho dalších služeb.

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články