PRÁCE 🧰

Pneuservis Litomyšl - rádce výběru

10. 7. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Jste z okolí Litomyšle, kde se narodil Bedřich Smetana a nebo také Alois Jirásek? Potřebujete v okolí Litomyšle najít kvalitní a spolehlivý pneuservis? Zajímají vás služby jako výměna a přezutí pneumatik, huštění pneu, uskladnění do další sezóny a další? Proto jsme pro vás připravili tento článek.

Pneuservisy Litomyšl

Pneuservisy v Pardubickém kraji:

  1. Pneuservis Hrušová u Vysokého Mýta
  2. Pneuservis Chrudim
  3. Pneuservis Litomyšl - právě čtete
  4. Pneuservis Pardubice

Jak si vybrat ten správný pneuservis

Dá se říct, že výběr toho ideálního pneuservisu je celkem triviální. Stačí si na začátku určit, jaký produkt nebo službu po pneuservisu požadujete. Ať už se jedná o složitější úkony a nebo ty naprosto rutinní - např. přezutí a výměna pneumatik. Poté můžete mezi pneuservisy porovnávat místo, kde se nachází, ceny za jednotlivé služby a nebo také zkušenosti a recenze na jednotlivé firmy.

Do pneuservisu nejčastěji za přezutím

Rozhodně tou nejčastěji poptávanou a využívanou službou u pneuservisů je výměna pneu. Měli byste totiž mít od 1. listopadu do 31. března zimní pneumatiky v případě, pokud je na vozovce souvislý sníh, led a nebo námraza. Pokud nemáte celoroční pneumatiky pravděpodobně navštěvujete servis za účelem přezutí pneu dvakrát do roka. Je také možné, že si zajistíte přezutí pneumatik doma. Chcete-li se však spolehnout na kvalitu a nechat to na odborníky, obrátíte se na pneuservis. Ten vám za úplatu ve výši 600-800 Kč pneu přezuje.

Seznam pneuservisů v okolí Litomyšle

Defekt pneumatiky dokáže zkazit náladu

Opravu nepříjemným problémem může být propíchnutá či jinak poškozená pneumatika. A můžu na ní narazit každý, kdo využívá vozidlo. Jedná-li se o poškození velkého rozsahu, doporučujeme obrátit se na pneuservis ve vašem okolí. Pokud je pneu píchlá a není to „nic velkého“, měli byste si poradit se spreji nebo sadou na opravu pneumatiky. V opačném případě to bude potřeba nechat na odborníky z pneuservisu. Tomu za opravu jedné píchlé pneumatiky zaplatíte částku mezi 150 a 500 korunami. Demontáž/montáž čtyř pneumatik se pohybuje okolo hranice tří set korun.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý místní pneuservis může být také konkurenceschopný. Výhody menších pneuservisů spočívají v preciznosti práce, nižší ceně a také například otevírací dobou, která může být i nonstop. Malé pneuservisy můžou být skvělou volbou a kolikrát předčí velké hráče na trhu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Šikovní a zruční zaměstnanci. Stejně, jako v restauracích obsluha, tak v pneuservisech zaměstnanci jsou tváří podniku. Ve správném pneuservisu byste neměli zpozorovat, že mají s čímkoliv problém, nevědí co jak udělat nebo mají nepořádek ve věcech. To vše svědčí o kvalitě nabízených služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála ostatních služeb. Pokud nabízí pneuservis doplňkové služby, tak se jedná vždy o velké pozitivum. Měření a seřízení geometrie vozu, huštění pneumatik dusíkem nebo uskladnění kol na nadcházející sezónu uvítá každý uživatel automobilu. V důsledku totiž služby nad rámec ušetří čas i peníze.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení a zázemí. Všimli jste si automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitního nářadí, mnoha zvedáků a pracovních míst? To svědčí o tom, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu seriózně. Moderní výbava značí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Jestliže narazíte na pneuservis, který se chlubí svou tradicí a počtem let na trhu, bude to známka kvality - pravděpodobně se bude jednat o vyhlášený a ověřený pneuservis, který má stálé a spokojené klienty.

Pneuservisy v Litomyšli a okolí okresu Svitavy

V Litomyšli a okolí okresu Svitavy se nachází zhruba téměr 50 pneuservisů, které nabízí rozmanité služby - od těch základních, až po ty složité a méně poptávané.

Ověřené pneuservisy v Litomyšli a okolí okresu Svitavy

Minimální hloubka dezénu z hlediska zákona

Na co dalšího by řidič auta, dodávky, nákladního vozidla a nebo třeba motocyklu měl dát pozor? Rozhodně na hloubku dezénu u pneumatik. Víte, jaká je minimální hloubka dezénu pneu v České republice (ostatně ve většině evropských zemí)? Pro „zimáky“ jsou to 4 milimetry, pro letní pneumatiky 1,6 milimetrů. Díky pravidelné kontrole vzorku předejdete sjetým plášťům, za které můžete dostat pokutu od policisty až do výše 2 tisíce korun. Pokud vás investice do nových pneu nemine, můžete je objednat na internetu podle rozměrů, výrobce a jiných parametrů. Nejste-li fanoušci internetových nákupů, je možné také zajít do nejbližšího pneuservisu a nechat si poradit od odborníků.

Bude potřeba vyměnit ojeté pneumatiky za nové? K tomu se vám bude hodit série článků o pneumatikách, kterou jsme přehledně seskupili v rádci Portálu řidiče.

Rozhodně vám také doporučujeme popřemýšlet nad uskladněním pneumatik do další sezóny. Můžete je samozřejmě uskladnit v pneuservisu. Pokud se domníváte, že dokážete zajistit vhodné podmínky pro uskladnění i doma, můžete ušetřit okolo 400 Kč. Dejte si však pozor - při nesprávném uskladnění mohou pneumatiky tratit na životnosti a také bezpečnosti.

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Chrudim - Druhé největší město Pardubického kraje nabízí více než 60 pneuservisů, které nejčastěji nabízí přezutí, huštění a nebo výměnu pneu. Veškeré pneu služby v Chrudimi naleznete zde.
  • Pneuservisy Pardubice - V okresním i krajském městě funguje 73 pneuservisů. Mezi nejvíce žádané patří výměna pneumatik, prodej pneu a huštění pneumatik.
  • Pneuservisy Svitavy - Pneuservisů se ve městě a okrese, který leží ve výběžku České tabule, nachází necelých 50. Mimo jiné pneu služby se zde můžete objednat na vyvážení kol, uskladnění pneumatik nebo geometrii kol. Kompletní seznam služeb k vidění zde.
  • Pneuservisy Ústí nad Orlicí - V podhůří Orlických hor, konkrétně v okrese Ústí nad Orlicí poptávejte prodej, přezutí a uskladnění pneumatik od více než 50 pneuservisů.

Pneuservisy pro nákladní auta v Litomyšli a okolí okresu Svitavy

O čem dalším jsme psali na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články