PRÁCE 🧰

Jaký vybrat pneuservis v Pardubicích

1. 12. 2020 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde přezout pneumatiky Nákup v pneuservisu Rádce motoristy

Potřebujete přezout auto, nahustit pneumatiky nebo je uskladnit v Pardubicích a okolí? Víte, ale jaké jsou ceny pneuservisů v Pardubicích? Kam se objednat a neprohloupit? Na uvedené otázky vám odpovíme a zároveň bude váš výběr pardubického pneuservisu o trochu snazší.

Pneuservisy Pardubice

Pneuservisy v Pardubickém kraji:

  1. Pneuservis Hrušová u Vysokého Mýta
  2. Pneuservis Chrudim
  3. Pneuservis Litomyšl
  4. Pneuservis Pardubice - právě čtete

Jak postupovat při výběru pneuservisu

Objednat se do pneuservisu, který vás "nenatáhne" na ceně a zároveň odvede své služby profesionálně, není zrovna lehká úloha. Nastává pak tedy otázka, podle čeho vybrat pneuservis? Pro začátek byste si měli určit, jaký produkt nebo službu hledáte. Pneuservisy vám nabídnou obvyklé přezutí pneu, huštění pneumatik nebo prodej pneumatik různých značek.

U přezutí pneumatik ještě zůstaneme, jedná se totiž o nejčastěji hledanou a poptávanou službu. Každý motorista musí podle zákona přezout své auto od 1. listopadu do 31. března v případě, že je na vozovce souvislá vrstva sněhu, námraza a nebo led. Pokud by vás každoroční přezouvání omrzelo, využít můžete celoročních pneumatik, dejte ale pozor, že se celoročky nevyplatí každému. Jestliže sázíte na letní a zimní pneumatiky a nevadí vám se trochu ušpinit, přezutí zvládnete sami doma. Přednost ale můžete dát profesionálům a odborníkům v oboru. Cenu za přezutí pneumatik si každý pneuservis účtuje podle svého, částka je ale obecně mezi 600-800 Kč.

Pneuservisy Brandýs nad Labem - seznam firem

Velkým problémem, na který může narazit každý, kdo vlastní a využívá auto, je propíchnutá a nebo jinak poškozená pneumatika. Pokud se jedná o velké poškození, oslovte pneuservisy v okolí. Pakliže je pneumatika píchlá, lze ji operativně zalepit, popřípadě vyměnit podle našeho návodu. Cenu lze opět těžko odhadovat, ale běžná cenovka za opravu jedné píchlé pneumatiky se pohybuje v rozmezí 150-500 Kč v závislosti na rozsahu poškození. Montáž nebo demontáž všech čtyř pneumatik se pohybuje okolo tří set korun.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Jak poznat kvalitní pneuservis

Šikovní a zruční zaměstnanci. Stejně, jako v restauracích obsluha, tak v pneuservisech zaměstnanci jsou tváří podniku. Ve správném pneuservisu byste neměli zpozorovat, že mají s čímkoliv problém, nevědí co jak udělat nebo mají nepořádek ve věcech. To vše svědčí o kvalitě nabízených služeb.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Dlouhodobé fungování na trhu. Jestliže narazíte na pneuservis, který se chlubí svou tradicí a počtem let na trhu, bude to známka kvality - pravděpodobně se bude jednat o vyhlášený a ověřený pneuservis, který má stálé a spokojené klienty.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Malý místní pneuservis může být také konkurenceschopný. Výhody menších pneuservisů spočívají v preciznosti práce, nižší ceně a také například otevírací dobou, která může být i nonstop. Malé pneuservisy můžou být skvělou volbou a kolikrát předčí velké hráče na trhu.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Široká škála ostatních služeb. Pokud nabízí pneuservis doplňkové služby, tak se jedná vždy o velké pozitivum. Měření a seřízení geometrie vozu, huštění pneumatik dusíkem nebo uskladnění kol na nadcházející sezónu uvítá každý uživatel automobilu. V důsledku totiž služby nad rámec ušetří čas i peníze.

Jak poznat kvalitní pneuservis

Moderní technické vybavení a zázemí. Všimli jste si automatické zouvačky a vyvažovačky, kvalitního nářadí, mnoha zvedáků a pracovních míst? To svědčí o tom, že to pneuservis myslí se svými službami opravdu seriózně. Moderní výbava značí také o profesionalitě a ekonomické stabilitě podniku.

Pneuservisy v Pardubicích a okolí

V Pardubicích a okolí se nachází zhruba 80 pneuservisů, které nabízí rozmanité služby:

Zákonné požadavky na hloubku dezénu

Věc, na kterou byste si jakožto motorista, měl pravidelně dávat pozor je hloubka dezénu. Pneumatiky se postupem času víc a víc opotřebovávají, až se stávají zcela nepoužitelnými. Minimální hloubka dezénu u letních pneumatik je 1,6 mm a u zimních plášťů je hranice minimální hloubky dezénu 4 mm. Namátková kontrola pneumatik se tak vyplatí a předejdete alespoň sjetým pláštům pneumatik. Pokud vás tak či tak investice do pneumatik čeká, můžete pneu objednat na internetu podle rozměrů, výrobce a jiných parametrů. Alternativou je také zajít do nejbližšího pneuservisu a nechat si poradit od odborníků.

Přemýšlíte o koupi nových letních, zimních nebo celoročních pneumatik? Máte oblíbenou značku pneu a nedáte na ni dopustit? Připravili jsme pro vás sérii článků o pneumatikách, které jsme zařadili do nového rádce Portálu řidiče.

Důležitá věc, nad kterou není špatné uvažovat je také uskladnění pneumatik. Jedna možnost je si uskladnit pneumatiky doma, je ale potřeba myslet na to, že při nesprávném uskladnění můžete snížit životnost a tím také bezpečnost pneumatik. Běžná cena za uskladnění pneumatik v pneuservisech se pohybuje okolo 400 Kč.

Autorizované pneuservisy v Pardubicích

Pneu služby v okolních okresech

  • Pneuservisy Chrudim - Ve druhém největším městě Pardubického kraje lze vybírat z více než 60 pneuservisů, které nejčastěji nabízí přezutí, huštění nebo výměnu pneumatik. Ostatní pneu služby v Chrudimi naleznete zde.
  • Pneuservisy Pardubice - Statutární město na východě Čech, ve kterém je k výběru z nemálo pneuservisů a služeb. Mezi nejvíce žádané patří výměna pneumatik, prodej pneu a huštění pneumatik. Poptat můžete ale i další služby.
  • Pneuservisy Svitavy - Město je součástí Mikroregionu Svitavsko a nachází se ve výběžku České tabule, mimo jiné se zde můžete objednat na vyvážení kol, uskladnění pneumatik nebo geometrii kol. Kompletní seznam služeb k vidění zde.
  • Pneuservisy Ústí nad Orlicí - Pokud hledáte kvalitní pneuservis v Ústí nad Orlicí, nemusíte se složitě namáhat. Vypsali jsme pro vás nejčastější služby - prodej, přezutí a uskladnění pneumatik. Rádi vám s výběrem pomůžeme.

Pneuservisy pro nákladní vozidla v Pardubicích

Mohlo by vás také zajímat - psali jsme na Portálu řidiče

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články