PRÁCE 🧰

Jak si vybrat auto pro driftování?

1. 11. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V tomto článku vám přinášíme tipy a rady, jak si vybrat ideální auto pro driftování, aby vaše zážitky byly naprosto nezapomenutelné.

Drift auto a které vybrat?

Články na téma driftování:

  1. Driftovací auto
  2. Historie driftování v Česku
  3. Drift auto a které vybrat? - právě čtete
  4. Jak si užít pořádně zimu? Pořiďte si tato auta!

Driftování je zábava, která si získává stále větší popularitu mezi motoristickými nadšenci. Nicméně, když se rozhodnete vyzkoušet tuto techniku řízení, první věc, kterou budete potřebovat, je vhodné auto. Vybrat si správné auto pro driftování může být složité a záleží na mnoha faktorech, jako jsou výkon, zábava a cenová dostupnost. Dnes vám představíme pár tipů, se kterými si užijete spoustu zábavy - a to nejen na sněhu.

Lexus IS 200

Lexus IS 200 je sportovní sedan vyráběný japonskou automobilkou Lexus, která je luxusní divizí pod křídly značky Toyota. IS 200 byl uveden na trh již v roce 1998 a dodnes se jedná o nejpopulárnější model ze starších vozů Lexus. I přes to, že se jedná o vůz z konce devadesátek, má na svou dobu velmi pokrokovou výbavu a přímo čiší nadčasovými technologiemi. Model IS 200 následně nahradil model IS 250. Kdysi byl Lexus do Evropy přivážen jako něco "luxusního". Nyní se však v sedlech Lexusu vyměnili kravaťáci za automobilové nadšence, kteří nechtějí trojku (BMW řady 3 - pozn. red.), kterou má dnes skoro každý.

Toyota Corolla Levin/Toyota Sprinter Trueno (AE86)

Toyota Levin/Trueno (AE86) je známá především svým využitím v japonské driftovací scéně a díky svému výskytu v japonském anime seriálu Initial D. Toto auto se vyráběn v letech 1983 až 1987 a stalo se kultovním díky svému lehkému tělu, ideálnímu poměru výkonu a hmotnosti a výborným jízdním vlastnostem. Dnes je Toyota AE86 velmi ceněná mezi sběrateli a fanoušky japonských sportovních aut.

Toyota Corolla Levin/Toyota Sprinter Trueno (AE86)

Nissan 350Z

Nissan 350 Z z dílen japonské automobilky, vyráběny v letech 2002 až 2009 je takovou dražší verzí driftkáry, ale zato umí nabídnout nevídané jízdní vlastnosti. Nissan pohání výkonný motor V6, který je v základu schopný vyvinou výkon až 300 koní. I přes to, že se jedná již o poměrně starší vozidlo, stále jej pojízdné nenajdete s cenovkou nižší než 250 000 korun.

Nissan 350Z

Mazda MX-5

Mazda MX-5, jinak nazývanou také Miata (případně její verze NA, NB, NC a ND) zná snad každý. Jedná se o sportovní automobil, který byl poprvé uveden na trh v roce 1989 japonskou automobilkou Mazda. Miata je známá pro své ostré řízení, přesné řazení a skvělé rozložení váhy. S tímto malým vozítkem si užijete mnoho zábavy. MX-5 se řadí mezi nejvýznamnější sportovní vozy na světě, které byly inspirovány jedním z nejlepších automobilů své doby, Lotus Elan ze 60. let.

V roce 2016 Mazda překonala hranici jednoho milionu prodaných vozů MX-5, čímž si zajistila místo v Guinnessově knize rekordů (a taky v našich srdcích jako "nejlepší roadster planety") a pro svůj speciální milióntý vůz automobilka zajistila speciální polep.

Mazda MX-5 ve speciálním polepu

BMW řady 3 (E30/E36/E46)

Snad první auto, na které si každý autíčkář vzpomene, při zmínění "driftu" je BMW a to nejen díky rožnovské skupině. BMW řady 3, je takové auto, které nabídne hodně muziky za málo peněz - pokud vše funguje. V opačném případě v autě totiž utopíte každou svou výplatu. Poměrně levné úpravy, jako jsou například zavařený diferenciál nebo hydraulická brzda vám vytvoří nezapomenutelné zážitky.

BMW řady 3 (E30/E36/E46) 

Ford Mustang

Pro vyvolání diskuzí zmíníme také fanoušky milovaný i nenáviděný Ford Mustang. Ve světě si v posledních letech místní autíčkáři oblíbili vozidlo Ford Mustang a to díky svému výkonu, robustní konstrukci a ikonickému designu. Mustang je vybaven silnými motory a zadním náhonem, což je pro driftování ideální. Problémem však může být jeho velká váha a poměrně špatné ovládání.

Ford Mustang

Zdroj info: Road And Truck.
Zdroj médií: Depositphotos, Mazda, Ford.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články