PRÁCE 🧰

Chcete si užít jízdu na sněhu? Pořiďte si auto na zimu!

29. 1. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Těšíte se na sníh, ale máte obyčejnou předokolku? Poradíme vám, jaké auto si vybrat na zimu, abyste si ji opravdu užili!

Jak si užít pořádně zimu Pořiďte si tyto auta!

Články na téma driftování:

  1. Driftovací auto
  2. Historie driftování v Česku
  3. Drift auto a které vybrat?
  4. Jak si užít pořádně zimu? Pořiďte si tato auta! - právě čtete

Zima je obdobím, kdy někteří z nás touží po dobrodružství ve sněhu a na zasněžených cestách. Když vlastníte obyčejné auto s předním náhonem, může to být trochu nuda. Ale nezoufejte! Zde je několik tipů, jaké auto si vybrat, abyste si užili zimu na plno.

BMW E46

Jistě prvním vozem, na který si každý milovník jízdy na sněhu vzpomene je BMW. BMW řady 3 je vozem, který za málo peněz nabízí mnoho radosti – za předpokladu, že vše funguje správně. V opačném případě vás však může každý pokus o opravu auta stát mnoho peněz. Tato zadokolka na drifty vám může vykouzlit pěkný úsměv na tváři.

Mazda MX-5

Každý vyznavač automobilové kultury bezpochyby zná vozidlo Mazda MX-5, též známá jako Miata, a to včetně jejích verzí NA, NB, NC a ND. Miata si získala slávu díky preciznímu řízení, ostrému řazení a vynikajícímu rozložení váhy. Při řízení tohoto malého auta se můžete těšit na mnoho zábavy. MX-5 patří mezi nejvýznamnější sportovní vozy na světě, inspirované jedním z nejlepších automobilů své doby, Lotus Elan z 60. let.

Lexus IS200

Lexus IS 200 představuje sportovní sedan vyráběný japonským výrobcem Lexus, luxusní divizí automobilové značky Toyota. Od svého uvedení na trh v roce 1998 se stal jedním z nejoblíbenějších modelů mezi staršími vozy od Lexusu. Navzdory svému původu z konce devadesátých let nabízí moderní výbavu a technologie, které vyzařují nadčasovost. Model IS 200 postupně nahradil svého nástupce, model IS 250. Původně byl Lexus v Evropě vnímán jako značka spojená s luxusem. Nicméně v současné době za volantem Lexusu najdeme spíše automobilové nadšence než kravaťáky. Tyto zadokolky můžete najít na zdejších bazarech za poměrně slušné ceny.

Subaru Impreza

Subaru Impreza, díky náhonu na všechna čtyři kola (AWD), může být skvělým adeptem na zimní radovánky ve sněhu. To, co nevyjedou zadokolky, tak Subaru většinou hravě zvládne. A ještě k tomu vytáhnete své kamarády ze škarpy.

Toyota Yaris GR

Malý hot hatch s náhonem na všechna čtyři kola může být vhodným společníkem na zimní radovánky. Toyota Yaris GR je sice malý bonbon, ale zábavy si s ním užijete mnoho. S výkonem 260 koní to může být sice trochu nebezpečné, ale za to se vám krev do těla rozproudí rychleji.

A jaký vůz volíte vy, když se rozhodnete prozkoumávat zasněžené silnice a hledáte trochu zábavy? Podělte se s námi o své oblíbené auto v komentářích!

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články