PRÁCE 🧰

Vybíráme ojeté auto pro pětičlennou rodinu

8. 5. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Narostla vám rodina a vy ji teď nemáte v čem převážet? Poradíme nejlepší ojetá rodinná auta pro pět i více osob.

Ford Galaxy

Články na téma ojetá rodinná auta:

  1. Sedmimístné auto z bazaru
  2. Ojeté auto pro pětičlennou rodinu
  3. Ojeté rodinné auto do půl milionu
  4. Nejlepší ojetá rodinná auta pro pět i více osob - právě čtete

Výběr ojetého rodinného auta pro pětičlennou domácnost je tak trochu balancování na tenkém ledě. Z vlastní zkušenosti totiž víme, že pětičlenná rodina se bez větších problémů vměstná i do běžného kombi. Když ale vaše ratolesti trochu víc odrostou, začne jim být na zadních sedadlech nepříjemně těsno. Co s tím? V takovém případě se vyplatí koukat po automobilech se třemi plnohodnotnými zadními sedadly, a takových už na trhu moc není. Tedy pokud nechcete kupovat dodávku.

Ford Galaxy

Největší MPV od Fordu je takovým tím správným rodinným univerzálem. Kombinuje totiž jízdní vlastnosti blízké osobáku s vnitřním prostorem typickým spíše pro dodávky. Navíc je to Ford, takže nabídne i o něco záživnější požitek z řízení pro tatínka. Pokud by se vaše rodina nějakou náhodou ještě rozrostla, tak máte k dispozici pojistku v podobě třetí řady sedaček. Naší jednoznačnou volbou je určitě dvoulitrová vznětová pohonná jednotka, která Galaxy dává dostačující dynamiku společně s nízkou spotřebou. V bazarech seženete velmi slušnou třetí generaci pod 200 tisíc, za nejnovější čtvrtou generaci si připravte alespoň 350 tisíc.

Inzeráty ojetých vozů Ford Galaxy

Renault Scenic

Ne každý potřebuje velké auto. Renault Scenic je takovým MPV do města. Na poměrně malém půdorysu ale skrývá prostorný interiér, který bez problému usadí pět osob. Navíc má šik vzhled, který vaše manželka určitě ocení. Pod kapotou ukrývá downsizované motory spalující naftu i benzín. Ve městě jistě oceníte i možnost automatické převodovky. Ceny v bazarech se pohybují zhruba od 300 tisíc korun.

Renault Scenic

Nabídka ojetých vozů Renault Scenic

Citroën Berlingo

Berlingo už je rodinný stěhovák se vším všudy. Na praktičnosti mu přidávají i zadní posuvné dveře, takže nehrozí, že by je vaše ratolesti na parkovišti omlátili o vedle stojící vůz. Z pohledu motorizací můžete volit mezi jedním benzínem a naftou, přičemž žádný nedisponuje závratným výkonem. V bazarech Berlingo třetí generace startuje už pod čtyři sty tisíci.

Citroën Berlingo

Inzeráty ojetých vozů Citroën Berlingo

Land Rover Discovery

Discovery je volbou pro ty, kteří potřebují svou rodinu dostat doslova do každého koutu naší planety. Bytelné SUV si nechá líbit i drsné zacházení a zvládne vše, co mu přichystáte – takže i rozbahněnou cestu na chatu. Usadit při tom může do třetí řady sedadel i tchyni. Benzinové motory sice byly dostupné, v bazarech se ale nejčastěji setkáte s naftovým šestiválcem. Ceny starších kusů s nájezdem do 200 000 kilometrů začínají hluboko pod čtvrt milionem.

Nabídka ojetých automobilů Land Rover Discovery

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Ford, Renault, Citroën.

Podobné články