PRÁCE 🧰

Obstojí MG ZS jako rodinné auto?

3. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady MG

Otestovali jsme, zda je MG ZS vhodnou volbou, jako rodinné auto. Předpoklady k tomu má ostatně velmi dobré, tak se na to pojďme podívat.

MG ZS jako rodinné auto

MG ZS boduje proti své nejbližší konkurenci mimo jiné nadprůměrným vnitřním prostorem. To je jeden z hlavních atributů rodinného auta. Připojme k tomu atraktivní cenovku pod půl milionu a máme tu zajímavou volbu pro čtyřčlenné rodiny. Tak trochu v rodinném režimu jsem měl možnost otestovat MG ZS i já. Tohle jsou mé dojmy.

Prostor

Celý interiér MG působí příjemným a vzdušným dojmem a na delší cestě jsem se v něm cítil dobře. Vůbec špatné nejsou sedačky, které sice nemají bůhvíjaké možnosti nastavení, ale poskytují dostatek komfortu. Stejná je situace vzadu, kam se bez problému usadí i vysocí dospělí. Pro děti je to tak naprostý ráj. Nechybí ani dobře přístupný Isofix. Chybí ale výklopná loketní opěrka nebo průvlak na lyže. Bude tedy potřeba dokoupit nějaký střešní nosič.

MG ZS

Naopak se zavazadlovým prostorem si průměrná rodina docela dost dobře vystačí. V základu má objem 448 litrů, je slušně hluboký a ani na délku to není vyloženě propadák. Fajn jsou velké boční kapsy, které jsou od zbytku kufru odděleny síťkou. Protože MG ZS postrádá jakékoliv upevňovací síťky nebo háčky, tak se právě tyto velké kapsy daly využít jako místo na odložení tašky s nákupem a podobně. A fungovalo to nadmíru dobře! Velmi potěší přítomnost dvojité podlahy. Když ji dáte do vyšší polohy, tak vám vznikne místo pod ní a při sklopení zadních sedaček tak vzniká téměř rovná plocha. Sedačky se mimochodem sklápí v poměru 60:40. Po sklopení se nákladový prostor zvětší na 1 375 litrů.

Užitelnost

V interiéru tedy MG ZS nabízí slušnou dávku prostoru, s místem na odkládání věcí je to ale jiné. Úložný prostor ve dveřích je v pořádku, a dokonce prošel i obligátním testem jeden a půl litrové láhve, která se do kapsy předních dveří bez obtíží vešla. Horší je to se schránkou před spolujezdcem, kam se třeba taková rodinná svačina moc nevejde. Pod středovým panelem se nachází místo na odložení smartphonu. Je ale hodně mělké a s velikostí dnešních telefonů taky moc nepočítá. Nakonec tak k ukládání dokladů a mobilu častěji využijete dva držáky nápojů vedle ruční brzdy. Tím se ale vymazává jejich původní význam. Standardně je k dispozici i loketní opěrka, ale prostor v ní taky není zázračný.

Tam, kde jsou většinou výdechy klimatizace pro zadní řadu sedaček, má MG další otevřenou odkládací přihrádku. Marně ale hledám její využití. Alespoň se pod ní nachází dva USB porty typu A, za to pochvala. Dva takové porty jsou i v přední části. Jeden je speciálně určený k připojení Apple CarPlay nebo Android Auto, abyste při rodinném výletě nezabloudili.

MG ZS

Utáhne rodinu?

Rodinné auto určitě nepotřebuje mít stovky koní, výkon 78 kW (106 koní) a točivý moment 141 Nm je ale tak akorát pro klidné plutí krajinou s vašimi nejbližšími. Kdo chce více jízdní dynamiky, musí se holt poohlédnout jinde. A jestli plánujete pořízení karavanu, tak si nechte zajít chuť. ZS totiž utáhne maximálně 500 kilogramů těžký přívěs. Celkovými provozními náklady ale MG ZS rodinný rozpočet potěší. Běžně dokáže jezdit pod sedm litrů a díky jednoduché konstrukci motoru slibuje nízké servisní náklady do budoucna.

Pro koho je MG ZS?

MG ZS si dokážu velmi dobře představit pro rodinu se dvěma dětmi. Rodinu, která hledá jednoduchý a cenově dostupný dopravní prostředek, nemá přehnané nároky a není zatížená předsudky vůči značce. A přesně takové rodině bude MG ZS sloužit úplně skvěle.

Zdroj info: Autorský text, MG.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Fotogalerie (4 fotek)

Podobné články