PRÁCE 🧰

Vybíráme nejlepší ojeté rodinné auto do půl milionu

12. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Při výběru rodinného auta do 500 000 máte docela bohaté možnosti. V našem výběru vám tak poradíme rozmanitý výběr nejlepších ojetých rodinných aut, která si vaše rodina zamiluje.

Volkswagen Touran

Články na téma ojetá rodinná auta:

  1. Sedmimístné auto z bazaru
  2. Ojeté auto pro pětičlennou rodinu
  3. Ojeté rodinné auto do půl milionu - právě čtete
  4. Nejlepší ojetá rodinná auta pro pět i více osob

Rodinný vůz má dnes mnoho podob. Může to být tradiční MPV nebo univerzální kombi. V posledních několika letech jsou trendem SUV, takže na ně nesmíme zapomínat. Mnohdy sice nedokáží nabídnout takovou praktičnost, jako MPV nebo kombi, ale nelze všechna SUV paušalizovat. Se štědrým rozpočtem 500 000 korun se tak podíváme na nejlepší ojetá rodinná auta a představíme po jednom zástupci ze všech tří kategorií.

Volkswagen Touran

Druhá generace středně velkého MPV z roku 2015 asi nikoho ničím nepřekvapí. Dělá ale do posledního bodu přesně to, co od něj zákazník s rodinnou očekává. Praktičnost je na prvním místě. Interiér je vzdušný, jednoduchý a druhá řada sedaček se pyšní příkladnou variabilitou. Standardně nabízí zavazadlový prostor objem mamutích 834 litrů (započítán je ale i prostor pro rezervu), po sklopení zadních sedaček dokonce 1 980 litrů. K dispozici byla i sedmimístná verze.

Kromě štědré výbavy je výhodou Touranu i bohatá nabídka motorizací. Benzín, nafta, manuál, automat, vše k dispozici v několika verzích. Vyloženě chybu neuděláte s žádným motorem. Na krátké cesty výborně poslouží benzinová čtrnáctistovka. V naftě byla dostupná šestnáctistovka a dvoulitr. Oba schopné motory s vynikající spotřebou. Dvoulitr je logicky dynamičtější.

Koho by Touran neokouzlil, muže sáhnout třeba po avantgardním Renaultu Scénic. Požadavky na ještě větší vnitřní prostor pokryje třeba Ford S-Max nebo Citroën Grand C4 Picasso.

Nabídka ojetých vozů Volkswagen Touran

Škoda Superb Combi

Je to tak trochu klišé, ale Superb je v kategorii rodinných kombíků do půl milionu opravdu skvělou volbou. Alespoň pokud chcete stále relativně nové auto s rozumným nájezdem kilometrů. Interiér je nestárnoucí koncernová klasika. Prostoru na zadních sedadlech je tolik, až je to nepříjemné a v kufru o objemu 660 litrů (1 950 litrů po sklopení sedaček) převezete víc rodinného harampádí, než budete potřebovat. Doplňte to slušnou výbavou a praktickými simply clever řešeními a rodinný koráb je na světě.

Škoda Superb Combi

Pod kapotou je z čeho vybírat. Několik benzinových i naftových motorizací, manuál i automat, v nabídce je i pohon všech kol. Naftový dvoulitr i šestnáctistovka jsou sázkou na jistotu. Dobrá je i benzinová čtrnáctistovka, která s výkonem 110 kW poskytuje dostatečný výkon s rozumnou spotřebou. Zážehový dvoulitr je sice výkonný, ale docela žíznivý.

Alternativou je samozřejmě VW Passat Variant B8, kterých u nás jezdí o něco méně než Superbů. Zajímavou volbou může být třeba Mazda 6.

Nabídka ojetých automobilů Škoda Superb

Honda CR-V

Honda C-RV je jedním z průkopníků kategorie SUV. Do 500 tisíc seženete zachovalý kus čtvrté generace po faceliftu z roku 2015. Na verzi po faceliftu se opravdu zaměřte, přinesla totiž velká vylepšení. Sporným bodem může být vzhled, který je přinejlepším netradiční, a to i v interiéru. Nehledě na to však Honda nabízí prostorný interiér, slušnou výbavu a zavazadlový prostor o obejmu 589 litrů.

Honda je proslulá svou spolehlivostí a nejinak tomu je i v tomto případě. Pod kapotou faceliftované verze můžete mít naftovou šestnáctistovku nebo benzinový dvoulitrový motor. Ačkoliv je nabídka verzí motorů skromná, tak chybu neuděláte s žádným. Všechny motory můžete párovat s manuální i automatickou převodovkou. K dispozici je i pohon všech kol – pro benzín a silnější diesel.

Slušnou alternativou je Mazda CX-5 nebo Ford Kuga. Nároky na více prostoru pokryje Nissan X-Trail, ale ten trochu bojoval se spolehlivostí.

Honda CR-V 2015

Inzeráty ojetých vozů Honda CR-V

Zdroj info: autoexpress, whatcar.
Zdroj médií: VW, Škoda, Honda.

Fotogalerie (2 fotek)

Podobné články